Barça

La moció centra la reunió de la junta

Vot de censura. Josep Maria Bartomeu ha convocat per avui els seus directius. Aprovaran la liquidació de l’exercici econòmic de la temporada passada i el pressupost de la present i debatran sobre el vot de censura. Si es manté per als dies 1 i 2 de novembre, poden dimitir avui mateix

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha convocat per avui els seus directius a una important reunió. Està previst que s’aprovi la liquidació econòmica de l’exercici passat, amb unes pèrdues de 97 milions d’euros, així com el pressupost d’aquesta temporada, amb uns ingressos previstos de 791 milions d’euros. Tant el pressupost com la liquidació s’haurien d’haver aprovat ahir en l’assemblea de compromissaris, que es va haver de suspendre per la pandèmia. De moment, hauran de quedar només aprovats per la directiva.

El tema central de la reunió, però, serà el referèndum sobre el vot de censura al president i els membres de la directiva. La junta el va convocar per als dies 1 i 2 de novembre, escurant al límit el temps que tenia per fer-ho segons els estatuts del club. També va presentar un protocol d’actuació a la Generalitat que havia d’aprovar el Procicat. A banda de fer la votació en dos dies, el Barça explicava que es votaria en tretze seus repartides per Catalunya, en set a Espanya (Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Bilbao, Santiago i Palma de Mallorca) i en una més a Andorra. Després d’un parell de trobades fetes la setmana passada entre membres del govern i del Barça, la conselleria de Salut va concloure que no hi havia cap impediment perquè el referèndum es fes en les dates previstes, però va demanar al Barça millorar el protocol, posant més seus i establint franges horàries per anar a votar. La junta, que sempre ha optat per un ajornament emparant-se amb l’evolució de la pandèmia, va demanar traslladar la votació als dies 15 i 16 de novembre per tenir temps de millorar el protocol, però el govern, divendres, va insistir que no hi ha d’haver cap problema perquè es faci els dies 1 i 2 de novembre. En aquesta disputa entre les dues parts, el Barça va enviar ahir una carta a la Generalitat. Proposa el Camp Nou com a seu única i demana de nou l’ajornament. Diu que no té sentit fer un referèndum quan la Generalitat demana que els ciutadans es quedin a casa. Bartomeu, si el govern català no cedeix, proposarà la dimissió a tots els seus directius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)