Barça

Neto, el professional

Barça. El brasiler ha respost amb solvència sota els pals de la porteria blaugrana, en absència de Ter Stegen

L’estiu del 2019, el Barça va fitxar Norberto Murara, Neto, amb la idea de disposar d’un porter de garanties que guardés les espatlles de l’indiscutible Ter Stegen. Avui, un any i quatre mesos després, es pot dir que va ser una decisió encertada. I això que aquella operació d’intercanvi amb el València, que va enviar Jasper Cillessen a Mestalla i va portar Neto al Camp Nou, va fer sospitar a més d’un que l’arribada del brasiler responia més a un assumpte d’enginyeria financera que no pas a una qüestió de la secretaria tècnica. Sigui com sigui, el temps ha demostrat que la seva incorporació va ser un encert.

Neto ha respost amb eficàcia i professionalitat cada cop que se l’ha necessitat, especialment en l’arrencada d’aquesta temporada. Amb Ter Stegen lesionat al tendó rotular del genoll dret després del fatal desenllaç de la temporada 2019/20, la porteria del Barça en l’estrena de l’era Koeman era seva. I ha complert amb escreix. I això que el club va valorar la possibilitat de traspassar-lo si arribava una bona oferta per ell. A l’hora de la veritat, ni una errada, ni un gol rebut que se li pugui imputar. De fet, n’ha encaixat dos en quatre partits i un ha estat de penal. “És el meu millor moment perquè tinc continuïtat”, manifestava recentment als mitjans del club. “Estic serè, amb bones sensacions i ganes de millorar. Jo em preparo per ser titular sempre, però també per créixer i millorar. Sé el que he passat per arribar aquí. He lluitat molt des que vaig sortir del meu país. La meva cultura és la de la feina, la de creure i no desistir”, deia també.

Valverde el va fer debutar a la porteria del Barça el 10 de desembre de l’any passat, a Milà, contra l’Inter (1-2), en la Champions. També va jugar el derbi a l’RCDE Stadium (2-2), i la supercopa espanyola, contra l’Atlético (2-3), a l’Aràbia Saudita. Amb Quique Setién va ser titular a Eivissa (1-2), en la copa, i al camp de l’Alavés (0-5), en l’últim partit de lliga. Amb Koeman ha disputat els quatre partits d’aquest curs. “M’ha demanat velocitat amb la pilota i en les passades. Em diu el mateix que a la resta de companys, encara que sigui porter”, explica sobre l’holandès.

Dissabte que ve, en el clàssic, Neto mantindrà la titularitat ja que Ter Stegen encara no està plenament recuperat de la lesió. Però què passarà quan estigui a disposició de Koeman? És més: si, com sembla, l’alemany renova el contracte, Neto es plantejaria deixar el FC Barcelona? La resposta del dorsal 13 no fuig del tòpic. “El meu objectiu és entrenar-me i treballar per convèncer l’entrenador”, sentencia. Un professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)