Barça

Luis Suárez: “Seré un culer més, estigui on estigui”

Barça. El davanter uruguaià s’acomiada amb llàgrimes als ulls i sense cap retret, per no “donar el gust a ningú”

Luis Suárez s’ha acomiadat del FC Barcelona aquest matí, amb llàgrimes als ulls, en una emotiva roda de premsa telemàtica organitzada pel club a la sala de premsa Ricard Maxenchs. Com en el comiat de Rakitic, el president, Josep Maria Bartomeu, ha iniciat l’acte dedicant unes paraules al davanter uruguaià i ha marxat quan començaven les preguntes dels mitjans de comunicació. Han estat presents a l’acte Óscar Grau, Ramon Planes, Guillermo Amor i els jugadors del primer equip Leo Messi, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets i Sergi Roberto.

Així ha parlat Suárez, en una al·locució inicial que ha hagut d’interrompre pel seu plor: “Vull agrair... (plora) És molt difícil per a mi... No tinc res preparat... Vull agrair al club que confiés en mi al 2014, tot i que venia en unes condicions especials per l’errada que havia comés. El club i l’entrenador van confiar en mi i sempre els estaré agraït. Després, tothom sap l’esforç que he fet els últims anys per complir el somni de jugar en el millor equip del món. S’acaba una etapa de la que n’estic molt orgullós. M’emporto amics. Se’n va un ser humà que té sentiments (plora). Agraeixo el suport de la meva família, que han viscut els moments bons i dolent. M’han recolzat especialment quan he hagut de patir. Em quedo amb els bons moments, que els meus fills m’hagin vist aixecar trofeus, al costat del millor jugador de la història i d’altres jugadors increïbles. Agraeixo també a l’afició per l’estima que he rebut des del principi. I a la gent que treballa dia a dia en club. Són importantíssims. Els culers han de saber que tenen un culer més, estigui on estigui.”

El somni de jugar al Barça: “Jugar al Barça era un somni. No imaginava que el podia complir. Aquí has d’estar constantment rendint al màxim i no saps quant pots durar. Estic orgullós d’haver aguantat tant. Em puc anar satisfet després de sis anys espectaculars.”

Amb quin moment es queda?: “N’he viscut molts, també molts de dolents. Em quedo amb aconseguir la primera lliga, la Champions i fer un gol a la final. Jugar amb futbolistes meravellosos, que veia a la play. Ha estat increïble.”

El seu final ha estat a l’altura del que vostè ha estat per al Barça?: “Cada jugador té la seva manera de viure-ho. Jo m’ho guardo per a mi. Que hi hagi companys i la meva família aquí, en l’acte del meu comiat, és molt bonic.”

S’imaginava que la seva sortida seria així? Creu que algú no ha fet bé les coses?: “Ara el que s’ha de valorar és que m’haig de sentir orgullós dels sis anys al Barça. Sempre hi haurà gent que estigui d’acord, o no. Ja ho he digerit bastant. Ara, a canviar el xip i a gaudir de l’etapa que em ve.”

La separació de Messi: “Ha estat un mes de bojos, de dir moltes coses que no pensava. S’han filtrat i inventat coses que no són veritat. Però hem de mirar d’estar allunyats de tot. Tothom sap la relació que tenim amb en Leo. Quan vaig arribar em deien: ‘compte amb Messi’. Després deien que si te una bona relació amb mi no és bo... Jo me’n vaig orgullós.”

Creu que podria jugar una temporada més al màxim nivell?: “Ja és passat aquesta opció. És obvi que em sento capacitat per seguir competint en la lliga, amb més ganes. I més després d’un any en que he estat lesionat. Me’n vaig a seguir competint, amb una nova il·lusió i nous objectius.”

Com li agradaria que el recordés el barcelonisme? “Ser tercer màxim golejador de la història no és fàcil. No m’ho imaginava. Estic content de deixar aquesta bonica marca i que em recordin per tot el que he fet pel club.”

Què perd el Barça deixant marxar un jugador amb contracte?: “De vegades, el club necessita canvis. En aquest cas, l’entrenador no comptava amb mi.”

S’esperava, quan va arribar Koeman, la seva trucada?: “Quan m’ho va comunicar ja m’ho esperava. Ho puc acceptar. Només vaig demanar seguir entrenant amb el club i resoldre el meu futur.”

Quan sorgeix l’oportunitat de signar per l’Atlético?: “Quan el Barça em va comunicar que no comptava amb mi, hi va haver moltes trucades. Jo em sentia capacitat per anar a un equip amb el qual pogues competir amb el Barça i el Madrid.”

S’ha imaginat jugant contra el Barça?: “No he digerit encara el comiat... Vaig amb moltes ganes i molta il·lusió. Serà especial quan jugui contra amics i companys. Tractarem de fer el millor per al nostre equip.”

El Barça que deixa: “Pel que es veu en els entrenaments, hi ha un canvi de xip, més ganes, molta incertesa per la manera de jugar. Aquesta temporada hi ha més varietat a l’hora de poder rotar. Crec que serà un any molt bo per al Barça. Esperem que els joves aprofitin les oportunitats i aconsegueixin coses importants.”

Retrets: “Crec que hem de ser autocrítics per les eliminacions de la Champions. Hem d’aprendre. De vegades, he jugat amb lesions. Però me’n vaig orgullós d’entrar a la historia d’aquest club.”

Ha trobat a faltar més estima?: “No, cada jugador té el seu moment i, si el club o ell mateix, veuen que ha arribat, s’ha d’acceptar. És difícil d’acceptar, però s’ha de fer.”

Perquè l’Atlético?: “No he parlat amb Giménez; amb Godin i amb Griezmann, si. Marxo amb il·lusió i expectatives. És un equip molt competitiu.”

Messi: “Ens coneixem molt i sap el que penso. Som prou grans per donar-nos consells. Ja ens hem enfrontat amb les nostres seleccions, no canviarà els sentiments que tenim ara.”

Retrets: “En el meu comiat no li donaré el gust a ningú. Vull marxar com un gran jugador, pels números que he fet en la historia d’aquest club”

Qui pren la decisió que no segueixi, Koeman o el club?: “No sóc aliè a l’informe periodístic que hi ha. Ja s’especulava quins jugadors podien sortir. Ja ho havia acceptat.”

2-8, espina clavada?: “L’espineta de totes les eliminacions de Champions sempre quedarà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)