Barça

Koeman, expectant amb Carmen Pérez

Sanció. La jutgessa única de la RFEF ha de decidir entre avui i demà el càstig a Leo Messi; podrien ser dos partits

El barcelonisme mira a Carmen Pérez. Tots els ulls posats en la jutgessa única de la RFEF. Serà ella i no el comitè de competició qui decideixi la sanció a Leo Messi, igual que succeeix amb la copa, l’altra competició organitzada per la federació.

El capità del Barça s’exposa a una sanció que podria anar dels dos als tres partits, tot i que des de Madrid ja ha començat la campanya mediàtica perquè siguin quatre partits o fins i tot algun més. La premsa madrilenya ha engegat el ventilador i demana una dura sanció per agressió. Però precisament el concepte agressió no apareix en l’acta arbitral de Gil Manzano i això hauria de ser determinant perquè la sanció quedi reduïda amb tota probabilitat a dos partits. L’article 98 del codi disciplinari és clar en aquest aspecte. Si apareix el concepte agressió en l’acta, el mínim són quatre partits. No és el cas. Per tant, a Messi se li hauria d’aplicar l’article 123, que parla d’una sanció d’entre un i tres partits. En qualsevol circumstància, el Barça té decidit presentar al·legacions sigui quina sigui la decisió de Carmen Pérez. El club interpreta que la voluntat de Messi és desfer-se del marcatge de Villalibre amb un ús excessiu de la força i que en cap cas hi ha intencionalitat de fer mal al davanter basc.

Al club tampoc va agradar en general l’arbitratge de Gil Manzano, massa permissiu, segons el Barça, amb els futbolistes de l’Athletic en moltes fases del partit.

Si Messi fos finalment sancionat amb dos partits, l’argentí es perdria el partit de copa de dijous al camp del Cornellà (21 h) i també el partit de lliga contra l’Elx (16.15 h). En el supòsit que hi hagués un tercer partit de sanció, el capità es perdria també l’eliminatòria de vuitens de la copa de la pròxima setmana, sempre que el Barça superés primer el Cornellà. Això li permetria estar disponible per al partit de lliga del dia 31 de gener precisament contra l’Athletic al Camp Nou, i es veuria de nou el cara a cara Messi-Villalibre.

Històric Gil Manzano

L’extremeny Gil Manzano és el primer àrbitre del futbol espanyol que expulsa Leo Messi en un partit oficial amb vermella directa i és també el primer que completa l’àlbum de la famosa MSN. El 7 de febrer del 2017 ja va expulsar Suárez en la tornada de les semifinals de copa contra l’Atlético al Camp Nou. En aquell partit també va expulsar Sergi Roberto. Dos mesos després, Gil Manzano es va tornar a creuar en el camí del Barça. El 8 d’abril del 2017, contra el Màlaga a La Rosaleda, Neymar va ser expulsat per dues grogues.

CALENDARI

Si fossin dos partits de sanció es perdria el duel de copa a Cornellà i el partit a Elx

RECURS

El Barça presentarà al·legacions sigui quina sigui la decisió

Leonardo (PSG) admet l’interès per Messi

A menys d’un mes del partit d’anada que es jugarà al Camp Nou de l’eliminatòria de Champions entre el Barça i el PSG, Leonardo, el director esportiu del club francès, ha posat en les últimes hores el dit a la llaga. Leonardo admet l’interès del PSG per contractar Leo Messi la pròxima temporada. Ho ha fet en una entrevista a France Football: “Grans jugadors com Messi sempre estan en la llista de futuribles del PSG.” “Estem asseguts a la mateixa taula que tots aquells que estan seguint de prop aquest assumpte. Bé, potser asseguts no, però la nostra cadira està reservada. Quatre mesos en el món del futbol són una eternitat. Ara no és el moment de parlar més d’això”, hi ha afegit, respectant les paraules d’un Messi que prefereix esperar a final de temporada per decidir el seu futur.

Messi va dir en l’entrevista amb Jordi Évole que esperaria fins al juny per prendre la decisió. El 30 de juny acaba contracte i podria marxar gratis a qualsevol club. Pochettino, Neymar i el PSG l’esperen amb la xarxa a punt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)