Barça

Cosa de tres

Eleccions. Laporta (9.626 firmes vàlides), Font (4.431) i Freixa (2.634) són els tres aspirants oficials al tron, i Rousaud, entre llàgrimes, plega veles

Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa aguanten dempeus. Són els tres noms que aspiren al tron. La resta ja són història. La junta electoral, formada per Xavier Guixeres, com a president; Jordi Aranda, Antonio G. Bermúdez, Josep M. Balart, Jesús Valdés i Josep Maria Mir, com a secretari, va proclamar ahir oficialment les tres candidatures un cop finalitzat el procés de validació, tal com estableix l’article 48.5 dels estatuts del club.

Laporta era qui més butlletes havia demanat (60.000) i qui més en va entregar, amb un total de 10.272. D’aquestes n’han acabat resultant vàlides un total de 9.626. Dels tres candidats és qui més signatures nul·les ha tingut. Víctor Font ha passat el tall també amb tranquil·litat, amb un total de 4.431 signatures vàlides de les 4.731 presentades. El tercer en discòrdia en aquesta festa és Toni Freixa, amb 2.822 firmes presentades i un total de 2.634 de vàlides.

Avui comença la campanya electoral. Coincideix amb la reunió que el club tindrà amb el govern i els tres candidats. A debat: l’ajornament o no de les eleccions.

Les llàgrimes de Rousaud

Qui no continua és Emili Rousaud. Era un secret de domini públic des de dimecres a la nit, però ahir al matí ell mateix ho confirmava en roda de premsa. Acompanyat per tot el seu equip i visiblement emocionat, Rousaud no va poder evitar les llàgrimes. Marxa trist, abraçat a un sentiment de dignitat i denunciant també guerra bruta.

Després d’haver presentat dilluns un total de 2.501 signatures, sabia que era complicat superar el tall de les 2.257 després del procés de validació, conscient que algunes signatures serien declarades nul·les. Damunt la taula tenia tres escenaris: esperar el recompte final “a veure si sonava la flauta” tal com ell mateix va dir, retirar la precandidatura i acceptar una fusió amb Toni Freixa, o senzillament marxar de la cursa electoral. Finalment l’opció escollida va ser la tercera via. Rousaud va retirar la precandidatura sense esperar el resultat final del procés de validació que la junta electoral acabaria fent públic a la tarda i va declinar també l’oferiment de Freixa. No per una decisió personal, sinó per una decisió coral i consensuada amb el seu equip. De fet, ell veia amb bons ulls el pacte.

La reunió amb Freixa

Dimecres a dos quarts d’onze del matí, Rousaud i Freixa es van reunir i van arribar a un acord. Rousaud seria el vicepresident primer econòmic de Freixa, també s’havia pactat una segona vicepresidència i que sis membres de l’equip de Rousaud entrarien en la junta. Les dues parts ho van veure bé, però a les sis de la tarda Rousaud es va trobar amb el seu equip per via telemàtica, i després de molt debat intern es va acordar no acceptar l’oferiment, segons Rousaud per una qüestió “d’arguments de dignitat personal”. Ahir al matí Rousaud comunicava a Freixa via Whatsapp la decisió final. Res.

Rousaud també ha reconegut contactes previs amb Fernández Alá i que aquest últim va declinar la unió. I converses amb Víctor Font. La idea de Rousaud era una múltiple aliança.

Respecte a la papereta de Benedito apareguda en el recompte de les signatures de Rousaud, ell hi veu guerra bruta: “Vam presentar 2.501 firmes i el club m’ha dit que ara en teníem 2.510. El nostre error va ser no custodiar les caixes. L’aparició d’aquesta butlleta és un acte de mala fe i no fortuït. Vull que quedi clara l’honestedat d’aquesta precandidatura. Era una butlleta que no portava ni tan sols DNI, i les nostres estan totes documentades.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)