Barça

Messi i també el Barça es querellen contra ‘El Mundo’

Resposta. El club nega qualsevol vinculació amb la filtració del contracte i l’argentí intentarà involucrar en la demanda tots els que hi tenien accés

Leo Messi i el FC Barcelona no es quedaran amb els braços plegats en vista de la filtració al diari El Mundo de la integritat del seu contracte professional amb el club blaugrana. De fet, l’entitat ja va reaccionar amb un comunicat on deixa clar que no té res a veure amb la filtració i que té previst emprendre accions legals contra el mitjà pels perjudicis que li pugui causar la publicació d’un document d’àmbit exclusivament privat i regit pel principi de confidencialitat entre les parts.

Messi, per la seva banda, vol conèixer d’on pot haver sortit la filtració i ja ha donat ordres als seus advocats perquè es querellin contra El Mundo, però també amb una instrucció molt clara: que busquin la fórmula per involucrar totes aquelles persones que podien tenir accés al seu contracte. En principi, aquests serien LaLiga, que és on es dipositen els contractes, el club blaugrana i el jugador. Si el té algú altre és un fet que es desconeix.

Fonts jurídiques consultades per aquest diari, però, no tenen gaire clar si la querella tindrà massa recorregut legalment perquè la informació és legal i no hi ha cap falsedat. Sí que queda clar que hi ha una revelació de secrets perquè s’ha publicat un tema privat i confidencial, però, posant-ho com a exemple, no és el mateix que Wikileaks, que eren documents secrets que comprometien la seguretat d’un país.

Tot l’enrenou s’ha generat per la informació que publicava el diari El Mundo en la seva edició d’ahir en què detallava amb exactitud les xifres de l’últim contracte de Leo Messi amb el FC Barcelona, que ascendeix a 555.237.619 milions d’euros bruts, que s’han de cobrar en quatre temporades, entre la 2017/2018 i la 2020/2021.

Hi estan inclosos el salari fix, els drets d’imatge i dues primes altíssimes, una per renovar i una altra per fidelitat, que són 66,2 milions. Per haver renovat, va cobrar 97.941.250 euros, que va rebre en dos pagaments: 60.089.560 euros el desembre del 2017 i 37.851.690 euros el desembre del 2018. Messi cobra 138 milions d’euros bruts anualment, que queden en 74 nets, i amb les diferents variables poden arribar a sumar-s’hi 15,6 més. Si juga el 60% dels partits, rep 1,6 milions d’euros, la mateixa quantitat si l’equip es classifica per a la Champions. Si arriben als vuitens de final, 946.305 euros; a quarts, 1.419.458 euros, i a semifinals, 1.419.461. Igual que si s’arriba a la final. Per guanyar la Champions cobraria 3,5 milions, però no n’ha guanyat cap des del 2015. Per la lliga són 2,3 milions d’euros i per la copa del Rei 591.000, la mateixa quantitat que si se’l proclama el millor jugador de la FIFA. Segons la informació, Messi ja ha cobrat 511 milions d’euros.

Els candidats li donen suport

Els candidats a la presidència del FC Barcelona han donat suport a Leo Messi arran de l’aparició pública del seu contracte professional i insisteixen que volen que l’argentí segueixi al club. Joan Laporta no pensa sortir públicament a dir res sobre la filtració, però recorda que la seva opinió respecte a Messi sempre ha estat la mateixa, i no és cap altra que assenyalar Leo Messi com un actiu esportiu, abans que res, i després com un actiu econòmic, perquè és un generador de diners i beneficis de primera magnitud. Per això pensa que tot el que guanya al Barça s’ho mereix. Sobre tota la polèmica, insisteix que vol que Messi segueixi i que si arriba a la presidència voldrà parlar amb ell perquè continuï amb un nou contracte beneficiós per a les dues parts. Víctor Font sí que es va expressar a través del seu compte de Twitter i va ser molt contundent: “Leo Messi s’ha guanyat fins l’últim euro que li ha pagat el Barça. Ell no ens ha arruïnat. Al contrari. És el millor jugador de la història i volem que segueixi amb nosaltres per sempre més.” Freixa no va voler fer cap comentari sobre el tema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)