Només queda esperar l’èpica

El Barça cau a Sevilla, llastrat per haver de jugar amb una defensa de circumstàncies, i haurà de buscar una remuntada més que difícil si vol ser a la final de copa

Un excel·lent Koundé i un exblaugrana, Rakitic, marquen la diferència en el partit

SEVILLA 2 BARÇA 0

GOLS:1-0 Koundé (25’), 2-0 Rakitic (85’).ÀRBITRE:Mateu Lahoz.Targetes grogues:Jordán (63’), Escudero (66’), Aleix Vidal (84’) i Jordi Alba.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:sense públic.INCIDÈNCIES:partit d’anada de les semifinals de la copa del Rei. SEVILLA: Bonou Aleix Vidal
Riqui Puig (85’) Dembélé Messi Griezmann
RESTA DE CONVOCATS: Neto, Iñaki (p.s.), Lenglet, Matheus, Ilaix, Collado i Konrad

El Barça s’ha tornat un especialista en remuntades aquest 2021. I si vol ser a la final de copa de La Cartuja, haurà de tornar a aixecar un resultat, aquesta vegada en un partit de 180 minuts dels quals ahir en va consumir 90 al Ramón Sánchez Pizjuán. Va colpejar primer el Sevilla en un duel jugat, al principi, amb molt respecte pels dos equips, sabedors que qualsevol errada podia ser aprofitada pel rival. En va cometre més el Barça, amb una defensa de circumstàncies, i els de Lopetegui van aconseguir un resultat que deixa el pas a la final per als blaugrana més que difícil.

Els andalusos defensaran els gols de Koundé i Rakitic. Quin gran central té el Sevilla en el francès. Un altre descobriment de Monchi. Va ser el fitxatge més car de la història del club, amb 25 milions pagats al Girondins de Bordeus, però no sortirà de Nervión per menys de 50. És un excel·lent defensor. Per velocitat i per col·locació. Per intel·ligència. I les seves excursions a l’atac són or per a l’equip de Lopetegui. Unes quantes vegades va desordenar la defensa del Barça. En una, en el minut 25, va trobar un passadís i va batre Ter Stegen.

Fa mal comparar l’eix de la defensa del Sevilla, amb Koundé i també un molt segur Diego Carlos, i la que va disposar Ronald Koeman a Sevilla. Amb Piqué i Araujo lesionats i Lenglet lluny de ser el de passades temporades, l’holandès va apostar pel jove Mingueza i un Umtiti que està pel que està. Precisament els dos jugadors que no sortien gaire ben parats de l’informe de la direcció esportiva que es va filtrar fa unes setmanes i que recomanava la incorporació d’Eric Garcia aquest hivern. Umtiti va patir la velocitat de Koundé en el primer gol.

La diana del central del Sevilla va ser una de les poques oportunitats de gol de la primera part. En va tenir una de molt clara el Barça només de començar el partit. En el minut 11 i en una de les comptades badades dels centrals locals, Griezmann va trobar Messi, que va rematar de primera, però va trobar un encertat Bono. Aquesta oportunitat va ser una d’aquelles que Koeman demana als seus homes que no perdonin. Una llàstima perquè el Barça havia tingut una bona sortida en el partit. De fet, ben plantat, poc va concedir en la primera part tot i jugar amb una defensa de circumstàncies, amb Junior com a lateral dret. El gol i un xut d’Escudero en el temps de descompte que Ter Stegen va enviar a córner.

La segona part va començar amb el Barça pressionant més a la recerca de l’empat, però un regal de Mingueza va estar a punt de ser letal. En-Nesyri va marxar sol cap a la porteria del Barça, però una gran actuació d’Umtiti, pròpia dels seus millors temps, del magnífic central que era abans del mundial de Rússia, va fer que no hi hagués d’intervenir Ter Stegen. Va respondre Messi amb un xut que va enviar a córner Bono.

