Barça

L’altre clàssic

El Barça, que sembla que podrà comptar amb Leo Messi, es juga a Sevilla la supercopa espanyola contra l’Athletic, en la catorzena final estatal entre els dos clubs

Dues edicions de la supercopa amb el nou format i cap amb clàssic a la final. L’Athletic, amb dos gols de Raúl García, va impedir dijous el passi del Real Madrid a la final de la d’aquest curs. El partit d’avui a l’estadi de La Cartuja, però, també serà un clàssic entre dos clubs històrics que sempre han jugat en la màxima categoria i que han disputat unes quantes finals entre ells. Aquesta serà la quarta vegada que el Barça i l’Athletic es disputen el títol de la supercopa. En les edicions del 1983 i el 2009, els blaugrana van sortir vencedors. L’any 2015, la victòria va ser per als de San Mamés després d’un contundent 4-0 en el partit d’anada. Aquell ha estat l’últim títol guanyat pels bascos. I aquella victòria de l’equip que dirigia Ernesto Valverde va impedir que el Barça de Luis Enrique repetís el sextet del Barça de Guardiola. Els dos equips s’han enfrontat també en nou finals de copa, amb sis victòries per al Barça (1920, 1942, 1953, 2009, 2012 i 2015) i tres per a l’Athletic (1902, 1932 i 1984).

Tot i ser un títol menor, la final és de màxima importància per als dos equips. El Barça necessita una alegria després d’un 2020 molt dolent en tots els aspectes. L’Athletic no guanya cap títol des del 2015 i veu aquesta competició com un punt d’inflexió després d’un mal inici de temporada que va suposar la destitució de Gaizka Garitano i l’arribada de Marcelino García Toral el 3 de gener passat. Aquest serà el segon dels tres enfrontaments que els dos equips han de disputar aquest mes. El dia 31, l’Athletic visitarà el Camp Nou en partit de lliga. El dia de Reis, en el debut de Marcelino, el Barça va assaltar San Mamés (2-3) també en partit de lliga. Aquell dia Leo Messi va fer dos gols. L’argentí és el gran dubte per a la final, tot i que després de l’entrenament d’ahir sembla que Ronald Koeman podrà comptar amb ell. Unes molèsties al bíceps femoral de la cuixa de la cama esquerra el van deixar fora de la semifinal contra la Real Sociedad. Si fos un altre partit, Messi no jugaria aquesta nit, però és una final i el capità vol aprofitar les seves possibilitats. Divendres va passar unes proves a Barcelona que van indicar que la lesió era menor. L’argentí va completar ahir sense aparents problemes la sessió d’entrenament que el Barça va fer sobre la gespa de l’estadi de La Cartuja. Ho va fer tot al mateix ritme que els seus companys. Va ser un entrenament curt, d’uns 45 minuts. Amb escalfament, exercicis de conservació i xuts finals a porteria. I Messi ho va fer tot. La decisió final es prendrà aquest matí, segons com respongui el bíceps femoral a la feina de camp feta ahir per l’argentí. Ell mateix decidirà, com apuntava Koeman ahir a Sevilla, si és titular o espera a la banqueta.

Si l’argentí, com sembla que passarà, forma part de l’onze inicial, el sacrificat, respecte a l’equip que va jugar contra la Real, serà Braithwaite. També podrà comptar Koeman amb Dest. El lateral va ser baixa a Còrdova també per unes molèsties físiques, però ja està recuperat i ocuparà la banda dreta en detriment de Mingueza.

L’Athletic, per la seva banda, arriba amb la moral pels núvols després d’eliminar en semifinals el Real Madrid, amb una bona actuació del ressuscitat Raúl García, autor dels dos gols, molta feina defensiva i una bona dosi de sort que va evitar un parell de gols d’Asensio. L’equip basc, que té la baixa de Yuri, és un altre. Marcelino li ha canviat la cara. Més pressió i més sortida de pilota per incomodar un Barça que vol sumar la seva catorzena supercopa. Si la guanya, Luis Rubiales, president de la federació, no li podrà entregar el trofeu. Està confinat per contacte amb un positiu de Covid-19.

Koeman espera Messi, no està emprenyat perquè no vingui Eric Garcia i no deixa sortir Neto

Com sempre en les seves rodes de premsa, Ronald Koeman va deixar ahir titulars en la que va fer a l’estadi de La Cartuja de Sevilla com a prèvia a la final de la supercopa d’aquesta nit contra l’Athletic. L’holandès espera poder comptar amb un Messi que ahir es va entrenar amb aparent normalitat, però va deixar clar que l’argentí tindrà l’última paraula. “Ell ho decidirà perquè és qui coneix el seu cos. Tenim l’esperança que pugui ser al partit. Per a qualsevol equip, si pots tenir els millors, sempre tens més possibilitats de guanyar. És el millor del món i si no hi és falta alguna cosa. Amb ell som més forts, per la seva creativitat i efectivitat, que a vegades ens falta”, deia Koeman, que dona importància al títol per seguir creixent. “És important guanyar per demostrar que estem en el camí correcte. Sempre és important guanyar coses. No és el títol més important que disputem, però sempre que poses el teu nom en un títol és important per als jugadors, l’entrenador i el club. La final és un altre partit per demostrar que hem millorat, que volem guanyar coses.”

L’holandès va parlar també de mercat. Per començar, de la no arribada d’Eric García. “He llegit que estava molest i no és veritat. Estic bé, estic content, sé les limitacions econòmiques del club. Si no és possible, no és possible, i seguim endavant amb el que tenim.” I després de la possible marxa del porter brasiler, Neto: “És cert que el seu representant ens ha demanat una sortida en aquest mercat d’hivern i li hem dit que no perquè volem tenir totes les posicions ben cobertes. Una altra cosa són els joves que necessiten tenir minuts.”

Marcelino: “Per l’Athletic, guanyar seria la pera”

Marcelino porta dues setmanes com a entrenador de l’Athletic i avui disputarà la seva primera final. L’afronta amb optimisme. “Els jugadors estan com canons. Tenen la intenció de guanyar i ho donaran tot per guanyar. Tenen la possibilitat de ser campions. No sé si és un títol menor o no, però per a l’Athletic seria la pera. Contra el Barça, hem d’estar molt encertats, sobretot a les àrees”, va dir el tècnic asturià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)