Barça

La copa amb Messi

El Barça recupera el seu capità i visita Vallecas per disputar, a partit únic, els vuitens d’una copa que, sense el Madrid i l’Atlético, apareix com el títol més accessible

El tour del mes de gener s’acaba aquesta nit, a partir de les 21 h, per al FC Barcelona. Després de passar per Osca, Bilbao, Granada, Còrdova, Sevilla, Cornellà i Elx, l’equip de Ronald Koeman jugarà al barri de Vallecas de Madrid, contra el Rayo, l’últim dels vuit partits lluny del Camp Nou que, com a conseqüència d’un calendari marcat per la pandèmia, li ha tocat disputar en l’arrencada del 2021. El balanç de resultats ha estat molt positiu: excepte en la final de la supercopa, tot han estat victòries. I avui toquen els vuitens de final d’una copa que ha guanyat importància, entre altres coses, per la derrota de fa deu dies contra l’Athletic, a La Cartuja. Tan necessitat de títols com mancat de possibilitats en la lliga i en la Champions, el Barça veu en aquesta competició, que es disputa a partit únic fins a la semifinal, una immillorable oportunitat de tornar a ser campió. Més encara amb el Real Madrid i l’Atlético eliminats.

De fet, l’alineació d’aquesta nit servirà per confirmar si, com sembla, Koeman aposta clarament per la copa. Després del que va dir ahir, en roda de premsa, s’esperen algunes rotacions, però potser no tantes com les que hi hauria hagut en altres circumstàncies. Neto tornarà a la porteria i al lateral dret el més probable serà veure-hi un altre cop Mingueza, ja que Dest torna a ser baixa i Sergi Roberto encara no ha rebut l’alta. La parella de centrals hauria de ser Araujo i Lenglet, perquè el francès va ser suplent a Elx, i el titular al lateral esquerre, Jordi Alba o Junior Firpo, dirà molt de les intencions de l’entrenador blaugrana. Al mig del camp, semblen segurs Pjanic i Sergio Busquets, que diumenge que ve no podrà jugar per sanció. Pedri els hauria d’acompanyar. Finalment, al davant seria una sorpresa no tornar a veure Leo Messi, després dels dos partits de càstig que li han servit per acabar de recuperar-se de les molèsties a la cama esquerra. El retorn de l’argentí és, de fet, un dels motius principals que conviden a veure el partit. El més normal és que Trincão l’acompanyi en la davantera i que l’altre lloc se’l disputin Dembélé, Griezmann i Braithwaite. La tripleta atacant titular també servirà per calibrar la idea de Koeman.

Quart partit en onze dies

Quin rival trobarà el Barça a l’estadi de Vallecas? El Rayo d’Andoni Iraola, un dels equips capdavanters de la segona divisió, jugarà aquesta nit el quart partit en onze dies. Ho haurà de fer, a més, sense la possibilitat de fer gaires rotacions, ja que les lesions i la Covid han afectat de forma especial la plantilla. Amb tot, cal no perdre de vista que el tècnic basc la temporada passada va arribar a la semifinal de la copa amb el Mirandés, un altre modest, eliminant el Sevilla, el Vila-real i el Celta de Vigo. De moment, el seu Rayo Vallecano ha tombat l’Haro, el Terol i l’Elx. El partit d’aquesta nit suposa, en tot cas, un repte majúscul per a un equip que disposa de futbolistes de notable rendiment, com ara Isi Palazón, Mario Suárez i Advíncula, i que tindrà a favor l’estat de la gespa, força malmesa per la nevada que ha afectat Madrid en les últimes setmanes.

MESSI

Torna després de dos partits de sanció, recuperat de les molèsties a la cama esquerra

LA GESPA

Les nevades l’han malmès de forma important i el Barça ho podria patir aquesta nit

Koeman: “Sent realista, la lliga és molt difícil; la copa és una competició més curta, jugarem per guanyar-la”

Ronald Koeman no amaga que la copa és un objectiu especialment important aquesta temporada. Ahir, en roda de premsa, va deixar clar que aquesta nit, al camp del Rayo, apostarà per un “equip fort, per passar l’eliminatòria”, i va reconèixer que aquesta competició és “el camí més curt per guanyar alguna cosa.” Segons ell, però, les eliminacions del Real Madrid i l’Atlético no posen les coses més fàcils al seu equip: “Hi ha altres rivals molt potents que sí que hi són. Per altra banda, és un avantatge per al Madrid i l’Atlético disposar d’unes quantes setmanes en què es podran concentrar només en la lliga. En tot cas, prefereixo jugar cada tres dies, perquè vol dir que estem vius en les tres competicions.” Koeman va tornar a reconèixer les dificultats a la lliga, alhora que subratllava les possibilitats del seu equip en la competició que disputa avui: “Sent realista, amb l’avantatge de l’Atlético, el seu estat de forma i el descans que tindrà, la lliga és molt complicada. Però fins que sigui possible ho intentarem. La copa és un torneig més curt i jugarem per guanyar-la.”

Del Rayo va dir que no el considera un equip de categoria inferior, tot i que juga a segona: “Tenen futbolistes de primera i haurem d’estar molt concentrats, per passar l’eliminatòria.” I sobre el més que probable retorn de Leo Messi, va explicar que l’argentí “té moltes ganes de jugar i de guanyar coses, vol estar a tots els partits”. Koeman, que no va entrar a valorar la crisi econòmica del Barça, va revelar que Sergi Roberto rebrà l’alta abans del partit de diumenge en funció de com respongui en l’entrenament de divendres.

Iraola: “Esperem el millor Barça, venen tots”

El tècnic del Rayo té molt clar que aquesta nit trobarà una bona versió del FC Barcelona. “No han reservat ningú, esperem el millor Barça”, va dir en roda de premsa. “Estan en un bon moment, potser el millor de la temporada”, va comentar també. Sobre Messi, va ser sincer: “M’estimaria més que no jugués, però després de dos partits de sanció segur que el tindrem al davant, d’inici o al llarg del partit.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)