Barça

El Barça trenca amb els fantasmes de Balaídos

Barça. Els blaugrana fan front a la ciclogènesi i l’expulsió de Lenglet (45’) per imposar-se al Celta amb la solvència d’Ansu i coratge col·lectiu

Celta 0 barça 3

CELTA:Iván Villar; Hugo Mallo, Aidoo (Baeza, 46’), Murillo, Olaza, Fontán (Araujo, 32’); Gabriel Veiga (Santi Mina, 60’), Tapia (Fran Beltran, 75’), Denis Suárez; Emre Mor (Nolito, 60’), Iago Aspas.BARÇA:Neto; Sergi Roberto, Gerard Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, De Jong; Griezmann (Ronald Araujo, 45’), Coutinho (Pedri, 72’), Ansu Fati (Trincao, 72’); Messi.GOLS:0-1 (11’) Ansu Fati; 0-2 (51’) Lucas Olaza; 0-3 (94’) Sergi Roberto..ÀRBITRE:Del Cerro Grande (madrileny) T.G: Lenglet (23’); Aidoo (39’); Piqué (42’); Renato Tapia (69’); Murillo (76’), Alba (82’); Busquets (87’), Fran Beltrán (90’)i T.V.: Lenglet (42’) .PÚBLIC:4a jornada. Balaídos..

Balaídos era un camp maleit per al Barça i on acumulava més temps sense guanyar. Les últimes sis visites dels blaugrana (una de copa i cinc de lliga) sempre era sinònim de deixar-se punts pel camí. Aquest nit la història s’ha capgirat en mig d’una forta tempesta de pluja i vent i el rigor arbitral. El Barça ha anat superant tots els elements que s’ha trobat en el camí per sumar un triomf solvent i que serveix per créixer de manera sostinguda el projecte de Ronald Koeman.

Ansu Fati ha obert la llauna al cap de deu minuts. El jove davanter ha fet el seu tercer gol amb un preciós xut amb l’exterior de la cama dreta. El davanter està en ratxa i tot el que toca ho converteix amb gol. Koeman li ha donat galons després de la marxa de Suárez i confia cegament en ell. Ansu té una imatge de nen bondadós. Sembla que estigui en el pati d’un col·legi. Així afronta els partits amb un mig somriure entremaliat de qui encara no té constància de la dimensió que està adquirint. El gol matiner del jove futbolista ha fet saltar pels aires el plantejament tàctic d’Òscar García Junyent. El tècnic sabadellenc ha disposat una línia de cinc defenses que s’ha desfet sense temps per resistir i trobar una ocasió per mossegar en atac. L’única resistència del Celta s’ha produït amb l’expulsió de Lenglet per una doble groga (42’). Una acció del col·legiat força rigorosa per dues accions discutibles. De fet, Del Cerro Grande, minuts abans, ha expulsat a Piqué però s’ha desdit de la decisió per fora de joc de Denis Suárez.

L’expulsió de Lenglet (la quarta des de que juga al Barça) ha obert una escletxa als gallecs. Els fantasmes de Balaídos han tornat a aflorar. Però el Barça no ha donat cap mena de facilitat als locals. A còpia de coratge i intensitat els catalans ha desfet el conat de remuntada gallega. Messi s’ha inventat un filigrana per desfer-se de tres jugadors i creuar la pilota. Olaza ha ficat la cama per fer un gol en pròpia porta. Només era el minut 51 però el duel estava vist per a sentència. El Barça ha mostrat una cara afilada, seriosa i amb intensitat. El creixement de ser jugadors és eloqüent. El primer és Ansu Fati. Un killer amb cara d’angelet. El joc posicional de De Jong combinen a la perfecció amb Coutinho. El brasiler és un altre. Avui ha signat un nou partit notable en un duel que s’ensumava dur. A aquest nivell, l’ex del Liverpool està cridat a ser una peça important. I és que la força d’aquest renovat Barça de Koeman resideix en la medul·lar. L’essència està a la medul·lar i d’aquí es projecte a la resta de l’equip. El Barça ha trencat amb els fantasmes de Balaídos i comença a créixer de manera sostinguda. Koeman va pel bon camí i els seus futbolistes no ha baixat el pistó fins a l’últim minut del temps de descompte amb un gol final de Sergi Roberto després d’una bona jugada de Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)