Barça

JORDI FARRÉ

IMPULSOR DEL VOT DE CENSURA CONTRA JOSEP MARIA BARTOMEU I LA SEVA JUNTA DIRECTIVA

“Necessiten temps per tapar moltes coses”

“Ha estat un èxit. Primer els socis i ara la mesa ja els han dit que posin les urnes, que diguin quan i com serà el referèndum”

“Em fa fàstic el que han fet. Només volen emmerdar, desprestigiar i intentar retardar o anul·lar el procés”

Jordi Farré.
Jordi Farré (Barcelona, 1975) és el líder de la candidatura Nou Impuls Barça i el promotor de la moció de censura contra el president del club, Josep Maria Bartomeu, i la seva junta directiva. Farré ja es va presentar a les eleccions l’any 2015, però aquella vegada no va passar el tall de les signatures
Ens hem assabentat que el club ha gastat diners per investigar les nostres seus. El president ha caigut en la bogeria

La mesa del vot de censura contra el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i la seva junta directiva va acabar ahir el recompte de les 20.687 butlletes presentades pels promotors de la moció. Han estat 19.532 signatures vàlides, moltes més de les 16.520 que es necessitaven. La mesa ha traslladat a la directiva que ha de convocar els socis a les urnes en un període mínim de deu dies hàbils i un màxim de vint. Això sí, sempre que la Guàrdia Civil no decideixi aturar el procés, després que el club ha presentat una denúncia perquè sospita en concret de cinc signatures falses, i creu que n’hi podrien haver més. En parlem amb Jordi Farré, líder de Nou Impuls Barça, i el soci que va endegar el procés.

