El protagonista

Ansu Fati

La revolució és Ansu Fati

Ansu Fati va estrenar com els més grans la decisió del club de fer-li fitxa del primer equip i donar-li dorsal, el 22. El davanter del planter, en una primera mitja hora sensacional, va sentenciar la primera victòria oficial de l’era Koeman. Dos gols i un penal provocat. Millor, impossible. Enganxat a la banda esquerra, jugant a cama canviada, com li agrada que juguin a Koeman els seus homes de banda, va fer anar de corcoll Mario Gaspar.

Va inaugurar el marcador en el minut 15. Una jugada típica de Jordi Alba, amb arribada a la línia de fons i centrada enrere buscant Messi, la va rematar al primer toc Ansu Fati, una rematada amb l’interior del peu perfecta que Asenjo va veure passar com un obús. Quatre minuts després va arribar el segon gol del Barça. El segon d’Ansu Fati. Pressió dolenta del Vila-real, bona sortida del Barça, gran conducció de Coutinho, passada intel·ligent a la seva esquerra i rematada per baix del jugador del planter per superar Asenjo. Però el xou d’Ansu Fati no havia acabat. Encara li quedava provocar un penal abans de marxar a descansar. Bon driblatge sobre Mario Gaspar i clara falta del lateral groguet. El penal el va transformar Messi, que va tornar a somriure. L’argentí té química amb Ansu Fati, i ho van mostrar tots dos en més d’una jugada en la segona part, especialment una en què el de Bissau va buscar Messi amb una picada.

Ansu Fati, que ha batut quasi tots els registres de precocitat tant en el Barça com en la selecció espanyola, va ser la revolució promesa després de la desfeta de Lisboa. Poques cares noves en l’onze ahir. Sí a la banqueta: Koeman. I amb ell un nou sistema de joc. En l’equip inicial, només un jugador que no estava en la plantilla la temporada passada, Coutinho, que torna de la cessió al Bayern de Munic. Però Ansu sembla titular indiscutible, fet que no va aconseguir el curs passat ni amb Valverde ni amb Quique Setién. I està disposat a aprofitar-ho. Va fer set gols la temporada passada en la lliga i un en la Champions, registres que segurament aquest curs superarà. Perquè Ansu Fati no és només un davanter ràpid i hàbil. És un davanter amb gol. Ho va demostrar amb la selecció espanyola el 6 d’aquest mes de setembre, quan es va convertir en el golejador més jove de la seva història, i ho va tornar a demostrar ahir contra el Vila-real, fent els dos primers gols oficials de l’era Koeman i provocant un plàcid retorn del Barça a la competició, després del 2-8 de Lisboa contra el Bayern.