Barça

Tusquets: “Neymar? Si ve gratis es podria plantejar”

Barça. El president de la Junta Gestora deixa clar que l’arribada del brasiler és una utopia “tret que el pròxim president tingui un miracle a les seves mans” i d’una possible venda de Messi a l’estiu, reconeix, que “econòmicament” hauria traspassat a l’argentí

El president de la Junta Gestora del Barça, Carles Tusquets, ha concedit una entrevista a RAC 1 on ha repassat els temes d’actualitat del club blaugrana. El mandatari ha confirmat que les eleccions es faran el 24 de gener i, en clau de mercat, ha aigualit la proposta d’alguns candidats de fitxar a Neymar. El brasiler només podria retornar si és gratis i la seva viabilitat econòmica és força complicada per la situació de tresoreria de l’entitat.

FITXATGE NEYMAR, IMPOSSIBLE

“Si ve gratis es podria plantejar, però si no es ven, no hi ha diners per a fitxar. En aquest moment seria inassumible, tret que el pròxim president tingui un miracle a les seves mans”.

VENDA DE MESSI A L’ESTIU.

“Econòmicament, hauria venut a Messi a l’estiu. Això és una cosa que hauria de consensuar el cos tècnic i jo no entenc d’això. Econòmicament hauria estat desitjable. LaLiga està exigint uns límits salarials i això hauria ajudat”.

EL CAMP NOU, ES CAU

“L’Espai Barça no es podia finançar tal com es va acordar en el referèndum perquè el balanç actual del club responia a un increment del deute. El crèdit de Goldman Sachs s’ha destinat per a l’Estadi Johan Cruyff i en la remodelació del Camp Nou, no es destina per a pagar els salaris dels jugadors. Haurem de destinar part dels diners perquè hi ha part de l’estructura de l’estadi que està caient”.

FACTURES DUBTOSES.

“Hi ha factures que les passarem al pròxim president i no volem signar perquè no les veiem clares. No volem tenir la responsabilitat. És un tema que haurà de decidir la pròxima junta directiva. Són coses que no estan perfectament formulades o que el seu preu no és de mercat. Del ’Barçagate’, sobre l’informe de Pwc l’única cosa que veig és que es van trossejar les factures per eludir una regulació interna del club. L’informe diu que no és un preu desorbitat, dins de mercat”

ELECCIONS

“Si la Covid ho permet, les eleccions seran el 24 de gener. Això està consensuat amb la Generalitat: amb Interior, Salut i Esports. És la data que dona més facilitats als precandidats per a la recollida de signatures”.

DIVERSES SEUS

“Hem decidit per primera vegada en la història no concentrar la votació només al Camp Nou sinó en deu seus: cinc a Catalunya i altres cinc en la resta de l’estat, significa que també hem de dependre de les altres comunitats. Seran al Camp Nou, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa, Andorra, Madrid, València, Palma i Sevilla. Estem actualitzant el cens per a facilitar la votació. Un 12 per cent del cens està en la resta d’Espanya”.

ADEQUACIÓ SALARIAL

“El que hem fet de posposar els sous amb els jugadors, significarà el valor d’un 4-5% del pressupost anual del club durant quatre anys. Va haver-hi una part de rebaixa salarial que es va pactar amb el president Bartomeu i nosaltres el que hem fet és posposar la part més gran, uns 170 milions, durant quatre temporades”.

SITUACIÓ TREBALLADORS.

“Als treballadors se’ls ha rebaixat, hi ha una part d’ERTO i una altra de pla de pensions i també hi ha una part ajornada. La part dels empleats és poc en el pressupost. El Barça completarà la part de l’ERTO gairebé al cent per cent als empleats”.

SENSE NÒMINA AL GENER.

“El mes de gener no es podran pagar les nòmines dels jugadors. Al gener els jugadors no cobraran, no passa res. Els jugadors tenen dos pagaments importants al gener i al juliol. Això s’ha ajornat, com les primes per guanyar títols també”.

AJUDA DE KOEMAN

“Hem parlat amb els representants de tots els jugadors i els hem explicat la situació. Aquest dilluns vam tenir una reunió amb Ronald Koeman i Ramon Planes per a explicar-los la situació econòmica. El primer dia vaig ser al vestidor per parlar amb Koeman i ja em va dir que posava a disposició el seu sou i el del cos tècnic perquè fes el més convenient. Això ha ajudat, lògicament”.

REUNIONS CANDIDATS.

“Parlaré amb els candidats quan tinguin les signatures necessàries estiguin aprovats com a candidats. Els explicaré la situació econòmica, social i esportiva a tots junts en una taula, amb la màxima transparència possible”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)