Barça

Abraçats a la ratxa

El Barça allarga el seu moment més dolç de resultats des de l’arribada de Koeman i acumula deu partits sense perdre en la lliga

Els blaugrana han retallat 7 punts al Real Madrid en els últims cinc partits i només ells i un intractable Atlético de Madrid són els únics que han sumat el 15 de 15 en aquest 2021

Algunes imatges tenen missatge. És el cas de la pinya feta pels futbolistes del Barça en la celebració del gol d’Antoine Griezmann diumenge contra l’Athletic. No va ser una mera celebració. La fotografia desprèn dues lectures clares. Alegria pel gol de la victòria amb altes dosis de revenja per la final de la supercopa perduda precisament contra l’equip de Marcelino dies enrere i, sobretot, unió de grup com a rèplica a una setmana dura per totes les filtracions a la premsa. La plantilla va voler demostrar fortalesa i cohesió després dels últims dos incendis. Al col·lectiu li ha molestat la filtració de l’informe tècnic elaborat per Ramon Planes i a Leo Messi li ha irritat la publicació a El Mundo del seu contracte laboral. Hi haurà querella de Messi.

L’informe elaborat per la secretaria tècnica i filtrat per algú de dins el club deixava de manifest la necessitat de fitxar Eric Garcia ara ja en aquest mercat d’hivern –no ha estat així– i assenyalava amb el dit futbolistes com ara Òscar Mingueza i Samuel Umtiti. L’informe deia que cap dels dos pot oferir un rendiment alt en partits de màxima exigència. Ronald Koeman va recordar que aquest tipus d’informes són habituals i necessaris en tots els clubs, però quan els draps bruts no es renten a casa i s’engega el ventilador, apareix el problema. La filtració va exposar homes com ara Mingueza i Umtiti, però, coses de la vida, tots dos defensors van ser dos dels noms destacats contra l’Athletic. Umtiti va fer 59 passades bones i només 4 de dolentes i va recuperar un total de 8 pilotes. Vital en la sortida de la pilota i atent en la vigilància a un velocista com Williams i un home poderós en el joc aeri com Raúl García. Ell i Araújo van aprovar l’examen. També Mingueza va estar bé. Seva va ser la centrada que acabaria amb el gol de Griezmann. Tots dos surten enfortits de l’últim partit. També Messi. La informació filtrada a El Mundo va posar-li tots els focus a sobre, i el gest de ràbia fet després de marcar el golàs de falta directa que obria el marcador contra els bascos parla per si sol.

Millora substancial

La victòria per 2-1 contra l’Athletic ha resultat alliberadora per a molts futbolistes i, a més, enlaira la ratxa del Barça, que no perd en la lliga des del dia 5 de desembre passat. Des de la derrota a Cadis per 2-1, el Barça ha estat capaç d’encadenar en el campionat un total de deu partits sense perdre, amb un balanç de vuit victòries (contra el Llevant, la Real Sociedad, el Valladolid, l’Osca, el Granada, l’Elx i dues contra l’Athletic) i dos empats (contra el València i l’Eibar). L’equip de Ronald Koeman ha sumat 26 dels últims 30 punts en joc. Unes xifres inimaginables durant bona part de la temporada, en què l’equip havia estat incapaç d’encadenar tres victòries seguides en la lliga. La seva anterior millor ratxa havia estat el 7 de 9 de les tres primeres jornades del campionat.

El Barça ha fet el ple al quinze en aquest mes de gener. No ha cedit cap punt en la lliga des que va començar el 2021. Cinc partits, cinc victòries. Uns números que només iguala el líder, l’Atlético de Luis Suárez. El Barça, l’Atlético de Madrid i el Vila-real són els tres únics equips que estan invictes en aquest 2021 en la lliga, però només els blaugrana i els madrilenys han sumat tots els punts.

La ratxa del Barça contrasta amb la caiguda al fang del Real Madrid. Els blancs només han guanyat dos dels últims cinc partits en la lliga. Els empats al camp de l’Elx i l’Osasuna i la derrota a casa aquesta última jornada contra el Llevant, li han fet cedir la segona posició en benefici d’un Barça que li ha retallat 7 punts en l’últim mes.

QUASI DOS MESOS

Barça-Athletic 2-1
Messi i Griezmann / Alba p.p.
Elx-Barça 0-2
De Jong i Riqui
Granada-Barça 0-4
Messi (2) i Griezmann (2)
Athletic-Barça 2-3
Williams, Muniain / Pedri i Messi (2)
Osca-Barça 0-1
De Jong
Barça-Eibar 1-1
Dembélé / Kike
Valladolid-Barça 0-3
Lenglet, Braithwaite, Messi
Barça-València 2-2
Messi, Araújo / Diakhaby, Maxi
Barça-Real 2-1
Alba, De Jong / Willian José
Barça-Llevant 1-0
Messi

BONS NÚMEROS

El Barça no perd en la lliga des de la visita a Cadis (2-1) del dia 5 de desembre

LA TACA DE SEVILLA

Dels últims 30 punts en joc, el Barça n’ha sumat 26; només ha cedit dos empats
La derrota a La Cartuja en la final de la supercopa, el gran suspens en aquest tram
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)