Barça

Duel de ratxes

Després de l’èxtasi de Granada, el Barça busca la sisena victòria seguida en la lliga contra un Betis que ha dit adeu a la copa però que el 2021 encara no ha perdut

El Barça torna a Andalusia després de l’èxtasi viscut a Granada amb la remuntada èpica en la copa. Aquest cop juga a Sevilla contra el Betis (21 h) al Benito Villamarín, ciutat on li tocarà tornar dimecres per enfrontar-se al Sevilla en les semifinals de la competició del KO. I no hi hauria millor manera d’afrontar la cita decisiva en la copa que amb un nou triomf en la lliga, en què els de Koeman caminen amb pas ferm, després d’accedir a la segona plaça i acumulen una ratxa de cinc victòries consecutives i una millora en el joc més que evident. La remuntada al Nuevo Los Cármenes, a més, també ha suposat una injecció de confiança a l’equip, que s’està mostrant més unit que mai i molt convençut de les seves possibilitats.

L’exigència del calendari i el fet que el partit de dimecres és decisiu podria provocar que Koeman fes alguns petits retocs en l’equip però no s’espera cap revolució perquè l’holandès no vol deixar-se anar en cap competició. Al lateral dret tornarà Sergiño Dest, que ja va reaparèixer contra el Granada, en substitució del lesionat Sergi Roberto, per a qui Koeman ahir va tenir paraules d’ànim. Al centre de la defensa tornarà Lenglet en el lloc d’Umtiti i possiblement farà parella amb Araújo, tot i que si Koeman opta per donar descans a l’uruguaià pensant en el Sevilla Mingueza podria tornar a l’eix. A l’esquerra, malgrat que Junior ha entrat en la llista, es mantindrà Alba, un dels grans protagonistes a Granada amb el seu doblet.

Al centre del camp, el tècnic sí que podria reservar Busquets i donar entrada a Pjanic, que va tenir una molt bona actuació contra l’Athletic. En els interiors es mantindran Pedri i De Jong, dos futbolistes imprescindibles en l’esquema de l’equip. L’holandès, a més a més, passa per un excel·lent moment golejador. A la davantera tampoc s’espera cap gran sorpresa. Messi continuarà com a referència en atac i estarà acompanyat de Dembélé i de Griezmann. Els dos francesos estan enlluernant Koeman, que en va elogiar el rendiment en els últims partits. Messi és un malson per al Betis, al qual ha fet 21 gols en els 21 partits en què s’han enfrontat.

Els verd-i-blancs van quedar eliminats de la copa en els penals contra l’Athletic però han tingut un inici d’any força bo en lliga. No coneixen la derrota el 2021 i intentaran posar les coses difícils al Barça. Amb talent en atac però no excessivament forts en defensa, també s’hauran de sobreposar als mals números de Pellegrini contra el Barça. Ja són disset partits seguits sense aconseguir el triomf.

Koeman: “No puc negar que estava molt content i orgullós a Granada”

Ronald Koeman està molt satisfet de la trajectòria ascendent del seu equip però manté la prudència perquè el que avui és blanc demà pot ser negre. “No puc negar que estava molt content i orgullós a Granada amb la qualitat i l’actitud de l’equip, però no sé per quant temps. El futbol és un esport estrany. Avui fa sol i demà pot ploure. Demà és un altre partit i el que hem fet no importa. Cal demostrar que estem en un bon camí.” Amb vista al duel contra el Betis el preocupa el nivell del rival i també el desgast del seu equip, però no busca excuses. “Ja són molts partits. Quatre partits amb pròrroga i molts fora de casa. Hem de recuperar i es pot fer molt millor quan guanyes que quan perds. Estem contents, l’equip està preparat i els veig bé per afrontar un matx complicat.” El tècnic va lamentar la duresa del calendari, amb dos partits per setmana. “Tant de bo la FIFA i la UEFA pensin en els jugadors i redueixin el nombre de partits. És massa i aquest calendari mata els jugadors, però no soc el primer que en parla. Hem de parar aquesta situació.” Koeman va tenir paraules d’elogi per a Dembélé, que sembla que ha deixat enrere els seus problemes físics. “Per a qualsevol jugador és molt important el seu estat físic. Físicament l’equip ha millorat. Si no, no es pot aguantar un partit cada tres dies, amb quatre pròrrogues i tants viatges. Ha estat impressionant com hem acabat les pròrrogues. El treball des de la pretemporada ha estat impressionant i l’equip està molt fort. i pel que fa a Ousmane, no sé què va passar en anys anteriors però veient-lo ha millorat molt físicament i el ritme dels partits. És boníssim, té un contra un, és ràpid. M’encanta aquest jugador. Està molt centrat.” També està encantat amb Griezmann, de qui mai va tenir dubtes i va negar que hagi perdut la confiança en Lenglet malgrat donar oportunitats a Umtiti. Sobre la suplència de Neto, va explicar que ell mai va dir que jugaria sí o sí tota la copa i va insinuar que la seva actitud potser no havia estat la correcta en els últims dies i que per això va ser suplent.

Pellegrini: “Messi és únic, diferent”

El tècnic del Betis ha reconegut que no hi ha mai un bon moment per rebre el Barça perquè és un equip amb jugadors de molta qualitat, en especial Messi. “És únic, un futbolista diferent que ha portat el Barça a la glòria durant anys.” Pellegrini assegura que el seu equip està “molt bé” futbolísticament i que van ser superiors a l’Athletic en la copa. Setè en la lliga, l’entrenador xilè ha reconegut que és un repte personal classificar el Betis per a Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)