Barça

El 7 de març, amb vot per correu i sense seus a fora

Eleccions. La junta gestora confirma la data prevista i informa que els majors de 65 anys podran votar per correu des de casa seva i que les seus seran les de Catalunya i la d’Andorra

Els socis del FC Barcelona seran cridats a les urnes el dia 7 de març. Era la data prevista després que quedés fixada en l’última trobada entre els tres candidats, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, però ahir la junta gestora presidida per Carles Tusquets ho va fer oficial. Faltava tenir el vistiplau de Correus, perquè és l’ens que haurà de gestionar el vot per correu, permès en aquestes eleccions gràcies a la modificació normativa de la llei de l’esport per incloure el vot per correu ordinari en les eleccions a les entitats esportives. Hi havia dubtes sobre si es podria compatibilitzar les eleccions del Barça amb les de la Generalitat.

El club blaugrana ja ha començat a treballar perquè aquesta modalitat de vot es pugui exercir sense problemes, i permetrà dues fórmules de vot per correu: la general, a través de l’oficina de Correus, i l’opció de votar des del mateix domicili, disponible per als socis i sòcies majors de 65 anys que ho sol·licitin, o que no puguin desplaçar-se per motius de salut. Els socis que vulguin exercir el seu dret amb aquest sistema ho hauran de notificar entre els dies 29 de gener i 9 de febrer.

Amb l’aprovació de la nova data, doncs, també queda modificat el calendari electoral. La campanya electoral durarà fins al 5 de març i la jornada de reflexió queda fixada per al dia 6. Un dels principals canvis que la junta gestora va acordar en la reunió d’ahir és el que fa referència a les seus de votació. Se n’havien previst fora de Catalunya (a Madrid, Sevilla, València i Palma), però han quedat anul·lades per culpa de les restriccions que hi ha a les diverses comunitats autònomes pel que fa a la mobilitat i el toc de queda. Així que només es podrà votar a Catalunya i al principat d’Andorra. Hi haurà sis seus electorals: Camp Nou-Barcelona, Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida i Andorra. Existirà un cens electoral per seu i, per tant, els socis i sòcies només podran anar a votar al col·legi que els sigui assignat en funció del seu codi postal de residència. El cens electoral queda fixat finalment en 110.522 persones.

La gestora no farà moviments per Eric García

Per una àmplia majoria, la junta gestora del Barça ahir també va decidir no fer cap moviment per intentar fitxar el central del Manchester City Eric García. Tusquets i els seus companys volen deixar en mans del nou president qualsevol decisió sobre aquest assumpte i van acordar ni portar-lo ara pagant com volia Koeman ni deixar tancada la seva incorporació de cara al mes de juny. Pel que fa als candidats, Laporta era partidari que la gestora no prengués cap decisió sobre Eric García; Font volia que sí que tanquessin el fitxatge, i Toni Freixa, que el deixessin lligat de cara a l’estiu sense cap cost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)