Barça

Que no el jubilin mai

Supercopa. Sergio Busquets va aparèixer en alguna llista de sortides després de la desfeta de Lisboa contra el Bayern, però el migcampista de Badia continua sent imprescindible en el Barça

El van voler jubilar el passat estiu, amb 32 anys, però Sergio Busquets continua sent un dels jugadors més importants del Barça. Després de la desfeta de Lisboa contra el Bayern de Munic, en el club es va posar en dubte la continuïtat del migcampista de Badia. Els noms de Luis Suárez, Jordi Alba i el seu apareixien com a prescindibles en la llista de baixes per fer la revolució. Però Ronald Koeman va parlar amb Busquets i va assegurar la seva continuïtat. Havia parlat amb el català i, tot i l’arribada de Pjanic, Busquets ha continuïtat sent titularíssim en el Barça. Primer en el doble pivot al costat de Frenkie de Jong i ara com a únic migcentre precisament donant cobertura a l’holandès, ara amb més llibertat per arribar a l’àrea rival.

El segon capità del Barça va jugar a Còrdova contra la Real Sociedad el seu partit número 601 amb la samarreta blaugrana. Només Iniesta, Messi i Xavi han jugat més partits que ell amb el Barça. La dada és una mostra més de la importància de Busquets en l’època de més èxit de la història del club. Perquè el de Badia, un jugador que potser no hauria arribat al Camp Nou si no hagués estat per Pep Guardiola, ha estat important en l’equip des que va debutar l’any 2008 de la mà de l’entrenador de Santpedor.

Futbolista invisible moltes vegades i absent sempre de manera injusta en les nominacions i els premis individuals, ha estat criticat moltes vegades de manera exagerada. Quan el Barça perd, alguns el culpen a ell. Que si és lent, que si no ajunta les línies, que si ja no mou la pilota amb la velocitat que necessita el joc. Quan el Barça guanya, però, poques vegades se’l destaca. Perquè Busquets és un jugador d’equip, que fa jugar els seus companys. Per això l’exseleccionador espanyol Vicente del Bosque va dir que si un dia tornés a ser futbolista li agradaria assemblar-se a Busquets. Per això Xavi va explicar que Busquets era una assegurança de vida, que quan tenia dificultat per trobar una línia de passada, el de Badia sempre s’oferia per rebre-la.

Se’l va voler jubilar aquest estiu i el jugador ha demostrat que hauria estat una errada. Només ha deixat de jugar un partit de lliga aquesta temporada i dos de Champions. I el seu rendiment no para de créixer amb el pas de les setmanes. Excel·lents han estat els seus dos últims partits: a Granada enla lliga i a Còrdova contra la Real Sociedad en la primera semifinal de la supercopa. Ho va fer cobrint De Jong, ajudant en la sortida de pilota per superar la pressió del rival, empenyent l’equip a camp contrari i recuperant moltes pilotes. Les dades així ho certifiquen. Nou pilotes recuperades contra la Real Sociedad, vuit pilotes recuperades a Granada i 114 intervencions, quasi el doble que el segon blaugrana que més vegades va intervenir.

El retorn al 4-3-3 el fa sentir més còmode, tot i que ell creu que no és l’únic motiu de la millora seva i de l’equip en els últims partits. “El 4-3-3 és el sistema que més hem utilitzat en el Barça, en el primer equip i en les categories inferiors, però crec que és més important la confiança dels jugadors. Semblaria que el canvi, la millora, ha estat pel canvi de sistema, però ha estat per més coses”, ha afirmat Busquets abans de la final que pot ser un punt d’inflexió per al Barça. “El títol és molt important. No sé si seria el clic definitiu, però seria demostrar que estem en el camí correcte. Tenim una dinàmica molt bona des de l’aturada de Nadal i hem de continuar així”, va explicar el migcampista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)