Barça

Fórmula Kíev

El Barça afronta avui al Puskás Arena un tràmit contra el Ferencváros, amb Koeman abraçat al pla usat contra el Dinamo

Messi, Coutinho i Ter Stegen no han viatjat

Ronald Koeman aplicarà a Budapest la mateixa fórmula que tants bons resultats li va donar a Kíev fa una setmana. Avui al Puskás Arena, torn de nou per a la canalla i la segona unitat. Koeman recupera el pla B en aquest cinquè partit de la fase de grups de la Champions contra el Ferencváros i reserva el pla A per a la visita a Cadis de dissabte. Igual que va succeir en la visita a Ucraïna, Leo Messi no ha viatjat a Hongria per descans i aquest cop també s’han quedat a Barcelona dos titulars com Philippe Coutinho i Marc-André ter Stegen. Alternativa per a Neto sota pals.

Amb l’equip ja classificat matemàticament per als vuitens de final, Koeman farà rotacions aquesta nit al Puskás Arena, l’estadi on habitualment disputa els seus partits la selecció hongaresa, inaugurat el 2019. El Ferencváros juga els seus partits de lliga com a local al Groupama Arena, l’estadi on el Barça femení va disputar la seva primera final de la UEFA Women’s Champions League de la història contra el Lió (4-1), però el club hongarès va demanar jugar aquesta edició de la Champions al Puskás Arena i serà allà on el Barça intentarà certificar el primer lloc del grup G. Els blaugrana i la Juve ja estan classificats i només hi ha en joc saber qui dels dos accedirà als vuitens com a primer. Si avui l’equip de Pirlo no guanya contra el Dinamo i el Barça sí ho fa contra el Ferencváros, els de Koeman aconseguiran segellar aquesta primera plaça. En cas contrari, tot es decidiria en l’última jornada al Camp Nou en aquest Barça-Juventus.

El Barça va aterrar ahir pels volts de les sis de la tarda a Budapest amb l’objectiu de mantenir la imbatibilitat a Europa. L’objectiu és fer el 15 de 15. L’equip va repetir el pla de viatge de fa una setmana. Koeman i Trincão van fer les rodes de premsa ahir a Barcelona, l’equip va entrenar a la ciutat esportiva, va viatjar a la tarda i avui al matí farà un entrenament d’activació ja en territori hongarès.

En l’expedició ha viatjat Clément Lenglet, però el francès podria tenir descans tenint en compte les molèsties al seu turmell. De Jong podria ser l’acompanyant de Mingueza a l’eix de la defensa, i fins i tot Junior es perfila com a candidat. Aleñá podria tenir una nova oportunitat al doble pivot i a dalt tot fa pensar que Braithwaite –tres gols en dos partits– repetirà com a 9, amb Griezmann per darrere.

El Ferencváros, cuer de grup, podrà finalment tenir a la banqueta el seu tècnic, Serhiy Rebrov, que ha donat negatiu en el test PCR.

Koeman: “Amb aquest calendari tant atapeït cal trobar moments perquè Leo descansi”

Similar context que a Kíev, mateixa decisió i mateixa resposta en sala de premsa: “Amb aquest calendari tan atapeït hem de trobar moments oportuns per tal que Leo pugui descansar i els partits de Kíev i Budapest considero que eren bons moments per fer-ho”. Messi no estarà avui a Budapest i aquí el gran mèrit de tot plegat recau en la figura de Koeman i en la seva capacitat de persuasió. No resulta senzill fer descansar Messi dos partits seguits en la Champions, però així serà. Mana la lliga. Manava el partit contra l’Osasuna i mana ara el partit contra el Cadis.

Koeman va parlar d’això i dels centrals. Sobre Piqué, Umtiti i Araújo. “He parlat amb ell [Gerard Piqué]. Tots els matins ve a la ciutat esportiva. Jo no he influenciat en la decisió final de no operar. No sóc metge. Ho han parlat els metges i el jugador, i han cregut que aquesta era una bona opció. Espero que pugui jugar alguns partits aquesta temporada”. “Umtiti està treballant bé. Hem d’esperar. També amb Araújo. No volem arriscar en cap cas. Preferim tenir la gent al cent per cent”, explicava ahir.

“El més important era classificar-nos per la següent ronda, cosa que ja vam aconseguir a Kíev, però la responsabilitat quan estàs al Barça és sortir a guanyar tots els partits i això intentarem fer contra el Ferencváros i el Juventus”. Koeman vol mantenir la imbatibilitat i pensa en el present. No el preocupa ara el que pugui passar el 24 de gener: “Quan vaig estar parlant amb el club per ser entrenador ja sabia que la possibilitat d’unes eleccions podria existir durant aquest primera temporada. No és una situació incòmoda per a mi. Tinc dos anys de contracte. La meva missió és treure el màxim rendiment dels meus jugadors”.

L’altre protagonista en la sala de premsa va ser Francisco Trincão. El portuguès confia ser titular avui: “Estem classificats però volem guanyar el partit perquè és un partit de Champions”. “Estic molt centrat en la feina. El gol encara no ha arribat. És un repte personal que vull aconseguir aviat”.

Rebrov: “És més important ser competitius que el resultat”

Després del 5-1 del partit jugat al Camp Nou a l’octubre, Rebrov confia que el seu equip pugui oferir una millor imatge avui al Puskás Arena. El Ferencváros rep a un Barça invicte a Europa. Ni l’absència de Messi consola al tècnic ucraïnès: “És important ser competitius en aquest partit més enllà del resultat. El Barça és un equip molt fort encara que tingui algunes baixes. Segueixen sent ells els favorits a la victòria”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)