Pressionava més el Barça i buscava més el contraatac el Sevilla, intentant explotar la velocitat d’En-Nesyri davant la lentitud d’Umtiti i els dubtes de Mingueza. Atacaven els blaugrana, però no trobaven espais. La teranyina local amb els dos centrals, un excels Fernando en la contenció, les ajudes de Papu Gómez i el treball de Joan Jordán ho impedien. Messi inclús es va desesperar en una acció del migcampista català que va recordar la de la final de la supercopa amb Villalibre. La banqueta del Sevilla va reclamar la vermella, però Mateu Lahoz ho va deixar en una targeta groga per als dos jugadors.

L’acumulació de partits i de minuts va semblar que afectava més els locals. També el resultat. Els andalusos van anar introduint cames fresques, mentre que Koeman no feia canvis. Els locals van posar-hi els cinc sentits per no encaixar, sempre important en eliminatòries a doble partit en què un gol en camp contrari és or. Van ser inexpugnables els centrals locals en la multitud de pilotes que va penjar a l’àrea el Barça. Tampoc és que el joc aeri sigui el punt fort de l’equip blaugrana. L’equip de Koeman Buscava el gol i el de Lopetegui no rebre’l, però poc després que l’holandès donés entrada a Riqui Puig, en el minut 85, va arribar el segon regal de la defensa blaugrana. Umtiti va tornar a quedar retratat amb una relliscada inoportuna que va deixar Rakitic en una cursa sol davant Ter Stegen. El croat no va tenir pietat del seu exequip i va etzibar un xut que el porter alemany ni va veure.

No va celebrar Rakitic un gol que posava el Sevilla amb un peu i mig en la final de copa i que obligarà el Barça a una remuntada èpica. Perquè Bono va treure una altra mà en el temps de descompte després d’un xut de falta de Messi.

Tot és possible després de veure el que el Barça va fer a Granada en els quarts de final fa una setmana, però sembla molt més complicat per l’entitat d’un rival molt més fort que aquell, un rival que va ensenyar que els de Koeman ho passen malament quan juguen contra rivals de categoria. Els blaugrana no es rendiran, però ara per ara la final de copa apareix com l’Himàlaia. Com a mínim, per aquelles dates, Koeman haurà recuperat defenses. La propera cita amb la copa, el 3 de març.

MESSI

Ho va intentar tot, però va acabar frustrat per les aturades de Bono

UMTITI

El central francès va tornar a quedar retratat amb els dos gols del Sevilla

MINUT A MINUT

11’ Passada sensacional de Griezmann a Messi i rematada a gol que refusa Bono amb el peu.
19’ Xut creuat de Koundé, després d’una passada de Suso, que marxa molt a prop del pal.
24’ Bono atrapa una centrada de Jordi Alba, que buscava Junior, amb el cap.
25’ Golàs de Koundé. Acció individual del central, que supera totes les línies, es planta davant Ter Stegen i el supera per baix.
45+1’ Sensacional aturada de Ter Stegen a Escudero, que culmina una acció d’atac del Sevilla amb un xut des de la frontal.
51’ Messi filtra una gran passada a De Jong i l’holandès no pot rematar per l’acció de Koundé.
53’ Umtiti, providencial davant En-Nesyri, després d’una errada de Mingueza.
55’ Messi fa jugada, combina amb De Jong a la frontal, xuta ajustat al pal i Bono refusa a córner.
56’ Dembélé obliga Bono a refusar sobre la línia en un servei de cantonada.
71’ Rematada a fora de Messi després d’una perillosa arribada del Barça a l’àrea del Sevilla.
75’ Mingueza, molt atent per refusar una centrada que deixava Luuk De Jong sol davant el gol.
81’ Gol d’Ivan Rakitic després de rebre a l’espai, a l’esquerra de l’atac, en una transició. El migcampista croat no ho celebra.
90+1’ Gran aturada de Bono en un xut de falta directa de Messi. A baix, al costat del pal.