Un penal innocent de De Jong condemna el Barça a Getafe (1-0)

1a divisió. Els de Koeman han estavellat dues pilotes a la fusta, una de Messi en el primer temps i una altra de Djené en pròpia porta en el temps afegit

Primera derrota de l’era Koeman. El Barça va deixar-se dos punts contra el Sevilla en l’últim partit previ a l’aturada de la lliga i en el retorn a la competició ha concedit la primera desfeta de la temporada. Relliscada per la mínima en un camp difícil com ho és sempre el Coliseum Alfonso Pérez.

La primera oportunitat de gol del partit l’ha tingut el Getafe, en el minut 17, però el xut de Maksimovic l’ha refusat bé Neto, atent. L’equip de Bordalás ha estat el primer a avisar, però ha estat el Barça qui ha creat més perill en els primers quaranta-cinc minuts. Messi ha estavellat una pilota a la fusta en el minut 19 després de connectar bé amb Sergiño Dest, titular avui per primera vegada amb el Barça i actuant a la banda esquerra com en el dia del seu debut contra el Sevilla al Camp Nou. L’altra gran oportunitat dels blaugrana ha estat un u contra u de Griezmann davant de David Sória, que l’internacional francès ha enviat incomprensiblement als núvols, en una acció que havia nascut després d’una gran passada a l’espai de Pedri.

El Barça ha estat millor que el seu rival en la primera part però el segon temps no podia començar pitjor pels interessos dels de Ronald Koeman. Un innocent penal de Frenkie de Jong a Djené per una clara trepitjada sobre el central del Getafe, ha originat el gol del conjutn madrileny. Mata no ha fallat des dels onze metres i ha marcat l’1-0 (56’).

Amb el gol en contra Koeman ha intentat trobar solucions des de la banqueta, primer amb la doble entrada de Coutinho i Ansu per Dembélé i Pedri, i després amb l’entrada de Braithwaite i Trincao per Griezmann i De Jong.

Koeman ha mogut peces en línia d’atac, però el Getafe s’ha defensat amb ordre i ofici. L’equip de Bordalás hauria pogut rematar el Barça al minut 82 en una contra ràpida culminada pel Cucho Hernández i que s’ha estavellat al travesser després que desviés Neto amb els dits.

També ha entrat Riqui Puig en els últims minuts per Sergi Roberto. El Barça ha passat a jugar amb només tres defenses i el Cucho Hernández ha perdonat un altre gol claríssim en un altre contraatac tot sol des de camp propi que ha acabat amb un xut als núvols espantós.

El Barça ha tingut el gol de l’empat a tocar en el temps afegit en dues accions clares, però el Getafe n’ha sortit viu. Messi no ha encertat amb la seva rematada, primer, i després en una jugada posterior una centrada des de la dreta de l’atac del Barça l’ha rematat en pròpia porta Djené i la pilota s’ha estavellat al travesser. Mala fortuna final i derrota al cap i a la fi per un penal innocent de De Jong que costa tres punts.