Barça

Koeman: “Els veterans han de marcar el camí”

Roda de premsa. En la prèvia contra l’Elx, el tècnic holandès interpel·la els pesos pesants del vestidor

En la compareixença davant dels mitjans de comunicació d’aquest migdia, prèvia al partit de demà contra l’Elx, aquestes han estat les manifestacions del tècnic del FC Barcelona, Ronald Koeman:

L’Elx: “Per la seva victòria contra l’Eibar, sembla que arribaran amb confiança. Lluiten per no baixar, serà un partit complicat. Ja vam veure l’altre dia com es tanquen els equips. Depèn del nostre joc amb la pilota i de com defenguem en moments importants que els puguem superar.”

Canviarà jugadors per les errades?: “Analitzo l’estat físic i la confiança de cada jugador. Sabem que hem comés errors individuals, però no és just assenyalar un jugador sol, un defensa exactament. Vam tenir moltes oportunitats i no vam ser efectius.”

Lenglet: “He parlat amb ell avui pel matí. És molt bon professional, seriós, i es pren això com una cosa personal. Però ell sol no és l’únic culpable. Si, ho podia fer millor en aquella jugada, però hem comés més errades per part d’altres jugadors.”

Halland i Mbappé: “No és el moment de parlar d’altres jugadors. Estem jugant partits importants. Poden ser el futur del club, però depèn del nou president. Nosaltres ens hem de concentrar en la nostra feina.”

La promesa de Freixa: “No sé si és veritat. Fins el moment que parli amb el nou president no podré dir res. Ell serà qui marcarà el futur.”

Es juguen la temporada en dues setmanes en què no es pot fallar: “És veritat. Ser jugador del Barça comporta que sempre s’hagi de guanyar. És un moment en què ens juguem molt. S’ha de buscar l’energia en molts partits. Ens hem deixat punts, però encara tenim una bona estadística dels últims mesos. Si fallem més ens quedarem sense possibilitats.”

On enfoca esforços, en el partit de demà, en el dissabte o en el dimecres de la setmana que ve?: “Encara crec que podem lluitar per la lliga. està demostrat que costa guanyar els partits. Depèn dels dos pròxims partits, que són molt importants. Dimecres que ve hem de remuntar un partit, sense públic. Però no és el més important. Són tres partits vitals per poder lluitar pels títols.”

Araujo: “Millora. No estarà demà, perquè no ha entrenat amb el grup. No és bo donar una data concreta de retorn.”

L’afició pot estar frustrada?: “Sabem que en dos dies tot pot canviar. Les sensacions de la gent, l’opinió de la premsa, s’han d’acceptar. Els capitans han de crear un ambient de que anem a per totes.”

Es moment d’apostar pel Barça B: “Ja donem moltes oportunitats als joves. No és moment de mirar cap a baix. Les castanyes del foc les ha de treure la gent experimentada.”

Han descobert perquè al Barça li costa sentenciar?: “El problema no és que no fem oportunitats. Demano més efectivitat als jugadors de dalt.”

Griezmann i Dembélé: “S’han d’analitzar les oportunitats que han tingut. L’Antoine el mes passat va ser molt efectiu. L’Ousmane va tenir tres o quatre oportunitats grans contra el Cadis en les quals s’ha de marcar.”

Com està vostè anímicament?: “Avui bé, però fatal després de l’últim resultat. Em sento responsable, penso en com millor. M’afecta, però no puc baixar els ànims i no perdre la confiança.”

Protegeix massa als jugadors?: “La meva feina és parlar, analitzar i deixar veure els jugadors les errades. A dins del vestidor parlo clar, davant la premsa no es bo criticar individualment. Cap a fora s’han de protegir els jugadors.”

Falta un lider?: “Hi ha liders a l’equip. Piqué, Alba, Busquets i Leo. Hi ha suficient personalitat. Ells han de marcar el camí. És important fer-ho pels joves.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)