Barça

Desitjos complicats

Ronald Koeman encara voldria un parell de fitxatges, Eric Garcia i Memphis Depay, però la secretaria tècnica del Barça admet que són operacions difícils, sobretot si no surten abans altres futbolistes

A sis dies del tancament del mercat i esperant que s’acabin de tancar els serrells de l’operació que portarà Sergiño Dest al Barça, la secretaria tècnica, que dirigeix Ramon Planes, continua treballant perquè Ronald Koeman tingui la millor plantilla possible per lluitar per totes les competicions: lliga, copa i Champions. Després de la marxa de Semedo al Wolverhampton Wanderers, Dest va arribar ahir a la nit a Barcelona procedent d’Amsterdam, però fins demà no serà oficialment blaugrana. Avui s’acabarà de tancar l’operació i inclús el jugador podria passar la revisió mèdica per guanyar temps.

Fitxat Dest, a Koeman li agradaria fer més canvis en la plantilla abans que es tanqui el mercat, com ell mateix va explicar en la roda de premsa prèvia al partit contra el Vila-real. Dues són les incorporacions que voldria fer l’holandès: un central i un davanter. Els noms amb els quals es treballa en la secretaria tècnica des de fa setmanes són els d’Eric Garcia i Memphis Depay, però des del mateix club asseguren que no serà gens fàcil cap de les dues incorporacions, especialment si no surten altres futbolistes. En aquest sentit, Todibo, Umtiti i Rafinha són els tres jugadors descartats per Koeman que encara no han marxat, però altres també podrien deixar el club si arriba una oferta interessant, com és el cas de Junior Firpo, Aleñá, Braithwite i fins i tot Ousmane Dembélé. S’alleugeria així encara més la massa salarial i s’aconseguirien diners per poder afrontar les contractacions d’Eric Garcia i Depay.

Dembélé

Dels descartats, Todibo i Rafinha són els que tenen més possibilitats de sortir, i cada vegada sembla més complicat l’adeu d’Umtiti, eternament lesionat i amb una fitxa molt alta. Dels transferibles, podria marxar Dembélé. Segons publicava ahir el diari As, el Manchester United està interessat en el francès i podria oferir 60 milions d’euros, que el Barça faria servir per invertir en fitxatges. Els anglesos continuen insistint per aconseguir els serveis de Jadon Sancho, però en cap cas poden arribar als 120 milions d’euros que vol el Borussia de Dortmund pel jove davanter anglès de vint anys. I Dembélé apareix com una de les alternatives per reforçar la davantera de l’equip d’Ole Gunnar Solskjaer, tot i que no és l’única. Des del club blaugrana, però, negaven ahir a aquest diari qualsevol tipus d’oferta ni de negociació amb el Manchester United, sense tancar-se a res abans del 5 d’octubre, seguint amb la necessitat de reduir la massa salarial com a conseqüència de la reducció del pressupost i els paràmetres que ordena LaLiga.

Si Dembélé surt, hi haurà més possibilitats de fitxar Depay. La secretaria tècnica admetia ahir a aquest diari que si no es traspassava ningú l’arribada de l’holandès de l’Olympique de Lió era difícil. El president del club francès, Jean-Michel Aulàs, ha deixat clar que no sortirà ningú de l’equip que no ho hagi fet divendres i fins ara no ha volgut acceptar cap oferta per sota dels 25 milions d’euros. L’antic desig blaugrana per reforçar la davantera amb l’argentí de l’Inter de Milà, Lautaro Martínez, sembla ja del tot oblidat des de fa setmanes.

Pel que fa a Eric Garcia, el Barça té pensat tornar a contactar amb el Manchester City ara que l’equip de Pep Guardiola ha fitxat el portuguès del Benfica, Rúben Dias, per una quantitat de prop de 70 milions d’euros. El club blaugrana creu que el preu no ha de ser superior als 15 milions d’euros, tenint en compte que al central de Martorell li queda un any de contracte amb els anglesos. Pagarien el traspàs amb la venda de Todibo, a qui vol l’Everton. El Manchester City té valorat Eric García en 30 milions. Si no es pot arribar a cap acord, al Barça estan tranquils perquè el central arribaria gratis l’estiu vinent.

ERIC GARCIA

El Barça tornarà a parlar amb el City i si no rebaixa el preu ho deixarà per a l’any que ve

DEMBÉLÉ

El Manchester United podria ser que el volgués, però el club diu que no hi ha cap oferta

DEPAY

La sortida del francès facilitaria la seva arribada per uns 25 milions d’euros

MÉS SORTIDES

Sembla complicat que marxi Umtiti; es veu possible que ho facin Todibo i Rafinha
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)