Barça

Vilajoana: “Si soc president, Koeman serà l’entrenador del Barça”

Eleccions. Xavi Vilajoana s’ha presentat aquest matí formalment com a precandidat en la cursa per la presidència del Barça i ha parlat de tot: sobre Koeman, Messi, l’herència de l’anterior junta, l’Espai Barça, el seu projecte i quan va prendre la decisió

“Si soc president, Koeman serà l’entrenador del Barça. Koeman fa poc que ha agafat les regnes de l’equip i cal temps. És un entrenador valent. L’aposta per la gent jove no li fa por i aquest és un dels aspectes que sempre he reclamat”. Són paraules de Xavi Vilajoana, soci del Barça número 31.330 i des d’avui mateix precandidat a les eleccions a la presidència que se celebraran el pròxim mes de gener.

Parlarà amb Messi el primer dia

Vilajoana ha presentat aquest matí la seva precandidatura en un acte celebrat de forma telemàtica, on ha parlat de tots els temes. Des de Koeman a Messi. Sobre l’argentí, la seva idea és que es pugui retirar al Barça: “Messi és i serà el millor jugador de la història. El primer que faré quan sigui president és asseure’m amb ell i escoltar-lo. Parlar amb ell i fer-li una proposta. És molt important el diàleg personal”.

Etiqueta continuista?

Xavi Vilajoana ha format part de la junta de Josep Maria Bartomeu des del 2015 fins el 2020. Preguntat sobre si això el beneficia o el perjudica de cara a les urnes, ell diu el següent: “Quan entri per primer cop al despatx obriré les finestres perquè entri aire fresc. Us agrada molt l’etiqueta de continuista o no continuista, però jo penso que sempre m’he posat al servei del club. Vull convèncer al soci que el fet d’haver estat en una junta anterior t’aporta valor. És important l’experiència anterior en un moment com l’actual en què caldrà prendre decisions amb celeritat. Però també és cert que en la meva futura junta no hi ha cap membre de l’anterior”. “He après bona nota de les coses que s’han fet malament, dels èxits i fracassos se n’aprèn. Estava en una junta col·legiada on hi havia inicialment 19 membres. Hi ha coses que lògicament hauria fet diferent. Jo prendré les meves pròpies decisions. No vull comparar-me amb cap altre president del Barça”, assegura.

La decisió de presentar-se

“Sempre m’he presentat davant un repte quan m’he sentit preparat. Un dia no et despertes i dius vull ser president. És una evolució de l’últim any. Vaig comunicar la meva decisió de presentar-me en l’última reunió de la junta directiva, l’últim dia. Ho vaig comunicar amb total normalitat. La seva resposta va ser donar-me força i ànims”, confessa.

L’Espai Barça

Sobre el projecte Barça i l’actual situació econòmica del club, diu que caldrà analitzar a fons la viabilitat de cada projecte: “La situació econòmica és la que és. Ara mateix l’Espai Barça ens l’hem de replantejar. El soci es mereix tenir el nou Camp Cou, s’ha d’adequar per tenir un camp del segle XXI. Però potser cal analitzar altres projectes dins l’Espai Barça”.

Un ‘Barça de casa’

Vilajoana no ha volgut avançar noms dins el seu equip, però sí ha deixat entreveure que el seu germà formarà part del projecte en un sentit o un altre. Ell somia amb un club que defineix com un ‘Barça de casa’: “He viscut alegries i decepcions com a jugador. He viscut la Masia, he viscut ser capità, he vist jugadors amics meus que han arribat al primer equip i han triomfat... tot això, juntament amb l’experiència al futbol sala i més de cinc anys a la junta anterior en l’àrea de formació i del futbol femení, em permet sentir-me capacitat. Tinc la il·lusió, la versatilitat i l’experiència dins el club. M’agrada escoltar i dialogar. Que la gent em digui el que pensa i no el que vull sentir. El futur del Barça necessita un lideratge inclusiu. He dinat i sopat amb el Barça cada dia des de fa molts anys. El Barça que somio és un Barça de la gent de la casa. Conec perfectament la pedrera. Tenim potencial. D’aquí a 3-4 anys tindrem consolidat el 50% de jugadors de la casa en el primer equip”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)