Barça

Tercer ‘round’

El Barça i l’Athletic es veuran les cares avui per tercera vegada aquest mes, en el retorn del futbol al Camp Nou 33 dies després i amb el retrobament de Messi i Villalibre

El futbol torna al Camp Nou trenta-tres dies després. Des del Barça-Eibar del 29 de desembre (1-1) que l’equip de Ronald Koeman no juga un partit com a local. La pilota tornarà a rodar per l’enyorada gespa de l’estadi després de vuit partits oficials lluny de Barcelona. Serà contra l’Athletic de Marcelino García Toral. Primer partit del 2021 al temple blaugrana i tercer cara a cara contra els bascos aquest mes de gener.

El Barça i l’Athletic van esquivar-se en el sorteig de copa de divendres –el Barça visitarà dimecres Granada i els lleons aniran dijous al Benito Villamarín–, però el d’avui (21 h) serà el tercer assalt en les últimes setmanes. El balanç, per ara, no pot ser més equilibrat. Victòria per 2-3 del Barça a San Mamés en la lliga, amb gol de Pedri i doblet de Messi, i victòria de l’Athletic a La Cartuja en la final de la supercopa pel mateix resultat, amb gols de De Marcos, Villalibre i una obra d’art d’Iñaki Williams en la pròrroga.

Serà també el retrobament de Messi i Villalibre. El capità del Barça va ser la cara en el partit de Bilbao i la creu en la final de Sevilla. Després de reaparèixer dimecres a Vallecas, un cop complerta la sanció de dos partits que la jutge única de competició li va posar per la seva acció sobre Asier Villalibre, l’argentí tornarà a disputar un partit de lliga amb ganes de revenja. Messi és a només tres partits d’igualar el total de partits que va jugar Xavi Hernández en la lliga.

El Barça només ha perdut un dels vuit partits que ha jugat fora de casa aquest últim mes i va ser precisament contra l’Athletic. Els bascos, des de l’arribada a la banqueta de Marcelino, acumulen cinc victòries i només una derrota. Endevineu contra qui? En efecte, contra el Barça, en el que va significar precisament el debut de Marcelino com a relleu de Garitano.

Per a aquest partit Koeman té la baixa per sanció de Sergio Busquets, que ha de complir cicle després d’haver vist la cinquena groga a Elx. La novetat en la convocatòria podria ser el provable retorn de Sergi Roberto, que ahir va completar una altra sessió i avui al matí podria rebre l’alta mèdica després de més de dos mesos d’absència. Pjanic ocuparà el lloc de Busquets i Ter Stegen tornarà a la porteria després que Neto jugués contra el Rayo Vallecano. Dest continua sent dubte.

Muniain, Williams i Raúl García, amb 9 gols i 9 assistències entre tots tres amb Marcelino, lideraran de nou l’atac basc. Balenziaga, Nolaskoain i Íñigo Vicente, aquest últim per Covid, són baixa. Íñigo Martínez, dubte.

Koeman: “He parlat amb Pep per felicitar-lo pels seus cinquanta anys, però no hem parlat d’Eric Garcia”

Ronald Koeman i Marcelino s’hauran vist aquest mes de gener gairebé tant com amb les seves respectives parelles. Bromes al marge, el tècnic holandès sap sobradament quin rival l’espera aquesta nit al Camp Nou: “En els dos partits anteriors contra ells hem tingut moltes opcions de guanyar el partit. En la supercopa no va poder ser. Sabem que és un equip potent i que treu molt rendiment de la pilota aturada. Haurem d’estar molt atents a aquest tipus d’accions. Haurem d’estar concentrats i aprofitar les nostres oportunitats de gol.” “Dubto que en aquest punt jo pugui sorprendre Marcelino o ell em pugui sorprendre a mi, perquè ens coneixem bé.”

A Koeman se li va preguntar també ahir –en tres ocasions– per l’informe tècnic filtrat a la premsa, però ell va sortir de l’embolic com va poder: “La meva tasca és preparar l’equip per a cada partit i la de Ramon Planes és millorar la plantilla. No hi veig cap problema, amb aquest informe. Els jugadors tampoc poden estar molestos perquè aquesta és una feina que fan tots els clubs.” En aquest informe, a part de qüestionar el rendiment d’homes com Umtiti i Mingueza, es parlava de la necessitat de fitxar Eric Garcia en aquest mercat d’hivern. Koeman va tornar a tirar de cintura: “He parlat amb Pep per felicitar-lo pels seus cinquanta anys, però no hem parlat d’Eric Garcia. Si no ve ara, tirarem endavant.” Molt més contundent va ser quan se li va preguntar sobre la possibilitat d’un retorn de Jean-Clair Todibo: “És jugador del Barça, però no compto amb ell.” Ras i curt. L’holandès va abandonar la sala de premsa amb una petita hemorràgia nasal.

Marcelino: “Ja vam guanyar en la supercopa; som optimistes”

Marcelino va confessar abans del sorteig de copa que volia evitar el Barça perquè al final s’avorriria de jugar sempre contra ells. Avui toca lliga. El tècnic confia repetir la victòria de Sevilla: “Ens agradaria guanyar al Camp Nou, per això hi anem. Sabem que al seu camp el Barça és un rival difícil de batre, però la victòria recent en la supercopa ens fa ser optimistes. Ens caldrà atacar bé i tenir aquella mica de sort.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)