Barça

ELOY GILA

CAPITÀ DE LA UE CORNELLÀ

“Ilaix Moriba em recorda Yaya Touré”

Després d’eliminar l’Atlético en l’anterior eliminatòria de la copa, Eloy Gila somia ara guanyar el Barça. Ell parla de “copa màgica”

L’home de moda al barri obrer de ca n’Oriac de Sabadell, on va néixer ara fa 32 anys, i rostre mediàtic de Cornellà de Llobregat. Coses del futbol. Eloy Gila (21/06/1988, Sabadell) és notícia. El capità de la UE Cornellà protagonitza l’acció publicitària amb què l’empresa d’ascensors Eninter, patrocinadora del club, ha volgut escalfar de forma elegant i divertida la prèvia d’aquest UE Cornellà-Barça de copa. De la lona de Joan Laporta a tocar del Bernabéu a la lona d’Eloy Gila.

Dijous històric per a la ciutat. El Barça visita el municipal de Cornellà. Nervis?
Sobretot il·lusió, diria jo. Personalment vaig estar encantat amb el sorteig. És com si et toqués la loteria dues setmanes seguides. Primer ens va tocar l’Atlético de Madrid i després el Barça. Tenir la possibilitat de jugar partits així és increïble. Està sent una copa màgica per al Cornellà.
La samarreta de Savic està ben guardada?
[Riu] Sí. Després del partit contra l’Atlético les vam sortejar totes i a mi em va tocar la de Savic. Me la vaig guanyar perquè és el central que m’havia vigilat a mi. Eliminar l’Atlético va ser una gesta brutal, amb jugadors com Saúl o João Félix. Són partits únics. Encara que el rival tingui molt més la pilota i hagis de córrer al darrere no et canses perquè la il·lusió et dona energia. Disfrutes cada minut. Al final estàs compartint camp amb jugadors de talla mundial. Va ser una experiència molt bonica.
Vostè acaba de marcar contra l’Olot. Ha somiat amb la possibilitat de marcar contra el Barça?
Que marqui qui sigui. Imagina’t què significaria per al club eliminar també el Barça. De fet, és curiós perquè fa relativament poc vam perdre contra el Barça B en la lliga i ara podem eliminar el primer equip en la copa. Serà difícil, però tots els partits s’han de jugar. Jugar a partit únic i en un camp com el nostre, de dimensions reduïdes i amb gespa artificial, equilibra les forces.
A més, Messi està sancionat.
Sí. Això també augmenta una miqueta les nostres possibilitats de superar l’eliminatòria. Només una miqueta [riu]. Però també és cert que a tots ens hauria fet gràcia jugar contra ell. Però bé, s’ha donat aquesta situació i és una llàstima.
Abans em parlava del partit contra el Barça B. Què li va semblar Ilaix Moriba?
Em va agradar moltíssim el dia que va jugar contra nosaltres. Físicament és molt fort, té criteri amb la pilota i capacitat per trencar línies. Futbolísticament em va recordar una mica Yaya Touré. És molt jove i cal paciència en aquests casos, però li vaig veure un grandíssim potencial.
Parli’m de la lona. Laporta va custodiar durant un mes el Bernabéu i vostè custodia ara el municipal amb el missatge “Ganes de tornar a guanyar”.
Tot és cosa d’Eninter, un dels nostres patrocinadors. Em van demanar permís per fer el muntatge, i qualsevol cosa que jo pugui fer per ajudar el club des del punt de vista mediàtic, doncs encantat. No sabia exactament quina seria l’acció final. S’ha mantingut en secret fins a última hora i han aconseguit el que volien: captar l’atenció de molta gent en un partit històric. Hi ha una lona a la seu d’Eninter i una altra a l’estadi. És una anècdota divertida.
Llàstima que el partit sigui sense espectadors.
Això és el pitjor. Aquest any que no hi pot assistir el públic, jugues dos partits que compensarien tota la temporada. És una llàstima. Estem vivint socialment una realitat dura amb el tema de la pandèmia.
Com veu el nou Barça de Koeman?
El Barça viu un període de transició. S’ha de tenir paciència. Ara és una etapa dura, de reconstrucció esportiva, també hi ha eleccions..., és una temporada difícil. Quan has guanyat tant, t’acostumes a l’èxit, i ara, després d’un any sense títols, cal encertar-la amb les decisions. Sobretot, paciència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)