Barça

Defensa en quadre

Problemes. La lesió de Piqué és més greu del que deia la primera exploració i estarà un mínim de quatre mesos fora; Roberto, dos

4

mesos

via conservadora. Operat, 6

2

mesos

de baixa com a mínim

El braçal de capità del Barça aquesta temporada està maleït. Tres dels quatre capitans de l’equip estan, ara mateix, lesionats. Només Leo Messi aguanta dempeus. Després de la lesió de Sergio Busquets amb la selecció espanyola en el partit contra Suïssa –esquinç lleu al lligament lateral extern del genoll esquerre (10 dies de baixa)–, la derrota de dissabte al Wanda Metropolitano va deixar dues víctimes més. Gerard Piqué té un esquinç de grau 3 al lligament lateral intern del genoll dret i també una lesió parcial del lligament encreuat anterior del genoll dret. I Sergi Roberto té una ruptura al recte femoral de la cuixa dreta. Males notícies per a Ronald Koeman.

Les llàgrimes de Piqué en abandonar, dissabte, el terreny de joc eren ja un bon termòmetre per entendre que estàvem davant una lesió greu. Després de la primera exploració mèdica, feta a Madrid, el club va informar d’un possible esquinç al lligament lateral del genoll dret i, per tant, el primer escenari era d’uns dos mesos de baixa, però serà força més, perquè les proves mèdiques a què es va sotmetre el futbolista ahir a Barcelona han empitjorat aquell primer diagnòstic. Piqué té afectat també el lligament encreuat anterior i això li complica la recuperació. En el millor dels casos, el central català estarà de baixa uns quatre mesos. Això sempre que l’aposta sigui seguir un tractament conservador, que, ara mateix, és la via que més agrada. Però Piqué té pendent una visita amb Ramon Cugat, que va operar del menisc Ansu Fati, aquest mes de novembre, –4 mesos de baixa– i serà qui acabarà de marcar el destí del genoll de Piqué. Si, finalment, es decideix passar per la sala d’operacions, el retorn de Piqué podria allargar-se a sis mesos o més.

Aquesta és la primera lesió greu de genoll de Piqué en la seva carrera. El 2014, també contra l’Atlético, va patir ja una lesió al maluc que també el va tenir molts partits allunyat dels terrenys de joc.

Sergi Roberto estarà de baixa dos mesos aproximadament. Lesió muscular de consideració. Ho van confirmar també les proves mèdiques d’ahir. Tots dos tornaran ja amb nou president. El de Reus va lesionar-se en el minut 82, després d’un xut des de fora l’àrea. Ràpidament, el jugador va ser conscient de la lesió i va marxar del camp deixant el seu equip amb deu homes, perquè Koeman ja havia exhaurit les tres finestres de canvis que permet la nova normativa.

La baixa de Roberto deixa, ara, tota la responsabilitat del carril dret a Sergiño Dest, que als seus 20 anys sap que no pot agafar ni un constipat aquest hivern. Més dramàtica encara és la situació en l’eix de la defensa, sense un recanvi natural clar. Clément Lenglet és l’únic central sa de l’equip. Samuel Umtiti acumula mesos a la infermeria i a Ronald Araújo, lesionat al bíceps femoral el passat 28 d’octubre a Torí, encara li queden ben bé dues setmanes per reaparèixer. Amb aquest escenari, Koeman haurà de recórrer a De Jong, que acumula moltíssims minuts. Óscar Mingueza i Mingo Ramos, del filial, pla d’emergència.

OPCIÓ OPERACIÓ

Piqué visitarà el doctor Cugat; si calgués operar, la baixa s’allargaria fins a 6 o 7 mesos

PLA C

Araújo en té per a dues setmanes i caldrà sobreviure amb Mingo Ramos Mingueza i De Jong

FINS EL FEBRER

El de Reus es perdrà 17 partits i, com Piqué, tornaria ja amb nou president

MÀXIMA PRESSIÓ

Sergiño Dest (20 anys) haurà d’assumir tota la responsabilitat al carril dret
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)