Barça

Messi atia el foc

El capità, ferit per l’adeu de Suárez, envia un altre dard enverinat a la directiva en l’escrit de comiat al seu amic

Diu que l’uruguaià no mereixia aquest final, però que ja no el sorprèn res

“Mereixies que t’acomiadessin com el que ets: un dels jugadors més importants de la història d’aquest club, que ha aconseguit coses importants tant en l’àmbit individual com en el col·lectiu, i no que et fessin fora com ho van fer. Però, la veritat, a aquestes alçades ja no em sorprèn res.” Ras i curt. A Leo Messi encara li quedaven bales a la cartutxera. Qui es pensava que les havia gastat totes en la famosa entrevista del 4 de setembre anava errat. Aquell dia, com recordaran tots els culers, va anunciar la seva continuïtat en el club a contracor, i de passada va engegar el ventilador per carregar amb duresa contra el president, Josep Maria Bartomeu, i la seva junta directiva. Messi va acusar directament Bartomeu de mentider i de no complir la seva paraula. Just ahir es complien tres setmanes exactes d’aquelles declaracions. La ferida s’havia tancat, Messi no ha marxat i vestirà de blaugrana almenys fins al 30 de juny del 2021, però una ferida cicatritzada sense estar sanada és un mal negoci. Sinònim de noves i greus complicacions.

El divorci evident entre l’estrella de l’equip i la direcció del club és pública i notòria, i Messi n’ha tornat a deixar constància, un cop més, en el seu escrit de comiat al seu íntim amic Luis Suárez. Bones paraules envers el seu amic de l’ànima i dard enverinat a la directiva. Dos en un. El capità torna a desenterrar la destral de guerra amb el debut del Barça en la lliga just a la cantonada.

Messi volia marxar i s’ha hagut de quedar per força perquè així ho diu el seu contracte, perquè cap club ha dipositat els 700 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió, i perquè no volia obrir cap guerra judicial. Luis Suárez volia quedar-se i ha hagut de marxar perquè el club necessitava alleugerir la seva massa salarial i perquè es considerava esgotat el seu cicle. La vida.

Suárez inicia ara una nova etapa al Wanda i ahir, després de sis anys junts, Messi es va entrenar per primera vegada sense el seu fidel escuder. Dia estrany. Tristor a la gespa i amb ganes de buidar el pap a les xarxes. Messi va atacar la junta per la gestió del comiat de Suárez i alguns convidats sorpresa es van apuntar a la festa. Va ser el cas de Neymar. El trident es va trencar el 2017 amb la fuga del brasiler a París, però Instagram els ha unit de nou. “Increïble com fan les coses”, escrivia Neymar. Cesc Fàbregas també hi va sucar pa, amb unes emoticones aplaudint les paraules dels seus excompanys. “Infeliçment aquesta és la realitat dels últims anys. Només es confirma any rere any. La cosa no va sobre guanyar o perdre. És sobre el respecte, i d’això no en saben”, escrivia Dani Alves. També Samuel Eto’o va dir-hi la seva: “Fill, l’elegància no es compra. Cuida’t i pensa en tu.” Però la resposta pública que més s’esperava era la del mateix Suárez. Vol a Madrid a primera hora del matí, revisió mèdica a la clínica Universidad de Navarra, signatura del seu contracte, primer entrenament amb l’Atlético i resposta a Messi. Dia agitat per a l’uruguaià. “Gràcies, amic, per les teves paraules. Estaré sempre agraït al Leo Messi humà, divertit i sentimental. No oblidis el que et vaig dir: «Continua disfrutant i demostrant que ets el número u, i que dos, tres o quatre no taquin fins a quin punt ets gegant per al club i per al món del futbol».”

Messi està descontent i al club no li agrada que el capità usi les xarxes per difondre aquests tipus de missatges. Recorden el Barçagate? Ara sense màscares, bilis des de perfils de futbolistes reals.

ALTRES NOMS

Neymar, Alves, Eto’o i Cesc hi suquen pa i també critiquen l’actual junta

RESPOSTA DE SUÁREZ

“Que dos, tres o quatre no taquin fins a quin punt ets gegant”, li diu des de Madrid

Coutinho, el 14 i Pedri, el 16

Després que dimecres es fes oficial que Ansu Fati lluiria el dorsal número 22 i que la seva clàusula de rescissió pujava als 400 milions d’euros, en les últimes hores el club ha fet oficial el dorsal de Philippe Coutinho. El brasiler recupera el número 14 que va lluir en el seu mig any inicial a Barcelona, abans que passés a portar el número 7 en la seva segona temporada, ara propietat d’Antoine Griezmann. Pedri, tot i les ofertes d’equips com el Bayern de Munic, el Borussia Monchegladbach, el PSV o el Las Palmas per marxar cedit, finalment es queda en el primer equip i lluirà el dorsal número 16. Riqui Puig i Ronald Araújo, per contra, continuaran amb fitxa i dorsal del filial.

Suárez-Atlético, dia 1

“Han estat molts anys, molts mates, molts dinars... Serà estrany veure’t amb una altra samarreta, però et desitjo sort en aquest nou desafiament. T’estimo, amic.” Suárez va despertar ahir a Castelldefels amb aquestes paraules de comiat del seu veí i amic Leo Messi. L’uruguaià és ara ja sí futbolista de l’Atlético a tots els efectes. Suárez va signar per dues temporades, després de passar el reconeixement mèdic a la clínica Universidad de Navarra durant més de dues hores. Va entrenar-se a la tarda al Cerro del Espino amb el grup i podria debutar demà contra el Granada.

En paral·lel, el fiscal general de Perusa, Raffaele Cantone, ha decidit suspendre de forma provisional totes les investigacions sobre el suposat cas de frau en l’examen d’italià de Suárez, per violació de secret judicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)