Barça

MARTA TORREJÓN

TERCERA CAPITANA DEL FC BARCELONA

“Més països haurien de seguir l’exemple del Brasil”

El campió inicia la defensa del títol demà a la capital (13.30 h) i Marta Torrejón té assenyalat en vermell aquest atractiu Real Madrid-Barça i no defuig de l’etiqueta de favorites

Hauria estat estrany un Barça sense Messi. És un emblema del nostre club. Per sort s’ha quedat i és una grandíssima notícia

Marta Torrejón (Mataró, 27-2-1990) inicia la seva vuitena temporada en el Barça amb un somriure d’orella a orella. El retorn de la Primera Iberdrola l’excita. No entén la vida sense una pilota al costat. Repeteix capitania i mateixes aspiracions: guanyar el títol de lliga.

La Primera Iberdrola torna a aixecar la persiana després de més de set mesos sense futbol. Sensacions?
La paraula seria il·lusió. Tenim moltes ganes de tornar a jugar. És cert que en el nostre cas vam poder jugar la Champions a l’agost, però esperàvem amb entusiasme aquest retorn de la lliga.
Torna la lliga i, a més, ho fa amb un plat fort com és el clàssic.
És un dels partits marcats en el calendari aquesta temporada. Un gran partit per començar. Hem fet una bona pretemporada i considero que arribem bé a aquest primer partit. El Real Madrid ha confeccionat un bon bloc, amb jugadores que coneixem sobradament de la lliga, però veurem com funcionen en cohesió. Nosaltres mantenim pràcticament la mateixa plantilla que l’any passat i això ajuda. Coneixem les nostres fortaleses i febleses. La continuïtat del grup és bo pel que fa a automatismes i fluïdesa en el joc. Esperem fer un bon debut i una gran temporada.
L’objectiu és revalidar el títol, és evident. Com van viure la temporada passada ser campiones als despatxos?
Qualsevol decisió que hagués pres la federació hauria estat susceptible de crítica. Es va decidir suspendre la lliga i donar-nos el títol i és la decisió que cal respectar. Considero que va ser una llàstima no haver pogut celebrar el títol com ens hauria agradat. Esperem aquest any viure una lliga en la seva totalitat i poder-la acabar amb totes les garanties sanitàries possibles.
Va ser el primer títol de lliga des que el club va decidir professionalitzar la secció. Per què ha costat tant, tenint en compte que a Europa l’equip ha rendit a altíssim nivell?
La lliga pot semblar fàcil des de fora, però són molts partits, és una carrera de fons, i se’t pot escapar per petits detalls. Potser ens vam ofuscar massa en el fet de voler tenir resultats immediats pel simple fet d’haver passat al professionalisme. Tot necessita un procés de creixement. Ara hem arribat a aquesta etapa més madura. És un projecte sòlid i això és el que es buscava amb aquesta professionalització de l’equip.
Sandra Paños i Lluís Cortés van ser dijous entre els candidats als premis UEFA 2020. Indicador clar del projecte sòlid del que em parla, no?
Tenir dos representants en una gala com aquesta ho diu tot. Ens fa estar molt orgulloses, perquè és una mostra del treball ben fet.
Pernille Harder va guanyar els premis a la millor jugadora i la millor davantera. El Chelsea va pagar aquest estiu 350.000 euros per fitxar-la. És el fitxatge més car de la història del futbol femení. Vostè s’hi va enfrontar en l’eliminatòria contra el Wolfsburg. Què li diuen aquestes xifres?
Que es facin operacions d’aquesta magnitud és una bona notícia, un símptoma inequívoc que el futbol femení continua en aquesta línia de creixement que tots i totes perseguim.
Com valora que la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) hagi equiparat els sous de les seves internacionals amb el salari dels homes?
Aquest hauria de ser l’exemple a seguir per altres països. Tot el que sigui igualtat de gènere és bo. Jo ja no estic en la selecció, i sé que s’ha avançat molt respecte a quan vaig començar, però encara ens queda camp per córrer en el nostre cas.
Deixi’m preguntar-li per l’Espanyol. Alguns consideren que un equip que la temporada passada no va guanyar cap partit no mereixia que la federació el salvés del descens. Què en pensa?
Penso que hauria estat una pena que hagués baixat un equip català. Tornarem a tenir derbi i això m’agrada.
Costa imaginar un Barça femení sense Marta Torrejón i costava imaginar un Barça sense Leo. Feliç per la resolució del cas Messi?
Hauria estat molt estrany un Barça sense Messi. És un emblema del nostre club. Per sort s’ha solucionat, s’ha quedat, i és una grandíssima notícia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)