Barça

Rakitic, per la porta gran

Barça. El migcampista croat diu adeu amb un somriure a la boca, agraït per haver pogut jugar sis anys “en el millor club del món” i assegurant que, si marca contra el Barça, no ho celebrarà

Mentre Jorge Messi arribava a Barcelona per negociar la sortida del seu fill, Ivan Rakitic vivia les seves últimes hores com a futbolista del Barça enmig d’un emotiu comiat. Poc s’assemblen, el final de l’argentí i el del croat. Per la dimensió futbolística de cadascun d’ells i, sobre tot, per les formes. “Cada jugador pren les seves decisions. Jo crec que m’ha arribat el moment de marxar. El que farà en Leo no ho sé, l’hi heu de preguntar a ell. Jo he parlat amb la directiva i hem arribat a un acord”, responia el ja migcampista del Sevilla sobre qui ha estat el seu capità les dues últimes temporades.

Abans d’oferir la darrera roda de premsa com a jugador blaugrana, Rakitic va visitar la ciutat esportiva i, a més de dir adeu als que han estat els seus companys, va viure moments molt especials. “Veure les llàgrimes de la gent del menjador significa molt per a mi”, confessava, al costat de Josep Maria Bartomeu, que el va acompanyar en l’acte de comiat fins que van començar les preguntes dels mitjans de comunicació. “Des del primer dia en el Barça ens hem sentit a casa. Em quedo amb aquesta part humana. I això que visc el futbol les 24 hores. He gaudit cada un d’aquests 310 partits. Ni de petit m’hauria pogut imaginar que guanyaria tants títols, al costat d’aquests jugadors”, deia també.

La final de Berlín i el seu gol, que va obrir la llauna, podria ser el millor moment de Rakitic al Barça. “Però també les lligues que he guanyat i el mundial de clubs que vam aconseguir al Japó… O el meu primer títol, aquella copa.” El croat, en tot cas, ja ha oblidat que el seu darrer partit de blaugrana va ser el desastre de Lisboa contra el Bayern, en el qual no va jugar ni un sol minut. “Els futbolistes som els primers que no ens va agradar el que va passar contra el Bayern. Moltes vegades hem estat a l’altre costat. D’altra banda, em fa pena no haver participat d’aquest últim partit.”

Si ha de triar els millors companys que ha trobat al Barça, ho té molt clar: “L’Andrés i el Xavi. Conviure amb ells ha estat una meravella. Fora del camp i en els viatges, també els estic molt agraït. L’any amb Xavi va ser molt important per a mi i, després, Andrés Iniesta és un dels millors amics que m’ha donat la meva vida esportiva.” Rakitic, amb els símbols blaugrana ben endins. Per això, si li toca marcar contra el FC Barcelona amb la samarreta del Sevilla, no ho celebrarà: “El meu respecte al Barça és màxim. Per descomptat que no ho celebraré. Estaré pendent de tot el que passi aquí i, si arriba el moment de marcar un gol al Barça, no el podré celebrar, perquè porto el Barça al cor.”

RAKITIC, AMB EL BARÇA AL COR

He gaudit cada un d’aquests 310 partits. No m’hauria pogut imaginar mai que guanyaria tants títols, al costat d’aquests jugadors
Jo crec que m’ha arribat el moment de marxar i he arribat a un acord per fer-ho. No sé què farà en Leo, l’hi heu de preguntar a ell
Si arriba el moment de marcar un gol al Barça, no el podré celebrar, per descomptat, perquè porto el Barça al cor

Bartomeu desapareix amb la roda de premsa

Josep Maria Bartomeu va engegar l’acte de comiat a Ivan Rakitic dedicant-li unes paraules. El president va destacar els 310 cops que el croat s’ha posat la samarreta blaugrana, que el converteixen en el quart jugador estranger amb més partits. “Va arribar el 2014 dient que volia fer història i ho ha aconseguit. Ha estat un futbolista cabdal en un equip d’èxit. A més, el seu comportament, la seva implicació i la relació amb tothom han estat un exemple”, va dir Bartomeu, que, quan va arrencar la roda de premsa telemàtica, va desaparèixer d’escena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)