Barça

Sempre lluitant

Riqui Puig es va estrenar com a golejador a Elx i té esperança que podrà guanyar-se més minuts en l’equip de Koeman en el segon tram de la temporada

És reticent a marxar perquè sospita que no tornaria mai

Riqui Puig no figurava entre els escollits per participar en l’última edició del trofeu Joan Gamper contra l’Elx. Una autèntica galleda d’aigua freda per a un futbolista que tenia moltes esperances dipositades en aquesta temporada i en l’arribada de Ronald Koeman a la banqueta, un entrenador nou i amb prou valentia per fer confiança als joves del planter. De fet, es va apostar per ell precisament per aquest motiu, perquè liderés la reconstrucció de l’equip i obrís pas als joves talents de la plantilla després de la marxa de jugadors veterans com Rakitic i Vidal.

Veure’s fora d’aquella llista, en un Gamper, en què solen participar tots els jugadors, des dels titulars fins als descartats, hauria ensorrat qualsevol futbolista. I més encara després que Koeman, sincer com pocs, li reconegués que aquesta temporada tindria poques oportunitats de jugar perquè en el seu sistema 4-2-3-1 només el veia com una de les places del doble pivot i que la competència era elevada. Com a tot jove, li va recomanar que fes les maletes a la recerca de minuts en un altre equip, perquè “els joves no poden estar sense jugar”.

El moviment de Koeman també va impactar en la direcció esportiva i en l’entorn del club, perquè Riqui Puig és una de les perles del planter i un futbolista cridat a fer grans coses a can Barça, malgrat que també té alguns detractors, com tot futbolista amb una aura especial. En una reunió amb els responsables esportius, però, Riqui Puig va apostar per quedar-se. Va escollir lluitar i no rendir-se. Com ha fet sempre que li ha tocat demostrar que podia arribar al primer equip i fer-s’hi lloc. El seu no va ser un camí fàcil, tampoc en les categories inferiors, i si ha arribat on ha arribat és perquè ha treballat amb constància i superant-se cada dia. Els que el coneixen en destaquen la perseverança i la confiança que té en si mateix i en les seves qualitats i possibilitats per triomfar. El seu aterratge amb els grans tampoc va ser fàcil, perquè alguns veterans no el miraven amb bons ulls, fruit, en part, d’aquesta imatge negativa que alguns creuen que transmet i que des del seu entorn asseguren que està totalment distorsionada i que és del tot errònia.

Això sí, Koeman no el va enganyar. Pràcticament no ha comptat amb ell aquesta temporada: 25 minuts repartits en quatre partits de lliga, 53 en els dos duels de la supercopa d’Espanya, mitja part a Cornellà en la copa del Rei i 74 en els tres enfrontaments de Champions en els quals ha participat. El tècnic holandès li va tornar a obrir les portes en el mercat d’hivern. Carles Aleñá va recollir el guant i ara disfruta de minuts al Getafe, però Riqui Puig es va mantenir ferm. No es vol moure. Perquè és tossut –diuen que això li ve del seu pare– i lluitador, sobretot quan les coses no li són favorables. Sospita, a més a més, que si marxa difícilment podrà tornar. Són molt pocs els que han marxat i han pogut agafar el camí de retorn i, per contra, són multitud els que van fer les maletes i no han tornat ni tornaran mai. No ho ha tingut fàcil i no pensa claudicar a la primera ocasió.

A més a més, sembla que el vent comença a bufar una mica més al seu favor en els últims partits. El canvi de sistema el beneficia –l’equip ara juga amb tres migcampistes i pot actuar en qualsevol posició interior– i, tot i que Koeman continua sent molt escèptic amb el seu futbol, li valora l’actitud i que no perdi l’esperança. Va ser decisiu marcant contra la Real Sociedad l’últim penal de la tanda que els donava accés a la final de la supercopa –Koeman va quedar al·lucinat quan li va dir que ja el llançaria ell– i contra l’Elx va marcar el gol de la tranquil·litat. Ho va fer de cap, “surrealista” per a Riqui Puig, perquè no marcava en una acció així des de feia set anys, quan jugava en el cadet B i en un partit contra el Vilanova. Koeman el va elogiar després del gol, malgrat que a les xarxes s’ha comentat molt que no es va mostrar gaire efusiu. “És clar que m’ha agradat el seu gol. Malgrat no tenir minuts, sempre gaudeix quan en té i vol demostrar que pot tenir futur.”

Riqui Puig està esperançat amb la possibilitat de tenir més minuts en aquest segon tram de la temporada i, per tant, més oportunitats per convèncer Koeman que, si bé no està a punt per ser titular, sí que pot tenir un lloc en aquest Barça en creixement, al qual, vist el panorama que hi ha, no sobra gaire talent, atreviment ni alegria. I aquestes tres coses, Riqui Puig les té.

ALGUNES DADES

123
minuts
ha disputat aquesta temporada en els nou partits de totes les competicions.

POSICIÓ FERMA

Va renunciar a marxar a l’inici de la temporada i també en el mercat d’hivern
7
anys
enrere ens hem de remuntar per trobar un altre gol de cap de Riqui Puig. Jugava en el cadet B.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)