Barça

La pugna continua

Josep Maria Bartomeu i Jorge Messi es reuneixen a Barcelona, però cap de les dues parts baixa del burro. El primer insisteix que el capità no està en venda i el segon diu que el seu fill ja no és jugador blaugrana

El futur de Lionel Messi no quedarà resolt en dos dies. És la principal conclusió que es pot treure de tots els moviments que hi va haver durant el dia d’ahir, una vegada Jorge Messi, pare i representant del jugador, va arribar a Barcelona.

Per començar el dia, Jorge Messi es va trobar tota una declaració d’intencions del Barça. El club blaugrana posava a la venda la samarreta de la temporada 2020/21 pel que fa a la línia Stadium, amb el capità com a principal reclam. No surten a la foto jugadors amb els quals Ronald Koeman no compta, com ara Luis Suárez, ni d’altres que han tingut la continuïtat dubtosa en el nou projecte, com per exemple Sergio Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto, però sí que hi surt l’argentí al costat de Griezmann, Dembélé, Ter Stegen, Piqué i De Jong. Que Messi estigués al centre de la fotografia va ser una ordre directa del president, Josep Maria Bartomeu, que continua pensant que si un club vol fitxar l’argentí ha d’abonar els 700 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió i que vol oferir a Messi la renovació per dos anys.

El desig del crac de Rosario, però, és marxar. Ja ho va deixar clar el seu pare en arribar a les oficines que té la Fundació Messi a l’avinguda Diagonal de Barcelona, prop del Camp Nou, on va anar només aterrar en un avió privat procedent de l’Argentina. Unes paraules a les càmeres de Deportes Cuatro a través de les quals va dir que no havien parlat ni amb Pep Guardiola ni amb el Manchester City i va assegurar que la continuïtat del seu fill en el Barça era molt difícil. Jorge Messi va estar tot el matí reunit amb els advocats que els assessoren en aquest intent de deixar el club blaugrana i després va anar a dinar a un restaurant amb el seu fill Rodrigo, mà dreta de Leo a Barcelona. El pare de Messi va ser seguit tot el dia per una munió de periodistes, tant catalans com argentins, com si es tractés d’una estrella de la cançó o de la pantalla.

Durant el matí, Jorge Messi, a més d’estudiar totes les clàusules del contracte entre el seu fill i el Barça que el futbolista ja ha donat per liquidat, va anar mantenint contactes amb el club, previs a una trobada amb Bartomeu que les dues parts volien que fos pràcticament clandestina. Sense càmeres i sense filtracions.

L’esperada reunió es va fer a la tarda, a les instal·lacions del club, va durar una hora i cinquanta minuts i va acabar cap a les nou del vespre. Bartomeu va estar acompanyat per un dels seus directius, Javier Bordas, responsable a la junta del primer equip de futbol. Jorge Messi tampoc no va estar sol. Hi eren el seu fill Rodrigo i un dels advocats del despatx Cuatrecasas, que assessora la família Messi en aquest cas, Jorge Pecourt. Cuatrecasas treballava per al Barça fins que el club va prescindir dels seus serveis la setmana passada quan va saber que havien estat els que havien assessorat Messi en tot aquest assumpte. La trobada, segons el club, es va desenvolupar en un ambient cordial, però va acabar sense cap tipus d’acord i amb les dues parts mantenint-se fermes en les seves intencions. Bartomeu, com s’esperava, va traslladar a Jorge Messi una oferta de renovació per dos anys per al seu fill. Li va dir que no tenen cap intenció de vendre el capità i que Ronald Koeman, el nou entrenador, el considera el pal de paller del nou projecte. El president del Barça va comunicar al pare del jugador que espera que s’incorpori als entrenaments i que si un club el vol contractar haurà de pagar els 700 milions d’euros de la clàusula de rescissió, i es va negar a cap tipus de negociació.

La posició dels Messi i els seus advocats també va ser inflexible. Segons Jorge Messi, el seu fill ja no se sent jugador del Barça, com va comunicar en el burofax que va enviar al club dilluns de la setmana passada i, per tant, no ha d’anar a entrenar-se. Els Messi creuen que Leo pot abandonar el Barça gratis gràcies a la clàusula que figura en el seu contracte i que el permetia trencar-lo abans de l’última temporada. Segons el club, la clàusula no és vàlida perquè, si Messi la volia fer servir, havia de comunicar la seva marxa del Barça abans del 10 de juny. Els Messi diuen que la podien executar el 24 de juny perquè el curs va acabar més tard per culpa de la pandèmia del coronavirus.

Amb dues posicions totalment antagòniques, les dues parts van acabar una primera trobada que només va servir per dir-se en persona el que ja s’havien comunicat per burofax o per telèfon. No hi ha cap altra trobada fixada, però els contactes continuaran per mirar de trobar una solució a un problema que no fa pinta que se solucioni amb celeritat.

PRESSIÓ

El Barça posa Messi com a imatge central de la publicitat de la nova samarreta

EL PARE

Només una declaració per dir que “és difícil que continuï en el Barça”

BARTOMEU

Diu a Jorge Messi que espera que el seu fill s’incorpori aviat als entrenaments
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)