Barça

Laporta creu que s’ha faltat al respecte al Barça

Eleccions. Es mostra empipat després que el govern permeti incomplir el confinament municipal per anar a actes electorals i anima els socis a anar a votar de manera presencial

Joan Laporta anima tots els socis a anar votar de manera de presencial el 7 de març, tot i que encara continuï aquell dia el confinament municipal. Segons el candidat, empipat després que el govern permeti incomplir el confinament municipal per anar a actes electorals, ho podran fer amb el certificat d’autoresponsabilitat. “Són les eleccions més importants de la història del Barça i han de ser les més transparents. Entenem que el vot per correu estarà ben organitzat i hem demanat a la gestora que ens informi de com es farà bàsicament per la garantia del vot, però animem els socis a anar a votar presencialment. Es podrà fer amb el certificat d’autoresponsabilitat. Ho hem estudiat molt i és possible. De fet, ja es podia fer el 24 de gener. En l’últim punt del certificat posa “qualsevol situació anàloga”, i aquí hi entren les eleccions del Barça. “No han respectat el club, tant la gestora com els que estan prenent decisions, el govern i el Procicat. La manera de tractar el club és impròpia. I que ara puguis incomplir el confinament per anar a actes polítics ratifica el que deia, que es podia anar a votar el dia 24.”

Laporta no va carregar només contra la gestora. També ho va fer contra el PSG quan va parlar de la renovació de Messi. “Passa el temps i serà més difícil negociar amb ell. Continuar sense president i junta directiva per no haver sabut mantenir la data de les eleccions és un desastre. També és una falta de respecte al Barça que es permeti al PSG que ens desestabilitzi dient que volen negociar amb Messi. Ve d’un club Estat. S’hauria d’aplicar amb fermesa la normativa FIFA i que les sancions siguin dures.”

La situació econòmica

L’expresident va comparèixer al costat de Jaume Giró, home fort de la candidatura en matèria econòmica, que va analitzar la memòria econòmica del club. “Aquí no s’hi ha arribat per la pandèmia. La situació s’ha agreujat, però ve de lluny. Des del 2015 es perd la disciplina financera. Sobretot l’any 2017 amb la venda de Neymar. Va venir una riquesa de cop i no la van saber gestionar bé. El problema ha estat l’obsessió per facturar 1.000 milions d’euros, la massa salarial disparada i les amortitzacions dels fitxatges. Les amortitzacions passen de 67 a 150 milions. Això no és sostenible”, analitzava Giró, que posa el focus del problema més en les amortitzacions que en el deute. “El deute és de 1.173 milions, 730 a curt termini. Ens preocupa, però amb una gestió prudent es pot revertit la situació. El primer que s’ha de fer es seure amb els bancs i altres entitats, explicar la situació amb transparència i veure com afrontem junts l’extensió dels calendaris de pagament. El deute és un passiu, però el Barça té actius que donen confiança. Més preocupant que el deute són les despeses que es trobarà la junta directiva. La massa salarial disparada i les amortitzacions per fitxatges; són de 186 milions només aquesta temporada. Seran de 150 milions de mitjana en els pròxims quatre anys. Això és així. Hi haurem d’afegir els salaris diferits de 172 milions d’aquí a quatre anys, uns 43 de mitjana en quatre anys. I, a més, des del 2015 s’han invertit 1.200 milions en fitxatges i ens en queden per pagar 323. Aquest és el principal escull”, va advertir un Giró, que va anunciar més problemes.

“La lliga obliga els clubs a treure del pressupost el que havien pressupostat per entrades i abonaments. En el nostre cas eren 36 milions. Així que el pressupost passa de 828 milions a 791. I aquí estan inclosos 100 milions de Barça Corporate que no se sap si s’ingressaran. Més de la meitat del pressupost ja està compromès en amortitzacions.”

Com a solució, a banda de reestructurar el deute i reduir la massa salarial, Giró proposa l’emissió de bons. “La idea és fer dues emissions de deute a través de bons. Una per a aficionats i una altra per a inversors professionals, amb un tipus d’interès de mercat i que vencerien abans de les pròximes eleccions. Això el Barça ja ho ha fet, ho va fer l’any 2018. No suposa cap dret de propietat del club. És un instrument de deute, si algú diu el contrari és per ignorància o per enganyar el soci”, va dir Giró.

L’ECONOMIA

Giró està més preocupat per les amortitzacions pendents que pel deute
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)