Barça

Nou debat a dos i amb les discrepàncies habituals

Eleccions FCB. Toni Freixa i Víctor Font fan palès en el debat organitzat pel club, i on torna a faltar Laporta, que tenen diferències importants

En el debat de candidats organitzat pel club i que es s’ha pogut veure per Barça TV s’han fet evidents algunes discrepàncies entre els dos candidats presents, Víctor Font i Toni Freixa. Joan Laporta ha tornat a declinar la invitació i en algun moment del debat se l’ha criticat per aquest motiu, com ja va passar en el d’ahir.

Ha estat un debat en el qual s’han contraposat projectes i, pel que fa a l’esportiu, Freixa censura que Font hagi donat tants noms –Juli López, Xavi Hernández, Tito Blanco, Jordi Cruyff, Joan Vilà– quan del que es tracta és de no augmentar costos. Per això defensa l’aposta per Lluís Carreras. Freixa va insistir-li que ells també havien parlat amb Xavi i que els havia dit que només volia ser entrenador i no mànager general. Font s’ha defensat dient que si pensen en el de Terrassa per a aquest càrrec és perquè volen que sigui al club “10 a 15 anys” encara que sigui compaginant-ho amb el càrrec de tècnic, i va defensar la seva estructura esportiva. “Han de decidir les persones que més saben. Fa quatre o cinc anys que ho vam començar a analitzar i vam arribar a la conclusió que Xavi és un actiu únic.”

Pel que fa a Koeman, Freixa ha estat molt més contundent sobre la seva continuïtat mentre que Font creu que està fent “tot el que pot” i que la manca de projecte l’està perjudicant”. Les discrepàncies han continuat pel que fa a com s’ha gestionat el possible fitxatge d’Eric Garcia i, en aquest sentit, no s’han bellugat ni un mil·límetre de les seves posicions. Freixa l’hauria tancat ara per portar-lo a l’estiu sense cost i Font ara mateix. “Està molt bé parlar de teories, però l’únic que va parlar amb el City vaig ser jo.”

Sobre Messi, cap dubte. Tots dos volen que es quedi. “És imprescindible retenir-lo per una qüestió tridimensional, esportiva, econòmica i institucional”, opina Font. Freixa, en aquest punt, va llançar un dard a Laporta. “La història del Barça i Messi no es pot acabar aquí. Dels tres candidats, nosaltres som els que volem que es quedi. A l’estiu hi havia qui volia que Messi marxés gratis i al City. Si s’ha quedat és gràcies al club.”

Sobre l’economia, Font la veu molt més dramàtica, amb el risc de convertir-se fins i tot en SAD, mentre que Freixa considera que amb el pla de xoc ja n’hi haurà prou i va tornar a criticar que Font porti gent de fora. Ell confiarà en l’actual estructura executiva del club. En tots dos casos, però, veuen imprescindible fer un pla de xoc. Freixa també va lamentar l’obsessió per la facturació sense pensar en les despeses.

De l’Espai Barça, coincidència a dir que és un gran projecte i cabdal per millorar els ingressos. Font vol tornar a fer un referèndum ràpid i revisar les condicions comercials perquè, si no, la gent de Goldman Sachs podria situar un interventor al club i va criticar l’obscurantisme del projecte, mentre que Freixa creu que cal anar molt més ràpid i no tornar a fer cap referèndum després del fet el 2014. “No deixem d’aprofitar la bona feina que ha fet la junta. Les obres han de començar de manera immediata.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)