Barça

En mode lliga

Després del bon to mostrat a Torí, el Barça aparca la Champions fins dimecres i visita avui Mendizorrotza amb la necessitat de guanyar després d’un alarmant 1 de 9 contra el Sevilla, el Getafe i el Real Madrid

De Torí a Vitòria. Setanta-dues hores després de guanyar a la capital del Piemont contra la Juve, el Barça de Koeman torna a posar-se en mode lliga. Visita Mendizorrotza amb l’obligació de sumar els tres punts després d’haver-ne sumat només un dels últims nou. I és que les prestacions de l’equip en la competició estatal no són les mateixes que a Europa. En la Champions, expedient immaculat, amb una maneta contra el Ferencváros i una victòria de prestigi a Torí, on els blaugrana mai fins ara havien guanyat. Contrasta amb la imatge irregular de la lliga. L’equip va iniciar el campionat amb dues victòries contra el Vila-real i el Celta i des de llavors res de res. Empat contra el Sevilla i desfetes a Getafe i en el clàssic.

Koeman s’ha marcat un objectiu abans d’arribar a la segona aturada de la lliga per compromisos de seleccions d’aquest mes de novembre i no és cap altre que fer el 6 de 6. I això vol dir guanyar aquesta nit contra l’Alavés (21 h) i repetir d’aquí a set dies contra el Betis (16.15 h), amb el parèntesi de dimecres contra el Dinamo de Kíev.

L’Alavés de Pablo Machín va guanyar al camp del Valladolid, però només ha guanyat dos dels set partits que ha disputat. I atenció amb la motxilla mental que arrosseguen els de Vitòria en els seus duels directes contra el Barça: des del 2001 que l’Alavés no és capaç de marcar contra els blaugrana a Mendizorrotza. Era l’època de Bonano sota pals. Ha plogut molt des d’aleshores. El Barça ha guanyat en les sis últimes visites a aquest estadi, amb golejades sonades com el 0-5 del mes de juliol (doblet de Messi i gols d’Ansu, Suárez i Semedo) i el 0-6 del 2017.

Per a aquest partit, Koeman recupera Piqué respecte al partit contra la Juve, i la presència de Konrad és la gran novetat d’una llista de convocats en què no figuren Ter Stegen ni Umtiti. Tots dos han completat aquesta setmana dues sessions amb el grup, però el tècnic holandès s’estima més esperar. Tampoc Riqui Puig viatjarà a Vitòria, en aquest cas per decisió tècnica. Pablo Machín té la baixa confirmada del català Pere Pons i les incògnites de Lucas Pérez, Edgar Méndez i Rodrigo Ely, tots tres amb molèsties físiques lleus.

Koeman introduirà canvis en totes les línies. Piqué i Dest entraran en l’onze en defensa i al mig del camp tornarà Sergio. A dalt, repetiran Griezmann, Messi i possiblement Dembélé, i la novetat podria ser Ansu Fati per Pedri. El canari va rebre molts elogis després del seu partit a Torí, però acumula molts minuts i Ansu Fati, tot i el toc d’atenció d’ahir de Koeman, fa olor de titular. Ha sumat quatre gols en cinc jornades i just avui fa 18 anys.

NOVETATS EN L’ONZE

Piqué, Dest, Sergio i Ansu Fati tornaran a l’onze i Pedri podria descansar
Ter Stegen i Umtiti encara no tenen l’alta mèdica i Konrad s’apunta a Vitòria

LA LLISTA

Machín mai ha puntuat contra el Barça i l’Alavés no li ha fet cap gol com a local des del 2001

Joselu: “El Barça no és invencible”

Igual que Messi, Joselu només ha marcat un gol en aquest tram inicial de la lliga. Va ser contra el Granada. Avui tots dos confien ampliar els seus números. Joselu sap que els espera un partit difícil, però no renuncia a res: “La temporada passada Lucas i jo vam ser una de les parelles més golejadores de la lliga. Aquest any ens està faltant gol, però cal seguir insistint. Els gols arribaran i aquest Barça no és invencible. Amb orgull i empenta es pot aconseguir.”

Machín: “El Getafe ens va mostrar el camí”

Pablo Machín s’ha enfrontat quatre vegades al Barça i mai ha aconseguit encara puntuar. Ni a la banqueta del Girona ni a la banqueta del Sevilla. Quan va ser tècnic de l’Espanyol no va dirigir cap derbi i ara vol trencar la seva mala ratxa contra el Barça com a tècnic de l’Alavés. Assegura que Bordalás li va mostrar algunes claus. “El Barça no és invencible. Cap equip ho és. El Barça acaba de jugar el seu millor partit de la temporada contra la Juve i nosaltres volem fer el nostre millor partit contra ells. Si el Getafe els va guanyar, nosaltres també ho podem fer. És el camí indicat per ser competitius i tenir possibilitats de guanyar-los. Les poques oportunitats de gol que tinguem les hem de materialitzar. Tindran la possessió de la pilota i ho sabem, però això no ens inquieta. Hem d’estar atents, ser efectius”, explica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)