El Barça, a la semifinal de copa després d’una nit èpica a Granada

L’equip de Koeman iguala un 2-0 en els minuts finals i decideix en la pròrroga (3-5)

El Barça s’ha classificat per a la semifinal de la copa després d’eliminar el Granada (3-5) al Nuevo Los Cármenes en un partit frenètic, que s’ha resolt en 120 minuts. Kenedy i Soldado han signat els dos primers gols dels andalusos, aprofitant dues errades d’Umtiti, i Griezmann i Jordi Alba han marcat en els minuts finals del temps reglamentari per forçar una pròrroga en la qual, novament, el davanter francès i el lateral de L’Hospitalet han vist porta, a més de De Jong i Fede Vico, de penal.

Koeman ha demostrat la seva aposta decidida per la copa en l’equip inicial: Ter Stegen ha estat sota els pals en un onze ple de titulars, en el qual també hi era Sergi Roberto. El Barça ha jugat una molt bona primera mitja hora, fent circular la pilota amb velocitat i arribant amb perill a l’àrea d’Aaarón. Qui ha colpejat primer, però, ha estat el Granada, aprofitant una errada d’Umtiti. Kenedy ha estat qui ha enviat la pilota a la xarxa per a l’1-0.

El gol ha tallat la bona progressió de l’equip de Koeman que, en l’arrencada de la segona part, ha rebut encara un segon cop. I una altra vegada Umtiti ha aparegut en la foto: el francès s’ha deixat guanyar l’esquena en una ràpida transició i Soldado ha cavalcat tot sol cap a Ter Stegen abans de superar-lo per baix. Dos xuts entre els tres pals, dos gols.

Calia una reacció i ha acabat arribant en els minuts finals del temps reglamentari, després de tres xuts al pal. El cas és que Griezmann ha fet el 2-1 en el minut 88, en rematar de cap, des de la línia de fons, una passada de Messi. La pilota ha entrat després de tocar en Aarón, que fins aleshores estava fent un partidàs. I l’empat a dos l’ha signat Jordi Alba, de cap, culminant una acció desesperada en la quan també han participat Messi i Griezmann.

En la primera part de la pròrroga, Griezmann ha tornat a marcar, en rematar de cap una centrada de Jordi Alba. De seguida, però, l’àrbitre s’ha inventat un penal de Dest perquè empatés el Granada. Fede Vico ha marcat, des dels onze metres, el 3-3. El partit, però, no estava acabat: De Jong ha posat el 3-4 en la segona part de la pròrroga, recollint un refús del porter a un xut de Messi, i Jordi Alba ha clavat el 3-5 definitiu quan el Granada ja estava esfondrat.