Barça

Encara no hi ha equip

El Barça només pot guanyar per la mínima un Elx delmat, al Gamper més deslluït de la història

L’equip de Koeman insinua bones maneres i fa un pas més quan falta una setmana per a l’estrena en la lliga

BARÇA 1 ELX 0

ELX:Edgar Badia; Josan (Barry, 83’), Gonzalo Verdú, Dani Calvo, Josema, Fidel (Bri, 80’); Tete Morente, Jony Álamo (Víctor Rodríguez, 68’), Nuke (César, 68’); Pere Milla i Nino (Salinas, 79’). BARÇA:Neto; Sergi Roberto, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Pjanic, 63’), De Jong; Griezmann (Trincão, 63’), Messi, Coutinho (Pedri, 78’) i Ansu Fati (Dembélé, 63’). GOLS:1-0 (2’) Griezmann.ÀRBITRE:Carlos Calderiña Pavón (comitè català).T.G:Lenglet i César.PÚBLIC:Partit a porta tancada.

Triomf plàcid, i mínim, en l’últim assaig de la pretemporada, quan falta una setmana per engegar la lliga. El Barça de Koeman sols va ser capaç de fer un gol a l’Elx, al Gamper menys Gamper de la història. Sense un rival a l’altura de l’esdeveniment, sense l’aprovació dels hereus del fundador, sense públic a la graderia, sense ambient al voltant de l’estadi, sense els parlaments previs de l’entrenador i el capità... El que va passar ahir a la tarda al Camp Nou no va tenir res a veure amb el que s’ha viscut els últims 54 estius. Ni els culers més optimistes poden començar a dir allò de “ja tenim equip”; queda molt camí per fer, però ahir el Barça de Koeman va fer un pas més. Per molt que al davant hi hagués un rival de la part baixa de la taula, a mig fer i que s’ha trobat a primera divisió gairebé sense voler-ho, es pot dir que, després de 270 minuts d’assaig, l’equip ja insinua la idea de joc que vol el seu entrenador. Potser encara una mica tou al darrere, però amb noves solucions en atac, el Barça està preparat per iniciar la lliga amb les idees més o menys clares.

Ahir no va trigar ni dos minuts a avançar-se: Messi, que tornava a trepitjar la gespa de casa seva, va filtrar una passada deliciosa a l’esquerra de l’atac, des de la posició de mig centre, i Jordi Alba va irrompre per assistir Griezmann, que, en posició de davanter centre, no va perdonar. Koeman va donar una certa llibertat al quartet de davanters i, per moments, l’aposta va funcionar. Davant d’una defensa de cinc homes, el Barça va trobar el camí de la porteria jugant sense un davanter referent.

Edgar Badia, un mur

Griezmann, amb un xut llunyà que va fer lluir Edgar Badia i una rematada a passada de Coutinho; De Jong, que no va aprofitar una errada defensiva, sol davant del porter; Ansu, que va xutar al cos del porter en una acció molt similar a la del gol i va rematar desviat amb el cap una centrada de Sergi Roberto; Messi, amb una falta directa que va fer volar el porter i un parell de rematades que també va desfer Badia, i Coutinho, en un cop de cap forçat, des de molt a prop, van tenir el 2-0 a un pam abans que Koeman decidís començar a fer canvis.

Miralem Pjanic –en el seu debut amb la samarreta del FC Barcelona–, Ousmane Dembélé i Trincão van ser els primers a sortir des de la banqueta i van ocupar els llocs de Busquets, Ansu i Griezmann. Més tard ho va fer Pedri, en substitució de Coutinho, que va ser escollit el millor jugador del partit. El Barça va continuar arribant amb facilitat a l’àrea de l’Elx i va tenir un partit relativament còmode al darrere, gràcies, en bona part, a la intensitat que hi va posar en la pressió, però no va estar gens encertat en la rematada. A més, va seguir topant amb un porter colossal, el català Edgar Badia, que no va deixar d’intervenir amb encert en el tram final.

De fet, durant els últims minuts, fins i tot va planar el fantasma dels penals: l’Elx amb prou feines atacava, però els últims precedents –els gols en l’últim moment que va clavar al Saragossa i al Girona en els partits de la fase d’ascens a primera divisió– convidaven a estar alerta. I el cas és que, en el minut 82, Neto va haver de fer una aturada sensacional, llançant-se a la seva dreta, per evitar l’empat a un, en una rematada de Bri, que, al segon pal, es va trobar totalment sol davant el porter portuguès, en una de les poques jugades d’atac del seu equip. Finalment, però, l’escàs 1-0 no es va moure del marcador. Un resultat a l’altura del partit.

Coutinho és un gran jugador. Està treballant molt bé i serà important. A Pjanic encara li falta agafar millor forma física
Ansu Fati sempre fa coses importants. Avui ha fet jugades interessants. Té només 17 anys i un gran futur en l’horitzó
Si necessitem un davanter golejador? Tenim molta qualitat a la davantera. Pot jugar Griezmann i també ho pot fer Messi
Hem pressionat bé, hem robat pilotes, però no hem estat fins al davant. Hem de sentenciar els partits quan tenim tantes oportunitats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)