Barça

Gegant Ter Stegen

El porter alemany del Barça va demostrar a Còrdova que és un dels millors del món, amb sis aturades i una excel·lent actuació en la tanda de penals

Veure com mana l’equip des de la porteria és tot un espectacle

No estarà mai prou agraïda l’afició del Barça a Andoni Zubizarreta per la seva aposta per Marc-André ter Stegen. Quan Víctor Valdés va anunciar que deixava el club, molts van tenir l’ai al cor. Qui era en aquell moment director esportiu del club ho va tenir clar. Calia apostar per un jove porter alemany de 22 anys. El veia com el futur millor porter del món. I la va encertar de ple.

Ter Stegen compleix la sisena temporada al Camp Nou i no només està entre els més grans sota els pals, sinó que també s’ha convertit en un dels líders d’un vestidor en què ha topat amb algunes vaques sagrades. L’alemany no tolera la falta de professionalitat i així ho ha expressat públicament després d’algunes derrotes. Instal·lat perfectament a Catalunya i adaptat al Barça, no va dubtar, per responsabilitat, a ser un dels primers jugadors a acceptar l’adequació salarial proposada per l’anterior junta directiva per mirar d’alleugerir la crisi econòmica que està suportant el club. A canvi, va ampliar el seu contracte fins al 30 de juny del 2025. Més anys per arribar a ser el millor porter de la història de l’entitat.

Una nit per recordar

Per arribar a ser-ho va fer un pas més dimecres a Còrdova en la semifinal de la supercopa contra la Real Sociedad, amb una de les actuacions de la seva vida. Sis aturades, igualant el seu millor registre com a blaugrana, que era el del partit contra el Dinamo de Kíev aquest mateix curs.

Ningú pot negar a Riqui Puig la valentia de llançar l’últim penal tot i les poques oportunitats que li està donant Ronald Koeman, però els companys van córrer a abraçar Ter Stegen quan va acabar la tanda de penals. Sabien que l’alemany havia estat decisiu per classificar l’equip per a la final de la supercopa, una competició menor però que pot representar un punt d’inflexió per al grup.

L’alemany havia estat decisiu ja durant el partit. Fent-se gran davant Isak en la primera part, volant per aturar un xut de Zaldua només de començar la pròrroga i negant dos gols a Januzaj quan el partit estava a punt d’arribar als penals. En la tanda, va estar descomunal. Va recordar, pels seus moviments sobre la línia de gol, l’actuació del porter del Liverpool Bruce Grobbelaar en la final de la copa d’Europa del 1984 contra la Roma. No va ser tan excèntric com el sud-africà, però sí que va poder desorientar i fer dubtar els jugadors de la Real Sociedad. Va aturar el primer a Bautista, jugador a qui Imanol Alguacil havia fet entrar en l’últim minut de la pròrroga només per llançar un penal perquè és un especialista. I va aconseguir en el segon el que no havia fet ningú, aturar un penal a Oyarzabal. El basc no n’havia fallat cap en tota la seva carrera. N’acumulava setze de consecutius sense fallar. Tanta efectivitat de Ter Stegen va provocar també l’errada de Willian José, que va voler ajustar molt el seu llançament i el xut va anar al pal.

“No tenia estudiats els llançaments de la Real”, va confessar després del partit. Va dedicar més d’una aturada, però, a José Ramón de la Fuente, entrenador de porters del Barça que no passa un bon moment després de ser expulsat el cap de setmana passat a Granada. “Ha estat fantàstic. Ha fet aturades importants per salvar l’equip en el partit i en els penals hem tornat a veure la seva qualitat. En una tanda de penals, has de tenir un gran porter i ell ho és”, explicava Koeman, que de llançar penals i enfrontar-se cara a cara als porters en sap molt.

Un mur que és un líder

“Encara està volant. És el millor porter del món. A mi, m’ha ajudat molt”, deia un Ronald Araujo que va fer un extraordinari partit a Sevilla. I així és, perquè Ter Stegen no és només important per a l’equip per les seves aturades. Ho és també per la seva personalitat. És un espectacle, ara que als camps de futbol, sense públic, se sent tot, comprovar com crida l’alemany, com col·loca i corregeix els seus companys, especialment els defenses, en un perfecte castellà amanit amb unes quantes paraules que no acaben de sonar bé, però sempre necessàries perquè ningú perdi la concentració. És un gegant, Ter Stegen.

ELS PENALS

Oyarzabal no n’havia fallat cap en la seva carrera fins que es va trobar l’alemany

COMPROMÈS

No va dubtar a adequar-se el sou quan el club li ho va demanar per la crisi econòmica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)