Barça

‘Tabula rasa’

El nou Barça de Koeman inicia el seu camí en la lliga des de zero, abraçat al 4-2-3-1 i amb el 2-8 tancat amb clau en el subconscient

Després d’un any en blanc, a l’holandès se li exigeix liderar la reconstrucció i títols

Primer partit oficial de l’era Koeman i primer partit post-Luis Suárez. Serà estrany veure un Barça sense el tercer màxim golejador de la història del club, tan estrany com ha estat veure en les dues jornades anteriors un Vila-real sense una institució com Santi Cazorla. L’un va marcar en l’últim Barça - Vila-real, jugat al Camp Nou ara fa tot just un any; l’altre ho va fer en el partit jugat a l’estadi de la Ceràmica el mes de juliol passat. Avui cap dels dos trepitjarà la gespa (21 h). Tampoc Quique Setién ni Javi Calleja seuran a la banqueta. Passat.

El nou projecte de Ronald Koeman arrenca avui en la lliga abraçat a l’aposta del 4-2-3-1. Nou entrenador i nou sistema. L’holandès s’estrenarà en partit oficial amb el doble pivot com a gran segell personal després del triple assaig contra el Nàstic, el Girona i l’Elx en la pretemporada. Primer partit del Barça en la competició i tercer ja per a un Vila-real molt més rodat en aquest sentit. Els groguets arriben al Camp Nou imbatuts després d’empatar contra l’Osca en l’estrena i de superar l’Eibar fa set dies. Un empat i una victòria que han donat confiança al nou projecte d’Unai Emery en aquest inici de curs. El tècnic nascut a Hondarribia tindrà les baixes dels lesionats Rubén Peña i Alberto Moreno, però recupera el colombià Bacca. El dubte és la presència o no de Raúl Albiol al centre de la defensa. Si juga, ho farà amb mascareta facial per protegir-se el septe nasal. Seqüeles de guerra del partit contra l’Eibar. Si no juga, el seu lloc l’ocuparia Funes Mori, com a acompanyant de Pau Torres.

Torna Paco Alcácer al Camp Nou, un estadi que avui podria viure el debut d’homes com Pjanic, Trincão i Pedri, i el redebut de Coutinho. El brasiler serà titular acompanyant Messi, Ansu Fati i Griezmann en atac.

Estrena avui d’un Barça ja sense Suárez, Vidal, Rakitic ni Semedo en la plantilla, i amb les baixes per lesió de Ter Stegen, Braithwaite i Umtiti. Koeman té clar el sistema i té clar l’onze. Primordial començar amb una victòria que ajudi a consolidar les bases del nou projecte, en espera de l’arribada d’almenys un parell de fitxatges. L’àmbit extraesportiu ja són figues d’un altre paner. La moció de censura contra Bartomeu i el divorci Messi-directiva tenen els culers distrets. Reactivar un Messi melancòlic és la prioritat de Koeman. Comença la lliga al Camp Nou.

MESSI, LÍDER

El capità, malgrat el seu malestar notori, està obligat a reactivar-se

UN ONZE AL CAP

Amb tant soroll extraesportiu, tot el que no sigui guanyar generarà més crispació

VITAL UN INICI DOLÇ

El Vila-real d’Emery arriba al Camp Nou més rodat, amb 4 punts i invicte
Koeman repetirà l’alineació del Gamper, amb Messi, Coutinho, Ansu i Griezmann

Pedri, Trincão i Aleñá, contents com un gínjol

Pedri i Trincão viuran avui el seu primer partit oficial de lliga al Camp Nou. Per a Aleñá, serà un retrobament. Tots tres entraran en la llista que donarà Koeman abans del partit contra el Vila-real. El club va distribuir ahir la fotografia en què llueixen els seus dorsals d’aquesta temporada. Pedri durà el 16 i Trincão, el 17. Aleñá hereta el 6, després d’haver portat el 28, el 26, el 21 i el 19.

El Barça-Sevilla tancarà la jornada 5

Confirmat l’horari del Barça-Sevilla. El partit es jugarà diumenge dia 4 d’octubre a les 21 h, al Camp Nou. Dijous el Barça visita Balaídos i l’actual subcampió de la supercopa d’Europa rep el Llevant; per tant, els dos equips arribaran a la cita amb els mateixos dies de descans. En aquella cinquena jornada, el Madrid visita el Ciutat de València (16 h).

Emery: “Messi continua sent el millor del món”

Unai Emery ha perdut tretze partits al Camp Nou, amb cinc equips. Avui, primera visita com a tècnic del Vila-real: “El Barça i el Madrid tornen a ser els favorits per guanyar la lliga, però crec que podem trencar pronòstics a Barcelona. Els partits al Camp Nou es fan molt llargs, però estem preparats”, assegura. Quant a Messi i el seu estat de tristor, cap dubte: “Messi continua sent el millor del món.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)