I ara, què? Perquè tot s’ha embolicat amb la denúncia del club per cinc signatures que creuen que són falses?
Em fa fàstic el que ha fet el club. Pensa que aquestes cinc signatures són d’una família que són amics meus personals, que estan tan emprenyats que han baixat a Barcelona a ratificar que són seves i que estudiaran denunciar la directiva per haver donat les seves dades a la Guàrdia Civil. Crec, sincerament, que el Barça ha comès un delicte. Ara també diuen que han trobat una màquina que falsifica les signatures. I els DNI, també falsifica aquesta màquina. Ara ja només han de fer una cosa: la mesa ja els ha dit que posin les urnes, que diguin quan i com serà el referèndum.
Creu que hi ha alguna persona en concret darrere de tot això?
Segur, perquè molts directius no tenien coneixement de la denúncia, segons m’han explicat. El cap de seguretat i una persona molt vinculada al president a títol particular. Estic segur que han sortit butlletes de les nostres reunions i han anat al club. El primer executiu del club diu que no, però ja no em crec res. Si avui, abans de la reunió, ens han donat un correu electrònic del senyor Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics, negant que haguessin posat la denúncia. Dient que ha estat la Guàrdia Civil d’ofici. Una cosa totalment surrealista. Menteixen més que parlen.
La denúncia és contra vostè?
No l’he vista encara, però crec que sí perquè m’han demanat que m’identifiqui com a persona física. Jo també estudiaré posar una denúncia. No contra el club, perquè mai denunciaré el Barça, però sí contra la junta.
Hi ha alguna finalitat en tot això?
Emmerdar, desprestigiar la feina feta per un ampli col·lectiu, desprestigiar-me a mi mateix, retardar la votació, fins i tot intentar anul·lar el procés. Jo els diria que el nombre de suports és tan incontestable que l’únic que poden fer és marxar i deixar de fer mal al club.
Com ha estat el procés de validació? Hi han posat molts problemes els dos directius designats pel club?
Hi ha hagut mola tensió, moltes disputes, especialment els últims dies, però sempre amb educació. Cada part ha defensat el que li tocava. En els últims dies sí que s’han produït moviments estranys.
Es refereix al fet que van demanar que es paralitzés.
Sí. Ho van demanar dijous i una altra vegada divendres. I totes dues vegades han perdut la votació. El representant de la federació catalana, de qui també es van queixar, però que és una persona totalment neutral, ha votat amb nosaltres perquè no tenien cap raó per demanar-ho.
Ja van insinuar que hi hauria 5.000 signatures falses al principi.
Vaig arribar a llegir que 7.000. Des del primer dia han intentat desprestigiar la feina feta. Estava entregant les butlletes i ells ja ho estaven dient. Ens hem assabentat que el departament d’intel·ligència del club, que deu ser com la TIA de Mortadel·lo i Filemó, estava investigant les seus on recollíem butlletes. És molt greu. Han gastat diners per investigar-nos. Tenim un president que ha caigut en la bogeria.
Creu que dimitirà la junta directiva la setmana vinent?
Per com ho veig tot, no. Tot aquest moviment és per aturarho tot. Crec que necessiten temps per tapar moltes coses, aguantar fins a final de temporada per arreglar els números, que són un desastre. I saben que la votació no tenen cap possibilitat de guanyar-la.
Saben ja alguna cosa del govern sobre el permís per fer el referèndum?
Ja ha comunicat al club que s’ha de fer, amb un protocol, però sense problemes. Que posi les urnes immediatament, li demana que hi hagi seus repartides per tot Catalunya. S’han de facilitar les coses als socis, i crec que s’hauria de fer en dos dies, com van dir ells que serien les eleccions.
Com veu la suspensió de l’assemblea de compromissaris?
Tenen un problema, perquè els números estan aprovats en precari. Han de ser ratificats pels socis, i si cauen en el vot de censura, la junta entrant els pot reformular. Però és el que ha dit la secretaria general de l’Esport.
Per què va posar la moció?
Per moltes coses: pel 2-8, pel cas Messi, per la situació econòmica, pel Barçagate... Quan demanàvem signatures, cadascú que signava et deia per què, i hi ha mil motius.
Esperava aquest èxit?
Sí. Perquè parles amb els culers i veus que la gent està molt emprenyada. Vaig dir als meus col·laboradors que tindríem entre 16.000 i 18.000 signatures. Quan es van sumar els grups, pensava que arribaríem a les 20.000. I així ha estat. Vam saber muntar un bon sistema logístic per substituir els partits a l’estadi. No hi havia cap poble de més de 4.000 habitants sense un punt de recollida. Amb partits, hauria estat brutal perquè hi ha molta gent enfadada.
En el procés de recollida alguns dels grups d’opinió que li han donat suport han discrepat de vostè.
Quan hi ha trenta persones, cadascú ho veu de manera diferent. El vot de censura l’havíem posat nosaltres i al final havies de decidir tu. La relació és bona i estic segur que uns quants d’aquests grups em donaran suport en les eleccions.
Fins i tot es va arribar a dir que era un submarí de Bartomeu.
M’ho vaig prendre a riure, fa molt temps que treballo, he estat molt crític amb aquesta junta. Hi havia gent que deia que tot era una estratègia, que podia entrar a la junta com a substitut de Rousaud. Una bogeria. Havia entregat les butlletes i a Twitter encara em deien que era un submarí. Forma part de la bogeria que és aquest club.
Encara queda i ja haurem de parlar, però a grans trets, com serà la seva candidatura?
Serà important tenir una marca Barça, res de Nike. La nostra marca ens donarà més ingressos. Hem de reflotar el planter i fer un projecte esportiu sòlid. Portarem talent a la Masia que ha hagut de marxar. I Koeman és el nostre entrenador. És una llegenda i no el podem maltractar. Si funciona i té un projecte, el seu projecte serà el nostre projecte.
Què em diu de l’Espai Barça?
S’ha d’aturar i estudiar bé com fer-ho. És necessari tenir un camp remodelat, però s’ha de fer en diverses fases, tenint en compte la situació econòmica del club. Primer, s’han de fer les coses que ens donaran diners. I el que impliqui comoditat per als socis. Tenir el camp cobert, per exemple, es pot deixar. Són molts diners i a Barcelona plou quatre dies l’any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)