Els més habituals surten al rescat al Villamarín

Betis-Barça (2-3). Koeman fa moltes rotacions i en la segona meitat Messi i altres titulars surten per apujar el nivell però qui resol és Trincao

El Barça ha sumat la sisena victòria consecutiva després de vèncer al Betis en un partit que va tenir dues cares. En la primera, amb els menys habituals, l’equip va ser excessivament pla i sense recursos i en la segona, quan ja anava darrere en el marcador, i amb els titulars sobre la gespa el decorat va canviar radicalment. Sobretot per Messi, que va fer el primer, va participar en el segon i va veure com Trincao sentenciava a les acaballes. Magnífica noticia pel jove portuguès, que es treu un pes de sobre.

Koeman ha pensat en el partit de copa de dimecres contra el Sevilla i ha fet força rotacions en l’equip inicial. Mingueza s’ha situat de lateral per la dreta, Lenglet ha tornat en el lloc d’Umtiti com a central, i en el mig del camp han descansat Pedri i De Jong, dos dels futbolistes més utilitzats per Koeman aquesta temporada, i en el seu lloc han sortit Pjanic i Riqui Puig. Nova oportunitat pel jove del planter. L’altre gran sorpresa ha estat al davant amb la suplència de Messi. Braithwaite ha estat l’acompanyant dels dos francesos, Dembélé i Griezmann.

No ha començat gaire bé el partit pel Barça, que als dotze minuts ha hagut de fer el primer canvi per una lesió d’Araujo i De Jong ha entrat per situar-se com a central. En aquests primers minuts Álex Moreno ha fet mal per la banda esquerre amb un parell de centrades perilloses mentre que els blaugrana ho han fet per la dreta amb Mingueza. Les seves centrades, però, han estat refusades pels defensors verd i blancs quan Braithwaite es disposava a rematar.

El Betis s’ha pogut avançar en una rematada de Juanmi a centrada de Borja Iglesias i poc després ha estat el Barça qui ha tingut una ocasió claríssima mitjançant Lenglet. El central francès ha rematat fora una gran centrada d’Alba quan estava completament sol dins l’àrea verd i blanca. Incomprensible. Poc abans del descans, els de Pellegrini s’han avançat en el marcador en un contracop molt ràpid i que ha enganxat el Barça tornant enrere molt lent. Alba no ha pogut aguantar el canvi de ritme d’Emerson per taponar la centrada que Borja Iglesias ha rematat a la xarxa després d’avançar-se a Busquets.

Koeman ha fet entrar Pedri en el descans per Braithwaite per buscar més claredat d’idees en el seu equip. L’equip ha tingut una bona sortida i Mingueza ha estat a punt d’empatar amb un xut fort i sec que Joel ha enviat a córner. Poc després ha estat Ter Stegen qui ha salvat el Barça en una rematada de Juanmi després d’una gran assistència de Fekir. Koeman s’ho ha jugat tot pel tot i ha retirat del camp Pjanic i Riqui Puig per Trincao i Messi. I com no, en la primera pilota que ha tocat l’argentí, ha acabat en gol. Xut ajustat al pal després d’una bona acció de Dembélé.

Amb els titulars sobre la gespa el Barça ha estat un altre i en una altre connexió entre Messi i Alba marca de la casa els blaugrana han fet el segon després que Víctor Ruiz s’hagi marcat en pròpia porta després d’un refús a una rematada dolenta de Griezmann. Però precisament ha estat el central verd i blanc qui s’ha pogut ressargir fent el 2-2 amb una rematada de cap imparable a centrada de Fekir. El gol ha fet mal als blaugrana, que han abaixat el pistó i el Betis s’ha crescut. Coses de l’estat d’ànim. Victor Ruiz i Loren han obligat Ter Stegen a exercir de salvador amb dues aturades de mèrit.

I de nou el defensa català del Betis ha estat protagonista perquè ha estat a ell a qui Trincao li ha pispat la cartera abans de treure’s un magnífic xut de rosca que s’ha colat per l’escaire de Joel. No hi va haver temps per més.