Barça

Obligats a guanyar

El Barça ha d’eliminar el Granada per ser a les semifinals de la copa, la competició a la qual s’ha d’aferrar tenint en compte que la lliga –tot i ser segons– i la Champions són difícils

La copa del Rei es pot erigir en la taula de salvació en la primera temporada de Ronald Koeman a la banqueta del Barça. De fet, la consecució d’aquest títol molt possiblement li garantiria un any més dirigint l’equip, independentment de qui guanyi les eleccions a la presidència del 7 de març. Seria el menor dels tres títols dels considerats grans, però l’equip està tan a prop de l’objectiu que no es pot permetre fallar a hores d’ara. Una victòria avui a Granada (21 h) els deixaria en les semifinals, el penúltim graó abans de tornar-se a plantar en una nova final. La de la supercopa d’Espanya es va perdre contra l’Athletic Club.

Ni el Real Madrid ni l’Atlético continuen vius en la copa, així que això dona encara més un punt d’obligació als blaugrana per alçar-se campions malgrat el respecte que generen tots els equips que han arribat fins a aquesta eliminatòria. No hi ha rival fàcil en la copa, que ja ha donat més d’una sorpresa aquesta temporada. Cal aferrar-se a aquesta competició perquè, si bé l’equip ha fet una gran remuntada i acumula una ratxa de resultats molt meritòria, el cert és que en la lliga l’Atlético de Madrid no està fallant i la distància és enorme. I en la Champions, tot i no renunciar a res, l’equip no sembla que estigui en condicions encara de situar-se entre els favorits.

L’equip arriba a la cita contra el Granada en un bon moment. El partit es preveu més complicat que el de la lliga –triomf per 0 a 4– però la confiança és màxima. Malgrat l’enrenou extern per les eleccions i la filtració del contracte de Messi, els de Koeman han fet pinya i estan en línia ascendent. De cara al partit al Nuevo Los Cármenes, a més, el Barça recupera Sergiño Dest, absent en l’última convocatòria per unes molèsties musculars. Podria recuperar la plaça de titular en el lloc de Mingueza, encara que Sergi Roberto també té possibilitats, llevat que Koeman pensi en ell com un relleu d’un dels dos interiors. Junior, que no va voler marxar en el mercat d’hivern, ha quedat fora de la convocatòria. Al mig del camp, Busquets tornarà a l’onze després de ser baixa contra l’Athletic, i Pedri i De Jong, en el dia d’avui imprescindibles, serien els acompanyants si el tècnic holandès no es permet una mínima rotació malgrat la importància del duel. De Jong ha completat un mes de gener amb unes xifres espectaculars i està en un moment de forma impressionant.

Al davant, res fa pensar que Koeman no surti amb el seu trident de gala, amb Dembélé, Messi i Griezmann. Els dos francesos passen per un moment dolç. El primer està tenint molta continuïtat i sembla que les lesions, per fi, l’estan respectant. A hores d’ara és, juntament amb Messi, la peça ofensiva amb més capacitat de desequilibri. I Griezmann, a la feina que sempre fa, ara hi està posant més gols, el que sempre li havia exigit Koeman.

El Granada jugarà amb l’avantatge de jugar a casa, al Nuevo Los Cármenes, encara que sense públic, però arriba al partit amb un munt de baixes en el mig del camp. L’últim precedent va ser una golejada en contra, però avui volen donar guerra.

LA LLISTA

Torna Sergiño Dest després de superar les molèsties i en queda fora Junior

EL PRECEDENT

En la lliga, els de Koeman van golejar per 0 a 4 i el Granada té moltes baixes

Koeman: “L’equip i el Leo han respost de la manera que a mi m’agrada”

Ronald Koeman es va felicitar perquè la publicació del contracte de Messi no ha tingut un impacte negatiu ni en el jugador ni en l’equip. “L’equip i Leo han respost de la manera que a mi m’agrada, que és intentar deixar les coses que surten a la premsa de banda i concentrar-se en el partit i en el joc, i estic molt content amb l’equip per com estem treballant.” El tècnic va tornar a lamentar la filtració, feta “amb mala intenció”, tot i no tenir constància de si venia de dins el club. La plantilla, però, està més unida que mai, tal com es va veure en la celebració del gol de Messi contra l’Athletic. “Crec que depèn dels resultats. Sempre les victòries ajuden a tenir un ambient bo”, va dir. Sense president, Koeman s’està erigint en portaveu del Barça, un rol que accepta resignat, però espera que en breu hi hagi algú que agafi les regnes de l’entitat. “Sabia que és un moment complicat al Barça per moltes coses. Ja he dit diverses vegades que no m’importa ser portaveu, però soc l’entrenador i és una funció molt important en un club, perquè si les coses esportives funcionen les altres dins del club són més fàcils, però necessitem un president; un club com el Barcelona no pot estar sense president. Veurem qui és per planificar el futur d’aquest gran club.” Pel que fa al duel contra el Granada, creu que serà molt diferent del de la lliga, en què el Barça el va golejar per 0 a 4, i no es fia gens del seu rival: “Esperem un partit complicat.” Reconeix que la copa del Rei és el títol que tenen “més a les mans” però no li vol donar més prioritat que a la lliga o la Champions. Finalment, es va felicitar pel retorn de Sergi Roberto i la millora d’Umtiti i Griezmann.

Diego Martínez: “Competirem al màxim malgrat la dificultat”

Diego Martínez, el tècnic del Granada, reconeix que el duel que els espera serà complicat però no pensa renunciar a res: “Competirem al màxim malgrat la dificultat de jugar contra un dels millors equips del món.” Va lamentar les baixes que té en el mig del camp i va reivindicar la trajectòria del seu equip en la copa: “És una realitat que el Granada estarà entre els millors vuit equips de la copa. Estem il·lusionats i orgullosos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)