Barça

El protagonista

OUSMANE DEMBÉLÉ

El vers lliure

Dembélé participa directament en els tres gols i exhibeix totes les seves fortaleses: amb ordre en el primer temps i anarquia en el segon

“Per a l’entrenador és complicat prendre decisions quan Dembélé juga com ho està fent”

Quan el partit oblida el context i la gespa deixa de ser un tauler d’escacs per convertir-se en un llenç en blanc, Dembélé s’expressa millor que ningú. La llibertat que desplega el futbolista francès un cop deslliurat de l’etiqueta marcada pel preu del seu fitxatge, per les lesions musculars o pels titulars de premsa, dona la raó a aquells que van veure en ell un futbolista que marca època. Ahir, certament, el partit hi va acompanyar, amb un resultat decantat ja en el primer temps, un rival fluix i quilòmetres per córrer. Però qualsevol lloc és bo per veure com la combinació única de tècnica i qualitat física que aglutina i que s’ajusta als cànons de perfecció que demana aquest esport entren en harmonia.

Dembélé va ensenyar dues cares: la primera abans del descans, i li va donar un resultat meravellós, al Barça. L’extrem francès va ser un soldat en la pressió, va acompanyar als futbolistes que anaven vestits com ell coronant-se amb una assistència en el segon gol per a Braithwaite i marcant el gol de l’empat que donava la tranquil·litat a l’equip. També va començar la jugada del gol de Griezmann amb una sotana a un rival. La seva capacitat de desbordar al lateral i la combinació amb els migcampistes van aportar perill a l’ofensiva blaugrana.

Després del descans

El segon temps va ser tan anàrquic com genial; tan bonic de veure com infructuós en el resultat final perquè, simplement, no es va traduir en gols. En definitiva, una bogeria que el va portar a interpretar tots els papers de l’obra: jugador perillós a l’espai, conductor de transicions ofensives, assistent d’un gol que mai no va arribar, iniciador del joc des del mig del camp i capità de l’equip. Aquesta anarquia viscuda en el partit d’ahir va acabar amb el braçal blaugrana envoltant el bíceps del futbolista francès, que es va transformar i, de sobte, va fer que el partit gravités al seu voltant. “Té moltíssima qualitat”, va dir després de l’enfrontament el seu tècnic: “Domina les dues cames, és ràpid i, el més important, està físicament molt bé perquè està treballant molt bé.” Koeman, a més, va obrir-li la porta de la titularitat en el futur més immediat després d’algunes absències: “Tenim molts futbolistes, però per a l’entrenador és complicat prendre decisions quan jugadors com ara Dembélé juguen com ho estan fent darrerament.”

1
gol
1
assistència
5
passades de mèrit
30
intervencions
Dades facilitades per Carles Domènec. La TdT de Catalunya Ràdio.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)