Salvats per Ter Stegen

El Barça suma la tercera victòria europea contra un Dinamo de Kíev amb moltes baixes gràcies a la gran actuació del porter alemany, que evita fins a cinc gols en el seu retorn

Messi torna a marcar des dels onze metres i Piqué, de cap, fa el segon

BARÇA 2 DINAMO DE KÍEV 1

GOLS:1-0, Messi, de penal (5’). 2-0, Piqué (65’). 2-1, Tsygankov (75’).ÀRBITRE:Michael Oliver (Anglaterra).Targetes grogues:Cap.Targetes vermelles:Cap. DINAMO DE KÍEV: Neshcheret Kedziora Zabarnyi Popov Shabanov Buyalskiy
Lednev, 86’ Shepeliev Andryevskiy Tsygankov Supryaha
Verbic 70’ Gerson Rodrigues
De Pena 70’
RESTA DE CONVOCATS: Ihnatenko, Morgun, Clayton, Rusyn i Syrota.
BARÇA: Ter Stegen Dest Piqué De Jong Jordi Alba Busquets
Lenglet 74’ Pjanic
Sergi Roberto 60’ Pedri
Aleñá 82’ Messi Ansu Fati
Trincão 74’ Griezmann
Dembélé 60’
RESTA DE CONVOCATS: Neto, Iñaki Peña, Junior, Riqui Puig i Braithwaite.

Tercer partit de Champions i tercera victòria blaugrana. Aquesta, però, no té res a veure amb les aconseguides de manera brillant contra el Ferencváros i el Juventus. El partit jugat contra un Dinamo de Kíev en quadre per les baixes que acumulava l’equip de Mircea Lucescu pel coronavirus el va guanyar el Barça però el podria haver perdut perfectament. Si el va guanyar, va ser per la brillant actuació de Ter Stegen en el seu retorn a l’equip. Fins a cinc gols clars va evitar l’alemany en un partit molt preocupant dels de Ronald Koeman en defensa.

I això que el primer quart d’hora havia estat una continuïtat del partit de Torí i de la segona part de Vitòria. Molta pressió blaugrana, recuperacions constants, generació d’oportunitats sense parar i falta de punteria alarmant. Fins a cinc oportunitats clares de gol van tenir els de Koeman en el primer tram de partit. I només en van convertir una, i de penal. Als cinc minuts Messi va marcar el seu quart gol de la temporada, el seu quart penal, tres a la lliga de campions. Un li han xiulat a favor al Barça en cada partit aquest curs a Europa. Poc premi per tantes oportunitats creades, la majoria per la banda esquerra, la de Jordi Alba, la d’Ansu Fati. Greu va ser la que va fallar Griezmann després d’una jugada del de Bissau, rematant al lateral de la xarxa quan tenia tota la porteria per a ell. Mala sort va ser la de Pedri, que va culminar una bona centrada de Sergiño Dest amb una rematada que va tocar el travesser i va botar sobre la línia de gol. Les altres, de Messi i Ansu, les va resoldre bé Neshcheret. Molt de mèrit del porter ucraïnès, de només 18 anys, que jugava el seu segon partit amb el primer equip després que els dos de la primera plantilla s’hagin infectat de la Covid-19.

El virus havia deixat molt tocat l’equip de Lucescu, que va viatjar a Barcelona amb només tretze jugadors del primer equip, el límit permès per la UEFA. Els ucraïnesos, però, van créixer després del primer quart d’hora. Es va adormir el Barça. Com el Guadiana, va desaparèixer durant vint minuts i va deixar que el Dinamo de Kíev sortís del seu camp, i va estar a punt d’empatar en el minut 35 amb un cop de cap de Buyalskiy que va aturar Ter Stegen amb una mà espectacular. Va ser la targeta de retorn de l’alemany, que ahir mateix va rebre l’alta mèdica i ja tornava a la titularitat.

Després d’una tímida reacció blaugrana en els minuts finals de la primera part, Ter Stegen va tornar a fer-se gran en el primer minut de la segona per evitar el gol de Tsygankov. I segons després, gol anul·lat als ucraïnesos gràcies al fet que el llançament de córner havia sortit.

Estava obligat el Barça a posar-se seriós, a reaccionar, a tornar a ser l’equip del primer quart d’hora de partit. Si no ho feia, podria tenir un disgust, però va haver de tornar a aparèixer Ter Stegen per salvar el gol del Dinamo per tercera vegada amb un mà a mà amb Supryaha, demostrant que ha tornat en un gran estat de forma, que els dos mesos i mig de baixa no l’han afectat. Era dia de porters, perquè en l’altra àrea Neshcheret evitava el segon de Messi en un bon llançament de falta de l’argentí. No reaccionava l’equip des del joc i ho va fer Koeman des de la banqueta. Dembélé per un decebedor Griezmann i Sergi Roberto per Pjanic. El de Reus jugaria l’última mitja hora en el mig del camp, per la dreta, per ajudar Dest amb la potència i velocitat de Gerson Rodrigues, generador de pràcticament totes les oportunitats del Dinamo. Precisament Sergi Roberto va tenir el segon de cap, però ho va impedir de nou el jove porter ucraïnès, que ni en somnis hauria pogut pensar que tindria un debut europeu tan espectacular.

La tranquil·litat blaugrana va semblar arribar en la jugada següent, amb el segon gol, de cap, de Piqué, però res més lluny de la realitat. Ter Stegen havia de tornar a salvar el gol per quarta vegada abans que Koeman digués prou. Els jugadors del Dinamo guanyaven l’esquena dels centrals del Barça amb facilitat. De Jong estava fora de posició i només el porter alemany sostenia l’equip. Lenglet, reservat per unes molèsties, va haver de sortir, tot i que un minut després per fi marcava el Dinamo un gol que havia merescut durant tota la segona part.

El Barça va salvar la victòria, però el seu partit va ser preocupant. Només Ter Stegen va brillar.

LA CARA

El Barça torna a crear moltes oportunitats a l’inici, però li falla la punteria

LA CREU

Desconnexió, sobretot en la segona part, i moltes facilitats en defensa

MINUT A MINUT

5’ Messi és objecte de penal per part de Popov i marca des dels onze metres.
7’ Pedri remata al travesser i la pilota bota damunt la ratlla de gol..
7’ Ansu fa lluir el porter i Griezmann recull el refús i xuta fora, amb tot a favor per al 2-0.
17’ Xut encreuat de Messi, en combinació amb Ansu, i bona resposta del porter, Neshcheret.
35’ Aturada colossal de Ter Stegen per refusar una rematada de cap de Buyalskiy que entrava.
42’ Pedri fa lluir Neshcheret.
45’ Xut, ras i dur, d’Ansu Fati i molt bona aturada de Neshcheret.
46’ Ter Stegen surt als peus de Tsygankov per refusar el perill. Molt clara.
47’ Gol anul·lat a Kedziora, que rematat a la xarxa un servei de cantonada. La pilota, però, havia traspassat la línia de fons en la centrada.
53’ Ter Stegen refusa amb el peu la rematada de Supryaha, que havia superat un tou De Jong.
58’ Aturada colossal de Neshcheret, a l’escaire, després d’un xut de falta directa de Messi..
65’ Gol de Piqué. El central remata, amb el cap, a la xarxa una centrada d’Ansu Fati.
67’ Ter Stegen evita el 2-1 davant Tsygankov.
75’ Marca Tsygankov per al Dinamo, aprofitant un refús de Ter Stegen, que havia tornat a fer una providencial intervenció.
80’ Dembélé envia un xut a l’escaire i Neshcheret fa una gran aturada.