Barça

La revenja de Marcelino

Supercopa. El tècnic asturià hauria d’haver dirigit el València en la passada edició de la competició, però va ser destituït. El seu balanç contra el Barça, només una victòria en 22 partits

Marcelino García Toral no va poder evitar les llàgrimes després d’eliminar el Real Madrid dijous en la segona semifinal de la supercopa jugada a Màlaga. Només feia dotze dies que era entrenador de l’Athletic i ja havia estat capaç de portar un grup que no estava fent una bona temporada a les portes d’un títol. El tècnic asturià, que ha tingut com a rivals el Barça, l’Atlético de Madrid i el Real Madrid en els seus tres primers partits com a entrenador de l’Athletic, va tenir un record per a Gaizka Garitano, anterior preparador del club de San Mamés. Segurament va pensar en ell mateix. I és que Marcelino hauria d’haver dirigit el València la temporada passada en aquesta mateixa competició per mèrits propis. Amb ell a la banqueta, el conjunt de Mestalla va guanyar la copa de l’any 2019, precisament a Sevilla, però al Benito Villamarín, i contra el Barça en la final (2-1). Però durant els primers dies del mes de setembre i quan ja havia començat la lliga, Peter Lim, el discutit propietari del València, el va fer fora. Albert Celades va ser l’encarregat de dirigir els de Mestalla en la semifinal de la supercopa de Jiddah (Aràbia Saudita), guanyada pel Real Madrid.

Avui, Marcelino dirigirà un Athletic que disputa la competició sense haver jugat encara la final de copa del curs passat contra la Real Sociedad, partit ajornat per la pandèmia de la Covid-19 que els dos equips bascos van decidir posposar perquè els seus seguidors poguessin estar a les graderies i convertir el partit en una festa.

Contra el Barça

Marcelino ja sap guanyar el Barça en una final, però el balanç de l’asturià contra els blaugrana és molt dolent. S’ha enfrontat 22 vegades al Barça com a entrenador i només ha guanyat la final de copa amb el València. L’últim enfrontament va ser fa poc, el 6 de gener. El Barça va guanyar a San Mamés (2-3), amb dos gols de Messi i un de Pedri, que van remuntar el matiner gol de Williams, en el debut de Marcelino a la banqueta basca. En total, el Barça ha guanyat quinze vegades equips entrenats per l’asturià, n’ha empatat sis i només n’ha perdut una. Els partits han estat disset en la lliga i cinc en la copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)