Barça

Nou problema per a Koeman

Contratemps. Les proves realitzades a Ronald Araujo confirmen que el central té un esquinç de segon grau al turmell esquerre que el mantindrà entre tres i quatre setmanes de baixa

El Barça està en ratxa. Acumula sis victòries consecutives en la lliga i en aquest mes de gener ha guanyat tres eliminatòries de copa. El grup és una pinya i Ronald Koeman ha aconseguit que l’equip hagi anat superant obstacles, i hagi arribat en un bon moment a la part decisiva de la temporada. Però el tècnic holandès haurà de continuar remant, perquè un nou entrebanc ha aparegut en l’horitzó. Una nova lesió ha colpejat el centre de la defensa.

Ronald Araujo havia aparegut en l’equip per cobrir l’absència de Gerard Piqué, lesionat el 21 de novembre al Wanda Metropolitano. L’uruguaià havia aprofitat la seva oportunitat i s’havia convertit en el defensa més fiable de la plantilla, amb un rendiment excel·lent, però va caure lesionat al Benito Villamarín. Ahir se li van fer proves que van confirmar que té un esquinç al turmell esquerre. Els serveis mèdics del club no especificaven ni el grau de l’esquinç ni el temps de baixa; però, segons va poder saber aquest diari, l’esquinç és de segon grau. Això vol dir que Araujo haurà d’estar entre tres i quatre setmanes de baixa i que està descartat per a partits tan importants com ara el de l’anada de les semifinals de copa contra el Sevilla de demà i el de l’anada dels vuitens de final de la Champions contra el PSG. La idea dels serveis mèdics és poder recuperar l’uruguaià per al partit de tornada contra els francesos del 10 de març, tot i que és possible que pugui arribar a la tornada de la Copa contra el Sevilla d’una setmana abans.

Els substituts

Araujo havia jugat quinze dels últims setze partits abans d’enfrontar-se diumenge al Betis al Benito Villamarín i Koeman haurà de buscar-li ara un substitut, una missió difícil tenint en compte que Piqué encara està en procés de recuperació. El català ha accelerat i té bones sensacions, però és pràcticament impossible que pugui jugar la setmana vinent, tenint més en el partit de tornada contra el PSG un objectiu per reaparèixer.

Amb Lenglet i un poc fiable Umtiti com a únics centrals sans, tres són les possibles solucions d’un Koeman que va demanar l’arribada d’Eric Garcia en aquest mercat d’hivern sense que el seu desig fos satisfet per la junta gestora després que no hi hagués consens entre els tres candidats a la presidència per fitxar-lo al gener. L’entrenador holandès podria tornar a donar una oportunitat a Umtiti, fiable contra l’Athletic i desafortunat a Granada, i jugar amb dos centrals esquerrans. També podria apostar per Mingueza al costat de Lenglet. El del filial ja és un més del primer equip i tornaria a la seva posició natural després d’haver estat jugant els últims partits com a lateral dret per la lesió de Sergi Roberto i les molèsties de Dest. La tercera possibilitat és que De Jong ocupi la posició de central, com va fer, per exemple, contra el Betis. El Barça, però, perdria l’arribada i el gol que està aportant l’holandès en aquest any 2021. Guanyaria en sortida de pilota, però perdria en contundència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)