Barça

Carreras: “Quan no hem jugat bé no hem guanyat”

Eleccions. Toni Freixa i Lluís Carreras mantenen una xerrada futbolística amb penyistes i expliquen detalls i idees sobre el seu programa esportiu

El candidat Toni Freixa i el director de futbol de la seva candidatura, Lluís Carreras, han fet una xerrada futbolística per penyistes del Barça i han aprofitat per explicar algunes idees sobre el seu programa esportiu i han respòs algunes inquietuds dels seguidors blaugrana. Carreras, com ja va fer el dia de la seva presentació i en una entrevista amb aquest diari, ha insistit molt en que cal recuperar la metodologia de l’ADN del Barça. Per ell és clau: “Per davant de tot està l’apartat metodològic. Tornem a fer el que hem fet. És un procés d’aprenentatge que cal repetir contínuament. Necessitem fer-ho així per guanyar. Sent el Barça per guanyar necessites jugar bé amb la pilota. Quan no hem jugat bé no hem guanyat.”, ha assegurat.

Carreras ha reivindicat la possessió de la pilota com l’“essència” del joc del Barça i ha dit que no tots els jugadors estan capacitats per venir al Barça, ni al primer equip ni a la base. Carreras considera que en els últims anys el club s’ha allunyat del model que el va fer guanyador. “Hi ha hagut una involució en això: el club ha de marcar una línia i s’ha desviat. No em refereixo tant a el preu, i vull respectar als jugadors del primer equip, com a la idea, a el tipus de fitxatge.”. I ha tornat a detallar l’estructura organitzativa que implementarà al club si vencen a les eleccions. Hi hauria quatre línies de direcció, el director de futbol, el de metodologia, que marca els paràmetres d’entrenaments i de treball; el de captació, que selecciona els jugadors interessants pel primer equip i el filial; i l’esportiu, que és que escollirà entre les opcions que li ofereixin.

Freixa ha explicat que la situació econòmica va lligada a l’esportiva i que cal fer una bona gestió, posant com a exemple negatiu la feta per Bartomeu, amb 1000 milions invertits en fitxatges i 100 pagats en comissions. “El nostre diagnòstic és que la situació econòmica és conseqüència de l’esportiva. Estem malament perquè hem equivocat la política esportiva. El model esportiu ens ha portat a la necessitat imperiosa de generar recursos per pagar nòmines exageradament altes. Cal tornar als orígens.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)