Messi ho canvia tot

L’argentí no és titular, com tampoc ho són De Jong ni Pedri, però surt en el minut 57 per liderar una nova remuntada que culmina Trincão amb el seu primer gol amb el Barça

Messi marca el primer gol dos minuts després d’entrar i participa en el segon

Betis 2 Barça 3

GOLS:1-0, Borja Iglesias (38’). 1-1, Messi (58’). 1-2, Víctor Ruiz p.p. (68’). 2-2, Víctor Ruiz (75’). 2-3, Trincao (87’).ÀRBITRE:Del Cerro Grande (madrileny).Targetes grogues:De Jong, Dembélé, Busquets, Víctor Ruiz. BETIS: Joel Robles Emerson Mandi Víctor Ruiz Álex Moreno Paul
Guido 75’ Guardado Ruibal
Rodri 65’ Fekir
Canales 83’ Juanmi
Tello, 75’ Borja Iglesias
Loren 83’
RESTA DE CONVOCATS: Dani Rebollo, Montoya, Sidnei, Miranda, William Carvalho, Joaquín i Yasin Fekir.
BARÇA: Ter Stegen Mingueza Araújo
De Jong 11’ Lenglet Jordi Alba Busquets
Umtiti 78’ Pjanic
Trincao 57’ Riqui Puig
Messi 57’ Dembélé Braithwaite
Pedri 46’ Griezmann
RESTA DE CONVOCATS: Neto, Arnau Tenas, Dest, Junior i Matheus.

El Barça continua en la lluita. Els blaugrana saben que el títol passa perquè l’Atlético de Madrid s’enfonsi. És molt difícil, però estan disposats a no deixar-se anar. A posar pressió als de Simeone i a estar preparats per si arriba el sotrac dels madrilenys, que juguen avui a casa contra el Celta. Mentre no arriba, mantenen la pugna amb el Real Madrid i el Sevilla per la segona plaça, ara en propietat dels de Ronald Koeman després d’una nova remuntada, d’una altra victòria agònica, d’un nou triomf de mèrit. Perquè tot i el desavantatge amb el líder, el desgast de dimecres contra el Granada i tenir el pensament posat en el partit de copa de dimecres vinent contra el Sevilla, el Barça va buscar al Benito Villamarín els tres punts fins l’últim moment, tenint premi a falta de tres minuts gràcies a un gran gol de Trincão, el primer del portuguès amb la samarreta blaugrana, un gol que culminava una remuntada que va tenir en Messi el gran protagonista. L’argentí va descansar i va revolucionar el partit quan va entrar al camp.

Fins a l’aparició de Messi, la copa havia marcat el joc dels dos equips, especialment en la primera meitat. També les alineacions. Venien el Betis i el Barça de jugar una pròrroga, i els dos entrenadors van deixar titulars a la banqueta. Koeman va decidir que descansessin tres pesos pesants com Messi, De Jong i Pedri. Canales, Guido i Joaquín, entre d’altres, descansaven en el Betis. Pel cansament, per les absències, el ritme del joc va ser baix en la primera part. Molta possessió del Barça, però poca profunditat. Plans en la construcció Pjanic i Riqui Puig; participatiu i desequilibrant, però sense acompanyants, Dembélé; i molt desafortunat Braithwaite. Només una oportunitat van tenir els blaugrana abans del descans. Això sí, claríssima i incomprensible que no la convertís en gol Lenglet. El francès va rebre una gran centrada de Jordi Alba i va rematar, de cap, fora quan tenia tota la porteria per a ell. La pitjor notícia de la primera part, però, no seria aquella. N’haãvia arribat una abans i n’arribaria una altra després.

Araujo és un dels jugadors més en forma de l’equip. Tenint en compte els problemes existents en la posició de central després que Umtiti fes aigües a Granada i l’acumulació de partits del central uruguaià, en les travesses s’apostava per la seva suplència. Va ser titular i només va durar vuit minuts sobre el terreny de joc. La lesió no va ser muscular. Mala sort en una acció. Se li va quedar el peu esquerre clavat a la gespa quan feia una passada. Amb un esquinç, no va poder continuar i De Jong va entrar per jugar al costat de Lenglet. La segona mala notícia va arribar en el minut 38. El Betis, que esperava el Barça al seu camp, va organitzar un ràpid contraatac. Emerson, jugador que és copropietat del Barça i el Betis, va guanyar la superioritat per la dreta a Jordi Alba i la seva centrada la va convertir en gol un Borja Iglesias que ha recuperat l’encert.

Pedri va entrar després del descans i Joel Robles va evitar, poc després de reprendre’s el joc, el gol de Mingueza després d’una bona acció de Dembélé, el jugador més desequilibrant del Barça fins al minut 57. Va ser quan Messi i Trincão van entrar al camp per Pjanic i Riqui Puig, que no van aprofitar l’oportunitat. Equip molt ofensiu i canvi radical de l’escenari. El joc lent es va convertir en ràpid i el Barça va tancar el Betis a la seva àrea. No havien passat ni dos minuts des de l’aparició de Messi quan l’argentí ja havia empatat amb un xut ajustat al pal. El tretzè gol de Messi en la lliga.

Les cames van deixar de pesar als jugadors del Barça i eren ploms per als de Betis, que també havien disputat una pròrroga entre setmana. I Messi ho va aprofitar per connectar amb Jordi Alba. El Barça feia el segon en una acció brillant dels dos jugadors del planter i a la vegada afortunada. Perquè la centrada del lateral, la va rematar Griezmann cap enrere, tocant la pilota en Víctor Ruiz i entrant en la porteria de Joel Robles.

Dos gols i domini i superioritat absoluta blaugrana en els següents minuts. Però el futbol s’iguala en la pilota aturada. De fet, sembla que el Barça sigui inferior als seus rivals en aquestes accions. En una nova falta lateral, Víctor Ruiz va empatar. Podia acabar-se definitivament la lliga per al Barça, però els blaugrana ho van seguir intentant i Trincão va lluitar per una pilota i la va convertir en gol després d’un gran xut. L’equip va tornar a ser una pinya al voltant del portuguès, que havia tingut mala sort de cara a gol en els últims partits. Koeman ha creat un grup fort. 29 punts guanyats dels últims 33 disputats. No es perd la fe.

MINUT A MINUT

12’ De Jong ha entrat per Araújo, que es retira amb un esquinç al turmell.
25’ Rematada de Juanmi a fora després d’una centrada de Borja i d’una bona acció de Fekir.
28’ Rematada desviada, amb el cap, de Lenglet a centrada d’Alba. Estava completament sol.
38’ Transició del Betis que acaba amb una centrada d’Emerson i una rematada de Borja Iglesias a la xarxa.
48’ Gran jugada de Dembélé, xut duríssim de Mingueza des de la frontal i bona resposta del porter del Betis, que refusa.
56’ Ter Stegen surt a peus de Juanmi per evitar el gol. Abans, Fekir filtra una passada letal.
59’ Gol de Messi. Dembélé li serveix una passada i xuta, des de dins de l’àrea, a la xarxa.
66’ Cara a cara de Dembélé amb Joel Robles, a passada de Griezmann, i el porter envia a córner.
68’ Centrada de Jordi Alba i rematada a la xarxa, en pròpia porta, de Víctor Ruiz després que Griezmann remati defectuosament.
75’ Gol de Víctor Ruiz, ara a la porteria del Barça. Fekir serveix una falta i el central català remata, de cap, a la xarxa.
87’ Golàs de Trincao. Xut a l’escaire amb la cama esquerra del portuguès, després de prendre la pilota a Víctor Ruiz.