Barça

El rei de la competició

Supercopa. S’han disputat 36 edicions i el Barça és l’equip que més vegades l’ha guanyada (13), seguit pel Real Madrid (11). Leo Messi és el màxim golejador, amb 14 gols

Són 36 les edicions de la supercopa que s’han disputat fins avui. La creació de la competició, entre els campions de lliga i copa, va ser aprovada el juliol de 1982 en l’assemblea de la federació espanyola a petició de l’expresident del Barça, Josep Lluís Núñez. S’havia disputat abans, entre 1947 i 1953, com a copa Eva Duarte. Des del 1982 s’ha jugat a doble partit a meitat de temporada, a doble partit com a inauguració del curs, s’ha proclamat campió sense jugar-se perquè l’Athletic (1984/85) i el Real Madrid (1989/90) havien guanyat la lliga i la copa, no es va jugar entre 1986 i 1988 perquè el Real Madrid no es va posar d’acord amb les dates per jugar-la, primer amb el Saragossa i després amb la Real Sociedad. S’ha jugat també a partit únic al Marroc, la de la temporada 2018/19, guanyada pel Barça contra el Sevilla (2-1). I des del curs passat es disputa en un nou format, amb quatre participants, semifinals i final. El nou format va ser impulsat per Luis Rubiales, president de la federació espanyola, que també va signar un contracte amb l’Aràbia Saudita perquè la competició es disputés en aquell país durant tres anys a canvi de 120 milions d’euros. No van faltar les crítiques per haver arribat a un acord amb un govern que atempta contra els drets humans i la llibertat de les dones. La competició es va disputar entre el 8 i el 12 de gener a Jiddah i el Real Madrid va acabar campió després de derrotar en la final l’Atlético de Madrid en el desempat des del punt de penal. El Barça va caure en semifinals contra els de Simeone. La derrota va provocar la destitució d’Ernesto Valverde i l’arribada de Quique Setién. La Covid-19 ha fet que l’edició d’aquest curs es disputi a Andalusia i no a Riad, com estava previst.

Tot i la derrota a Jiddah, el Barça és l’equip que més vegades ha guanyat la competició (13), seguit pel Real Madrid (11). Entre els altres dos participants en aquesta edició, han guanyat tres vegades el trofeu, dues l’Athletic i una la Real Sociedad. Messi i Xavi són els jugadors amb més títols (8). Messi també és el màxim golejador (14) i Johan Cruyff i Pep Guardiola són els entrenadors que més vegades l’han guanyada (3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)