Barça

Protocol a rectificar

El govern demana al Barça que incrementi les mesures previstes per garantir un vot de censura amb la màxima seguretat sanitària

Salut no s’oposa a la votació i el Barça ho estudiarà, però veu difícil fer-ho els dies 1 i 2

La data del vot de censura continua en suspens. En un principi la votació hauria de tenir lloc els dies 1 i 2 de novembre, però a hores d’ara no hi ha encara confirmació oficial que així sigui i, de fet, el context actual generat per la pandèmia a Catalunya podria alterar-ne les dates. No està gens descartat ara mateix un possible ajornament.

Ahir, de moment, dues hores de reunió telemàtica entre el Barça, el Departament de Salut, Interior i la secretaria general de l’Esport, i una única conclusió al respecte: el govern ha demanat al club que incrementi les mesures previstes per poder garantir una votació amb la màxima seguretat sanitària. Aquesta ha estat la petició de la Generalitat un cop analitzats els protocols entregats pel Barça dies enrere. Per una banda, recordem-ho, el club va presentar el protocol d’actuació per permetre de nou l’entrada progressiva d’espectadors al Camp Nou i al Palau Blaugrana, i, per una altra banda, el protocol per poder dur a terme el vot de censura. Respecte a aquest segon, el govern no s’oposa en cap cas a la realització del referèndum en els dies 1 i 2 de novembre, però sí que exigeix millores en el pla dissenyat.

El Barça estudiarà de nou tot el protocol i les observacions fetes per Salut i donarà una resposta tan aviat com sigui possible. Segons els estatuts del club, el Barça té fins dimarts per convocar la data oficial del vot de censura.

Aquest grup de treball format per membres i experts dels departaments de Salut, Interior i Presidència-Esports de la Generalitat i del Barça, sota la coordinació de la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física, ha acordat trobar-se de nou com més aviat millor en una segona reunió per acabar d’abordar la qüestió.

Alguns dels aspectes a millorar que ha demanat la Generalitat és augmentar els punts de votació –el club va proposar fins a 13 punts diferents– i també la possibilitat d’introduir més franges horàries entre els socis amb dret a vot per poder esponjar com més millor l’afluència de votants. El Barça comprèn la casuística de la situació i ho estudiarà, però també considera que és complicada una reformulació del protocol mantenint les dates actuals previstes.

EXIGÈNCIES

La Generalitat vol que s’ampliïn els punts de votació i més franges horàries

NOVA REUNIÓ

Totes les parts han acordat trobar-se de nou en els pròxims dies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)