Barça

Koeman: “Messi i De Jong necessiten un descans, per això no viatgen”

Champions League. L’entrenador del Barça aposta que, tenint en compte el calendari a la lliga, a final d’any el seu equip estarà a dalt en la classificació

En la prèvia del Dinamo de Kiev - Barça, el club blaugrana ha decidit que Ronald Koeman i Clémént Lenglet parlin abans de sortir cap a Ucraïna. Aquestes han estat les manifestacions del tècnic holandès:

El partit: “Malgrat de les seves baixes, al Camp Nou va ser complicat. Si no estem bé ens ho poden posar difícil.”

Perquè és baixa Messi?: “Hem decidit no portar Messi ni De Jong perquè la situació a la Champions és prou còmoda, amb els nou punts que tenim. Tots dos necessiten un descans.”

Umtiti: “És un central que porta bastant temps lesionat i el nostre pla és que es posi a punt d’aquí a dues setmanes. Està entrenant bé. Tant de bo en dues setmanes puguem comptar amb ell.”

Com es troba anímicament?: “La nostra vida depèn dels resultats. I en això no podem estar contnents, però no em treu l’ambició ni la salut. Demà hi ha un altre partit, en una competició en què ens podem classificar.”

Està satisfet de la seva feina?: “No estic satisfet, com a entrenador del Barça. Hem perdut bastant punts, però veient el nostre calendari fins a final d’any, amb cinc partits a casa, em fa ser optimista. Estic content de la feina feta pels jugadors, no pels punts que tenim.”

Araujo i Mingueza: “Mingueza és una possibilitat, si. Araujo entrena individualment encara. S’ha d’incorporar al grup. No arriscarem, malgrat que tenim molt pocs centrals. El volem tenir bé. Quan hi ha baixes, hi ha oportunitats per a altres jugadors, com és el cas d’Óscar Mingueza.”

Piqué, baixa llarga. Cal fitxar?: “És molt important la seva baixa, no sabem el temps que durarà. Estem mirant jugadors per a la posició de central, com ja havíem fet. El moment de fitxar és al gener, però depèn de moltes coses. Ara mateix hem de donar oportunitats als joves, és un bon moment per a ells.”

Matheus Fernandes: “Quan tothom està bé físicament, hi ha molta gent en aquesta plantilla. Entra en la llista perquè hi ha baixes i perquè està entrenant bé. Mereix estar-hi.”

Com es pot donar la volta a la situació?: “Tampoc encaixem molts gols. Contra l’Atlético vam xutat més que el nostre rival. El gol no ens pot passar en el minut 47. Són coses individuals. Hi ha moltes coses que poden influir en rebre gols. Però no veig l’equip molt dèbil defensivament. En tot cas, és una cosa de tot l’equip.”

Messi: “Parlem massa d’ell. Sempre ha tingut molta influència en els èxits d’aquest club i estic convençut que encara és el jugador que necessitem.”

Dest: “S’ha d’adaptar a un club gran, se li ha de donar un marge. Entrena bé, ha jugat alguns partits i amb les baixes que tenim ara, ha de jugar. És un avantatge que pugui jugar per l’esquerra.”

Hi haurà sortides al gener?: “No és moment de pensar en això, serà al mes de gener.”

Va estar d’acord en deixar marxar Todibo i Jorge Cuenca?: “Per a mi no va ser arriscat, perquè no els necessitàvem. S’ha de veure quin és el futur d’un jugador.”

Es planteja un canvi de sistema?: “No. Es poden dir moltes coses, però el problema no és el sistema. Tenim el 4-2-3-1 i sembla que el Barça només pot jugar amb el 4-3-3.”

Què es perd amb la lesió de Piqué?: “Parlem d’un central molt experimentat, amb molts anys aquí, amb molta personalitat. És trist, per ell i per a l’equip. Però s’ha d’acceptar i mirar com ho podem solucionar.”

És més fàcil guanyar la Champions que la lliga?: “Amb el calendari que tenim, a final d’any estarem amb els primers. Veig a l’equip amb ambició. La Champions és diferent. Després, ja veurem qui ens tocarà. No crec que sigui més fàcil, hi ha equips molt forts.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)