Barça

Koeman: “Si hi ha un moment per reaccionar en la lliga, és aquest”

Barça.

El tècnic del Barça va comparèixer prèviament al partit que ha de jugar l’equip contra l’Osasuna (demà, 14 h).

Rebaixa salarial

Hem de mirar la situació econòmica del club. Com totes les persones que som en el club, per amor al club i moltes coses que estem vivint, hem d’ajudar-lo. Els meus comentaris cap a Tusquets van en aquest sentit: si puc ajudar, estic disposat. És bo que els jugadors hagin arribat a un acord per baixar el salari. És el moment de pensar què és el millor pel Barça.

Context amb moltes lesions

El millor per un entrenador és que s’hagi de pensar quins jugadors mereixen jugar. L’equip a Kiev va donar una molt bona imatge, amb un bon ritme de partit. La Covid ha influït molt en les lesions; de moment, necessitem més jugadors i en algunes posicions de l’equip estem bastant limitats. No hem tingut sort amb algunes lesions com ara la d’Ansu, la de Piqué o la de Sergi Roberto. Tant de bo no tinguem més lesions d’aquest tipus.

Leo Messi

En principi, ha tingut un bon descans com De Jong, perquè són els dos de la plantilla que han jugat més minuts i ells són els què donen el ritme de partit. Respecte Maradona, ja sabem com afecta, sobretot als argentins. Nosaltres no podem imaginar com de gran ha estat per ells. Però afecta en un sentit de demostrar la qualitat sobre el camp. És el millor que podem donar a Maradona.

100 dies com a entrenador del Barça

És un moment delicat en molts temes i jo sóc aquí per treballar bé i canviar coses quan les hem de canviar. He tingut 100 dies més tranquils en altres clubs, la veritat, però la Covid-19 ens ha marcat les limitacions. De tota manera, estic molt content de ser aquí perquè poso la meva energia en l’equip, amb gent de casa amb un futur al davant. Ara queden set partits fins a final d’any i si hi ha un moment de reaccionar en el campionat és aquest. Estem veient aquests partits i hem de retallar distàncies amb els equips que són a dalt.

Diferent rendiment en lliga i en Champions

No és fàcil determinar el per què. En la lliga, els equips ens juguen més a la defensiva; i a la Champions, ens hem trobat equips que juguen més a l’atac. L’equip ha estat bé en molts partits en què no ha merescut perdre tants punts. També a la Champions, hem agafat confiança en el partit contra la Juventus i això ens dona certa tranquil·litat.

Aleñá

El canvi de sistema li ha costat una mica aquesta temporada però ha millorat moltíssim el seu joc per adaptar-se al pivot. Per la seva feina, està canviant coses que ell necessita avui en dia per ser un jugador de mig de camp del Barça. Hem de donar un marge de temps perquè puguin millorar.

Mingueza

Té moltíssimes oportunitats de jugar perquè estem força limitats en la defensa. Depèn si pot jugar Sergiño Dest o no.

Pilota aturada

Sempre donem molta atenció a la pilota aturada, en defensa i en atac. Però també és cert que sempre el Barça ha tingut jugadors no molt alts i aleshores és complicat marcar en la pilota aturada perquè el contrari va molt millor. En córners, intentem jugar en curt per sorprendre al contrari. No hem d’oblidar-se que el contrari tenen més gent d’altura que nosaltres.

Maradona

Vaig jugar una vegada contra ell. Recordo que va arribar més tard a l’escalfament i feia moltes coses. Jo estava més pendent del seu escalfament que no pas del meu. En aquella època era el millor del món; hem gaudit de la seva qualitat i he tingut la sort de jugar contra ell perquè és en el camp on es veu els jugadors que tenen més qualitat. Ha estat una llàstima la seva mort als 60 anys, li desitjo el millor per la seva família.

Aspectes a millorar

Si estem en un partit on hi ha molta intensitat i ritme de pilota, som molt bons. A vegades baixem per no estar pendents de les coses quan no tenim la pilota. Si seguim un ritme de pilota alt des de l’inici, el contrari no el poden seguir durant tot el partit i acaben baixant el ritme a la mitja hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)