Barça

El protagonista

Leo Messi

Benvinguda rutina

Ja ho havia advertit Ronald Koeman en la prèvia. Messi estava fresc de cames i amb ganes de tornar a jugar després de complir els dos partits de sanció per la seva expulsió contra l’Athletic Club en la final de la supercopa d’Espanya. En altres circumstàncies, possiblement, el del Rayo Vallecano en els vuitens de final de la copa del Rei hauria estat un partit ideal per donar descans al davanter argentí. Però aquesta competició es pot convertir en la taula de salvació del Barça aquesta temporada i no calia fer gaires concessions. A més a més, Messi tenia ganes de tocar pilota i trepitjar gespa. Dos partits sense jugar –Cornellà i Elx– són massa per a ell.

I benvinguda rutina. Perquè, de nou, Leo es va erigir en un dels protagonistes del duel a Vallecas, marcant el gol de l’empat i participant en el segon i decisiu que va completar la remuntada. Malgrat que el mal estat de la gespa no permetia gaires floritures i que el van sotmetre a un marcatge força intens, als seus peus es van originar moltes de les jugades ofensives de l’equip, que ahir contra el Rayo en van ser unes quantes. També a pilota aturada va generar perill en dues faltes laterals. En la primera, Araújo no va pentinar-la per poc i, en la segona, la pilota es va estavellar al travesser. Catorzè pal blaugrana aquesta temporada i sisè de l’argentí.

Ell va ser l’autor del gol de l’empat poc després que, sorprenentment, el Rayo Vallecano s’avancés en el marcador. Va culminar una bona jugada iniciada per una passada de De Jong –quin gran estat de forma!– cap a Griezmann i la seva centrada va deixar tot sol Messi perquè rematés. Leo no va faltar a la seva cita amb el gol contra els madrilenys, una de les seves víctimes preferides. En onze partits els ha fet divuit gols i no coneix la derrota contra ells. Aconseguit l’empat, i ja amb més titulars sobre la gespa, el Barça va aconseguir desnivellar el duel gràcies al fruit de la gran connexió entre l’argentí i el seu soci preferit a la banda esquerra, Jordi Alba. Passada espectacular, centrada de primeres del de l’Hospitalet i rematada de De Jong arribant des de la segona línia. Gran gol i cap a quarts després d’haver perdonat un munt d’ocasions. A Messi, que també va perdre alguna pilota perillosa, se’l va veure implicat, amb ganes, deixant clar que vol aquesta copa, el títol més menor en disputa però que podria servir per donar una alegria al barcelonisme. El partit contra el Rayo, a més a més, també va servir perquè celebrés una nova efemèride. Ja són 76 els partits de copa del Rei que ha jugat amb el Barça. El que més, al davant de Samitier (75) i Iniesta (73).

5
passades de mèrit bones
5
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)